Indlæg: 11

Oprettet af | Oprettet: 27-09-2014, 20:39

Mops med ondt i maven.

Hej :)
Jeg har en lille mops på 4 år som nu i længere tid har haft ondt i maven. Han kaster op ca. Hver anden uge og ligger meget med bagdelen i vejret, eller løfter det ene ben en smule når han sidder. Vi har været til dyrelægen med ham i juni måneder hvor de ikke kunne finde noget i ham, men gav os skånekost med hjem til ham. Han har nu et par gange kommet til at "sprøjte" en smule afføring ud hvis han gøer meget pludselig.

Derfor ville jeg hører om der måske er andre mops ejere eller andre som har hørt om dette før eller selv har været ude for det?

Skriv et svar til indlægget28-09-2014, 13:31

Får han stadig skånekost eks. I/D ? Eller andet foder. Er kan stoppet helt med at kaste op ? Blev han røngtenfotograferet i juni både i mave og tarm ? Er han blevet smertebehandlet ?
Noget må der jo være galt.

28-09-2014, 20:11

Hvis han får taget en blodprøve, kan den evt. også vise hvad han fejler.

29-09-2014, 07:35

Vi har også selv snakket om at det kunne minde lidt om kolik, så jeg vil prøve det med maden til ham.


Han spiser hans eget foder fra Royal Canin nu og ja han kaster stadig op, så sent som i nat faktisk :/ de tog røngten og blodprøver af ham, men fandt ingenting.

29-09-2014, 10:03

Det vil så nok være klogt, at du har fokus på den mad han spiser.

Som Beagelpack råder undgå foder med korn i. Samt undlade at give ham tyggeben og andre hundegodbidder.
Hvis han ikke havde mave-tarmproblemer, da han var på skånekost fra dyrlægen, kan han sikkert godt leve konstant på det.
Du kan altid gå direkte over på en mave-tarm diæt eks. I/D.

30-09-2014, 14:55

Jeg har aldrig hørt noget om "Beagle kolik syndrom". Det kan jeg godt tænke mig at læse mere om.

Det kan nemlig være Bella nogen gange kolik. .
Det sker en gang imellem hun vækker os tidlig om morgenen, fordi det "rumler" i hendes mave. Den snakker højt, og hun vil så ikke som normalt er, straks gå i gang med at æde sin morgenportion.
Hun søger straks bryggersdøren, så luftes hun på vejen i snor, hvor hun gerne vil spise græs.
Men af erfaring ved vi, hun så kaster op. Så det prøver vi at undgå bedst muligt.

Hun besørger hurtigt, både stort og småt, og når vi går hjem, æder hun sin mad, og sover videre i køkkenet.
Maven rumler ikke mere.

30-09-2014, 17:06

Jeg vil lige tilføje, at de andre 7 Beagler jeg har haft, ikke havde mave eller tarmproblemer. Mig bekendt heller ikke mine hvalpe.
Til gengæld har 2 af dem været allergihunde, og blev fodret ligesom Bella med specialkost.
Det der virkede bedst mod deres gærsvampe-allergi, i ører, ved skeden og poterne, var at de blev steriliseret.

30-09-2014, 20:33

Jeg har allerede været inde på din hjemmeside, også på en side, med spørgsmål og dyrlægesvar jeg lod oversætte til dansk.
Mere af det, jeg kan læse på disse hjemmesider, passer på nogle symptomer Bella har. Bl.a. slikker hun sig ofte på begge forben, især om aftenen, og nogen gange senere om aftenen, når hun sover imens vi ser TV, vågner hun brat op og klør og slikker sig på den venstre side af maven.
Hun fodres og luftes regelmæssigt 4 x om dagen, sidste gang ved 19 - tiden, og jeg bløder altid tørkosten op i vand.
Hun har normalt 2 x afføring, når hun luftes om formiddagen og sent om eftermiddagen. Men nogle dage "fiser" hun en del. Vægten er stabil.
De blodprøver hun har fået i februar, på grund af opkast og september 2014 hvor hun fik fjernet en lille knude på benet i lokalbedøvelse, i forbindelse med et senioreftersyn, viste ikke noget bekymrende i forhold til hendes alder. Desværre har hun en større forskydelig fedtknude på indersiden af låret. Den generer hende ikke, og hvis vi vælger at få den fjernet skal hun i narcose.