Indlæg: 1

Oprettet af | Oprettet: 09-10-2014, 18:36

utryg... hvad mere kan man gøre?

Hej alle.

Jeg har igennem over et halvt år haft adfærdsbehandlere, dyrlæger og diverse hjælpemidler på min miniature langhåret gravhunde tæve.
Hun er ikke syg (har vi fået konstateret via diverse blodprøver og scanninger) har prøvet alt fra Thundershirts til anxicalm og sterelissering.
Det har ikke hjulpet... hun gør af mange ting, og viser en adfærd som er bange og usikker.. hun jager sig selv op i en adfærd hvor hun er svær at få ned igen... jeg har mig ikke en glad hund 100 procent af tiden og det knuser mig... hvad mere er der at gøre?

Skriv et svar til indlægget11-10-2014, 14:13

Hvor gammel er din hund ? Har du haft den fra hvalp ? Har den været udsat for angstfulde oplevelser med børn, andre voksne eller andre hunde?

Jeg tænker, din hund måske har været igennem alt for mange forskellige "forsøg" på kun ca. ½ år, til at ændre dens angst og adfærd. Det kan godt resultere i den forvirres, så intet af det virker efter hensigten.

Du har sikkert fået både råd og vejledning af din dyrlæge og den adfærdsbehandler, men hvordan har du det med at forstå din hund, og aflæse dens hundesprog. Tror du på dig selv, når du bruger disse råd ? Har du prøvet at aflede den, når den starter med at gø, helst lige før, ved at få positiv kontakt til dig. eks. Med lys stemme og en godbid.

For at ændre hundeadfærd kræves det, at man har stor tålmodighed, og mange gange rolig gentagelse af samme få ord og eller håndtegn. Glem din nervøsitet og tanker for det ikke lykkes. Hunde er gode til at opdage, når deres ejer ikke stoler på sig selv.
Din evt. usikkerhed og fortvivlelse har stor påvirkning på din hunds adfærd.

Hvordan er jeres dagligdag? Fodres hun flere gange dagligt, og luftes hun regelmæssigt ? Har du gået til hundetræning med hende ?