Indlæg: 3

Oprettet af | Oprettet: 24-09-2014, 06:27

hvalpe problemer på gå tur

Hej alle sammen

Jeg skrive til jer fordi jeg har et stort problem med min lab han hvalp på 10 måneder.

Vi har haft problemet i større eller i mindre grad de sidste 2 måneder.

Han stikker af på vores gå tur for at komme hen til andre hunde og lege. Han kan godt løbe 100 meter væk (vi går tur på en kæmpe mark) for at komme hen og lege.

Man kan på ingen måde få kontakt til ham. Jeg har prøvet at gemme mig bag træerne, fløje, rasle med nøglerne. Intet virker.

Det skal siges at vi har gennemført 2 lydigheds klasser og han er så veltrænet (når der ikke er andre hunde)

Jeg har hørt det er helt normalt at han skal "udfordre verden" men hvad kan jeg gøre for han ikke stikker af?

Desuden er han en meget stor hvalp (+36kg) som ikke alle han hunde kan lide. Derfor er det bare super vigtigt at jeg er der til at hjælpe hvis der opstår problemer. Dette er dog utrolig sjældent. Måske møder vi en ikke ikke-social hund hver 3-4 måned.

Hvad kan jeg gøre?!

Skriv et svar til indlægget24-09-2014, 06:39

Du har en hund, som er blevet teenager. Den tilstand rammer næsten alle hunde - pludselig bliver de stokdøve og lader til at have glemt alt, hvad de har lært.
Grunden til at han løber hen til andre hunde er jo selvfølgelig, at de er spændende. Hvis du sørger for at være mere spændende end dem, så bliver han hos dig. Du kunne evt. vælge i en periode at lufte ham i en lang snor, så du får tid og lejlighed til at møde de andre hundeejere og aftale om det er OK, at de får lov at lege.
Jeg kender lab-en godt nok til at vide, at den jo er en stor glad hund, som kun vil det bedste - men jeg ville nok også synke en gang hvis der kom sådan en farende hen mod mine noget mindre islandske fårehunde - selv om de sagtens kan have det sjovt sammen.
Du skriver at han er så veltrænet, hvis der ikke er andre hunde. Det forstår jeg ikke helt - for almindeligvis foregår træningen i hold, så hundene lærer at ignorere de andre under øvelserne?
Hvis du i forvejen er tilknyttet et hold, så burde din træner også kunne hjælpe dig.
Men husk du må aldrig blive sur - det er lige nu, hvor det er bøvlet, at det er vigtigt med positiv forstærkning.

24-09-2014, 09:28

Spot on Kaj. Virkeligt et godt svar.

24-09-2014, 12:11

Hej Kaj

Mange tak for dit fine svar.
Jeg vil prøve det med den lange snor.

Det er korrekt at på lydigheds holdene trænede vi ved siden af andre hunde, uden problemer. Men vi færdiggjorde vores andet lydigheds hold da han var omkring 7 måneder og blev anbefalet at vende tilbage når han var omkring 10-11 måneder.

I denne periode uden træning har vi trænet med ham i korte træninger uden hunde i nærheden da jeg på ingen måde har kunne komme igennem til ham. Bare det der er en fugl i nærheden kan hurtigt aflede hans opmærksomhed af træningen.


Christina