Indlæg: 1

Oprettet af | Oprettet: 05-09-2014, 07:45

Tisser indenfor efter gåtur

Min kæreste og jeg har købt en 8-9 mdr. gammel papillon, som desværre ikke er helt renlig.
Til at starte med er det gået ok, han kan holde sig hele natten og når han er alene om, dagen, men så snart man kommer hjem og går tur, besørger han somregel udenfor, men tisser ikke. Dette resulterer i han så tisser ½-1 time efter vi er gået hjem. Det begynder at blive frustrerende..

Nogen som har prøvet det samme og som evt har en løsning?

Skriv et svar til indlægget05-09-2014, 08:45

Du skriver ikke hvor længe i har haft ham, hvor lange er gå-turene, hvilke vaner han har med fra sit forrige hjem.
Men det er ikke normalt, at en kønsmoden hanhund ikke gerne tisser = markerer hvor andre hunde har besørget. Jeg kan godt forstå i vil have det ændret.

Jeg har haft samme problem, med en tæve på 7 år, vi overtog fra en kennel. Men det var fordi hun ikke var vant til at blive luftet = gå tur. Hun gik blandt de andre hunde på kennelen, ude og inde, hvor de også besørgede efter behov.

Vi gik lange ture, med hende og vores dengang 2 andre hunde. Først når vi kom hjem, besørgede hun. Var vi indendørs og hun sku, ja så gjorde hun det også der.

Jeg startede renlighedstræning, hvor jeg jævnligt lokkede hende ud i haven med godbidder indimellem gå-turene, når hun havde tisset blev hun rost og fik en godbid, og lærte hurtigt at det "betalte" sig at besørge ude.
Da hun blev mere tryg ved gå-turene, ikke mere var bange for busser og knallerter m.v. så besørgede hun også der, hun så jo så også de andre hunde gjorde det.

Måske kunne det hjælpe jeres hanhund, at gå tur sammen med en anden hund, lade ham snuse til der, hvor den besørger, og så selv få "lyst" til at tisse oveni, det gør hunde som regel gerne, især hanhunde.