Indlæg: 2

Oprettet af | Oprettet: 22-09-2014, 10:56

Hjælp til Bichon Havanese valg.

Jeg er en kvinde på 27 der leder efter min første hund, sammen med min mand. jeg har lavet en del research på nettet og er kommet frem til at en hund fra Bichon familien vil være det bedste valg for os. pga. Deres størelse, deres energi niveau, deres lydighed, deres attitude og deres robusthed. (De er også frygtelig nuttede, men det har nu været en sekundær prioritering);
Jeg har ikke nogle problemer med pelsplejen, da jeg er vandt til langhårskatte og ved hvordan man børster pelsen. Faktisk syntes jeg at det er en hyggelig bonus.

Jeg er landet på Bichon Havanais som den hunderacer der bedst opfylder vores krav.

Den ting jeg er usikker på er hundens lydniveau. Jeg har søgt nettet igennem og fundet kilder der siger at racen gør meget, og andre der siger at den ikke siger et bjæf.
Jeg har selvfølgelig forståelse for at en hund gør, men det er mængden der bekymre mig.
Jeg vil have det fint med et "Hey! Der kommer nogen!" vov, eller "Hej!" vov i ny og næ, men konstant gøen er ikke acceptabelt.

Kan det trænes væk? Er det en race der gør meget?

Jeg har også læst at de kan have problemer med seperations angst, kan det trænes væk ved at øve "alene hjemme"? Jeg har ikke tænkt mig at efterlade den alene ofte, men der vil undertiden være tidspunkter hvor den skal kunne være selv.

Jeg håber at nogen af jer med Bichon Havanais vil kunne svare på mine spørgsmål, og måske beskrive jeres hunde lidt for mig.

På forhånd mange tak!
KH
Julie :)

Skriv et svar til indlægget24-09-2014, 16:31

Tak for svar :);

Jeg er helt enig med dig i at det er ejerens ansvar at opdrage sin hund, jeg var mere bekymret for om de har en større genetiske sandsynlighed for at gø meget. ;);

Indtil videre er planen at finde et planlagt kuld hvor moren og faren er "stille typer", så må der da være en god chance for at hvalpene har arvet det karakteristika?

KH

Julie.