Indlæg: 7

Oprettet af | Oprettet: 09-09-2014, 16:01

Cavalier hvalp part ll

Hej.

Vi modtog vores lille guldklump i går aftes og i dag har vi så hygget os om den og gået meget op i renligheds-træningen hos den - den er rigtig langt i forhold til renlighed, så det er jo super!

Vi har læst utallige debattere, forummer mm for flere svar, men der er så mange delte meninger og holdninger, at det ikke er til at finde rundt i!

Mht. Alene-hjemme træningen, så foreslår nogle, at vi er hos den, den første uge konstant - hvorimod andre foreslår, at man lader den være alene hjemme en halv dag, så den ikke bliver en tryghedsnarkoman.

Vi har prøvet at se, hvor god den er til at være alene, med et kæmpe øv. Vi når akkurat at gå ud af døren og inden vi når at lukke døren i, så piver den - og den bliver ved! Det vil sige, at vi højst kan lade den være alene i et halvt sekund.

Hvis vi begge sidder i sofaen, så piver den også - måske for at få opmærksomhed? Men der er der også delte meninger om. Nogle mener, at man skal ignorerer den, hvorimod andre mener, at man skal nusse om den og gøre den tryg.

Vi tænker: Det første stykke tid skal den selvfølgelig vende sig til de nye omgivelser, men hvad er der hoved og hale i angående de 2 eksempler? Hvornår bør man starte alene-hjemme træningen. Med det samme eller vente en uge? Hvordan træner vi den, når vi ikke kan lade den være alene i et halvt sekund? Skal vi ignorerer dens piven, når vi er i samme rum som den? Eller skal vi nusse om den og gøre den tryg? Hvor lang tid tager det at træne en hund op i, at være alene hjemme? Om 1 uge hedder det jo arbejde, hvor den maks skal være alene hjemme i 5 timer - og derfor ville det være synd for den, hvis den piver sådan til den tid.

Skal vi købe en Adaptil duftspreder mon?

Det er mange spørgsmål, men sådan er det jo som førstegangskøber. Vi ønsker kun det bedste for vores lille guldklump og derfor er det også rigtig træls, at vi ikke rigtig kan finde rundt i, hvad man bør gøre - og hvad man ikke bør gøre. Vi håber derfor, at der sidder nogle herinde, som kan give nogle gyldne råd, så vi kan få ro i sindet igen :);

Tak på forhånd.

Skriv et svar til indlægget



09-09-2014, 17:54

Der er sikkert mange måder, men et er sikkert at hvis I kæler med den for at gøre den tryg når den piver så lærer den det ene, nemlig at pive. Jeg ville gøre omvendt. Ignorere AL piben og heller gøre den tryg ved at sætte rammer. Når I bestemmer at der skal leges så leges der....Når I sidder i sofaen så skal der slappes af....Husk at det ikke er farligt at pibe. ....I er jo der lige ved siden af. Så brug alle andre tidspunkter på at nusse....altså ikke når den piver, men når I fanger den i at slappe af. Så belønner i jo lige den rolige adfærd. Hvis I er rolige mærker hvalpen at I har styr på det. Jeg synes I skal starte alene hjemme træning med det samme.....i et bur eller bag låge hvor den kan se jer.....så tager den næppe skade af at pibe lidt. Gå endelig først tilbage til den når den er holdt op med at pive , ellers lærer den igen netop at pive. Korte intervaller i starten så I relativ snart kan nå at gå tilbage inden den begynder. Det er selvfølgelig vigtigt at den er rolig inden I går....så ikke lige efter vild leg.

09-09-2014, 18:15

Jeg er så ikke helt enig med Hanne - herregud hvalpen er lige ankommet, og den skal da ha' jeres fulde opmærksomhed - synes I skal læse den første tråd igen, der var mange gode råd.

I skal foretage jeres daglige nødvendige gøremål: gå i bad, ud med affald - piber den dér, skal det ignoreres, men er I inde og har tid (I kan jo ikke gøre, som I har været vant til, med et nyt medlem i huset), så leg med den, snak med den, lad den lære jer at kende - en lille hvalp skal også sove meget, så det er en god idé at anskaffe et bur, som kan være dens trygge hule - helt enig i det, Men at fokusere ensidigt på at gå ud af døren, fordi den absolut helst skal lære at være alene hjemme på rekordtid, mener jeg er forkert...

10-09-2014, 08:11

Kan godt forstå hvis du bliver forvirret når du får så mange forskellige svar. Egentlig er jeg ikke uening i ovenstående indlæg. Hjemme alene træning starter i min optik netop med de ting der bliver nævnt....at hunden er "alene" mens man er på toilet , ude ved postkassen, eller i sit bur lidt væk fra ejer. Og selvfølgelig skal hvalpen have masse støtte og opmærksomhed, men efter min mening bare ikke lige når den piver:);
Håber I finder en god og naturlig må at få det til at lykkes på.

10-09-2014, 14:27

En lille hvalp, der lige er taget fra de trygge omgivelser den kendte og nu befinder sig et nyt sted, hvor den piber meget (sådan tolker jeg Rasmus' indlæg), ville jeg ikke være bange for at ta' op - ikke trøste, men tale til, eller starte en leg så den kommer "ud af" piberiet - det mener jeg ikke vil medføre at den fortsat vil pibe for at få opmærksomhed - da Rasmus skrev var det vel et døgn siden den blev hentet - klart den er ked...

Og ja, det er svært at være ny hundeejer eller bare få ny hund, det ta'r tid at lære hinanden at kende, og undervejs sker der fejl, som man må rette op på - internettet er fantastisk, men kan også gøre én forvirret med de mange meninger...

10-09-2014, 19:37

Nu er vores lille guldklump faldet til i det nye hjem og kan allerede være alene hjemme i 1,5 time uden at pive - det går fremad med ham. Han vil dog ikke spise - kun spise lidt, hvis vi håndfodre ham. Vi overvejer om vi mon skulle pifte hans tørfoder op med lidt godt?

Har i nogle forslag til at vække appetitten hos ham? Han kan sagtens spise godbider og andet lækkert. Men han er ikke så glad for hans tørfoder :)

12-09-2014, 16:21

Gætter på jeres hund spiser lidt mere nu - når den ikke har spist kan det også handle om omvæltningen fra opdrætter til det nye hjem.

I har vel fået foder med fra opdrætteren til den første tid, så hvalpen får det, den er vant til ?

Tørfoderet kan piftes op bare ved at komme lidt kogt vand på (det skal så afkøle inden fodring), mens det afkøler, når duften hvalpens næse og det skulle gerne vække appetitten. Et ekstra plus er, den også får væske nok, hvis det også kniber med at få drukket.

I kan også gi' lidt vådfoder oveni.

Snak med opdrætter om, hvad han har været vant til og hvordan han ellers har gået til foderet...