Indlæg: 3

Oprettet af | Oprettet: 22-09-2014, 13:29

Hunden tisser i sengen!!!!

Hej alle sammen jeg har et spørgsmål
Jeg har en skøn lhasa apso som jeg har fået for en måned siden, han er 8 mdr. I dag.
Han har for 2 gang tisset i min seng hvor jeg har været i huset, jeg har været i bad og så er han gået ind i sengen og har tisset i den. Han har 3 gange tisset i stuen.
Er det noget dominans eller hvad kan hans adfærd skyldes?
Jeg lufter ham ofte nok han for 14 dage siden været ved dyrelægen for en urinvejsinfektion så det heller ikke det, da han har været i penicilin behandling.
Synes det er ret trætteligt med hans tisseri, hvad kan man gøre? Kan ikke nå at irettesætte ham da jeg jo ikke tager ham i tisseriet.

Skriv et svar til indlægget22-09-2014, 15:16

Det handler IKKE om dominans - dominans er noget der findes dyr imellem og ikke menneske/dyr.

Jeg tror han stadig er usikker på den nye situation, en måned er ikke lang tid at lære et nyt sted med nye regler at kende - tilmed er han ved at blive "voksen", dér kan hunde godt blive mere eller mindre hormonforstyrrede og glemme alt, hvad de ellers har lært.

Når man får en omplaceringshund i huset, skal den behandles som en hvalp - altså ud at tisse ofte og roses overdrevent når den gør hvad den skal udendørs - irettesættelse gør bare hunden mere usikker.

Vask grundigt af - den kan sikkert lugte, hvor den tidligere har tisset.

Men du skriver at han har være behandlet for blærebetændelse - er der fulgt op på det, så du og dyrlægen er sikre på behandlingen har hjulpet ?

Er der ikke sygdom længere handler det om at ha' tålmodighed, luft hunden ofte og ros, ros og atter ros, og ha' en god hverdagsrytme, så hunden vænner sig til, at man gør sådan og sådan i løbet af dagen - igen tålmodighed er kodeordret, selv om indetis er træls :)

22-09-2014, 18:01

Tak for svaret.
Ja der er fulgt op på blærebetændelsen, synes bare det er mærkeligt han tisser i sengen når jeg er i bad, han er ellers god til at gøre opmærksom på når han vil ud. Kan godt være han stadig ikke er tryg ved det nye hjem.

23-09-2014, 09:03

Jeg er enig med Tina. En omplaceringshund kræver stor tålmodighed, aflæsning og positiv reaktion på dens hundesprog. Det er vigtigt han gøres tryg i sit nye hjem. Tilvænnes din dagligdag, ved regelmæssig luftning, fodring, aktivering, og alene-hjemmetid.
Han er 8 mdr. nu teenager, hvor hunde ofte udfordrer sin ejer. Og "glemmer" hvad han har lært som hvalp. Måske har han gået med den blærebetændelse fra før du fik ham.
Du skriver ikke hvordan du bor, men hvis du har mulighed for det, så hold han fra soveværelset og din seng, i hvert fald, når du ikke selv er tilstede.
Held og lykke med din unghund.