Indlæg: 6

Oprettet af | Oprettet: 15-09-2014, 11:09

Cavalier hvalp

Hej alle.

Jeg er den heldige ejer af en skøn lille Cavalier hvalp. Jeg fik hende i lørdags, hvor efter hun tissede lige inde vi kørte den lange tur hjem, hvor hun bare sov hele vejen.

Da vi kom hjem gik det dog ikke så godt med at få hende til at gå på toilettet ude, vi bor ved vandet og det blæser en del i disse dage. Vi har købt en lille jakke til hende det hjalp men hun ryster konstant nå vi tar hende med ud. det er kun lykkedes os at få hende til at tisse 2 gange, ved godt vi lige har fået hende, men er der nogen gode ideer?

Vi vasker gulvet i Rodalon da vi har fået af vide det er bedst med at fjerne hendes lugt.

Sofie

Skriv et svar til indlægget15-09-2014, 13:33

Tillykke med jeres lille hvalp.

I kan lære hende at tisse ude, ved at vælge et godt "tissested" hjemme, nær jeres dør ud til haven. Og så lufte hende der, hver gang hun er trængende, = har sovet, leget, spist og drukket.
Bliv selv stående der, med hende i en almindelig line. Hun løber måske lidt rundt og snuser før hun besørger. Når hun har gjort det, må i godt rose hende, evt. belønne med en lille godbid, og gå ind igen.
Vent til hun er mere tryg og "hjemmevant", før i går ture ved det "store vand". Hun ryster fordi hun er utryg, og at blive "klædt på" kan også gøre hende utryg. Jeg tror ikke hun ryster af kulde.

15-09-2014, 13:35

Vi bor desværre ikke i hus, så vi er tvunget helt ud med hende, heldigvis er der masser af grønt. Hun sidder bare helt stille hver gang vi går ud.

15-09-2014, 14:17

Når i bor i lejlighed, er der så ikke en "grøn plet" ikke så lang fra gadedøren, i kan bruge ved renlighedstræning. Alt er stadig helt nyt for hende, hun skal nok begynde at gå rundt på sine fire ben.

15-09-2014, 15:03

Ja, som Aase skriver, gå til det samme sted hver gang, så hun bli'r tryg v. omgivelserne, og ta' jer god tid nu hvor vejret er godt - I kan sætte jer sammen med hende og bare lade hende fornemme lyde og lugte. Ta' evt. nogle lækre godbider/el. legetøj med for at lokke hende til at gå på sine ben, og overdreven ros når det lykkes at tisse - tålmodighed er vejen frem...

16-09-2014, 08:53

En hvalp besørger kun, hvor den er tryg - det er simpelthen et instinkt hos den.

Derfor skal i få "lavet" jer et trygt sted, dvs. et og samme sted meget tæt ved lejligheden, hvor hun må tisse mm. Det skal i benytte hver gang i tager hende ud at besørge og brug også de allernærmeste omgivelser omkring stedet til lidt leg og hygge, det er den nemmeste måde at gøre hende tryg på.

Rodalon er fint.

17-09-2014, 17:13

Hej Alle

Tak for jeres svar, nu vil hun heldigvis godt gøre det ene og det andet udenfor :) Men der er lang vej endnu, ofte når vi har været ude og hun har tisset 2 gange tisser hun næsten lige efter hun er kommet ind igen. :(

Naboerne tror jeg er tosset sådan som jeg roser hende når det er. Heldigvis er det en masse hundeejer her. Hvor længe gik der inden I begyndte at lære jeres hund at være alene?