Indlæg: 3

Oprettet af | Oprettet: 21-08-2014, 16:57

økonomi i parring for hanhundeejeren

Hej alle
Hvilken økonomi er der normalt i det for hanhundeejeren når man ikke selv ønsker at lave det opsøgende arbejde ift. egnede tæven men udelukkende ønsker at levere hanhunden til selve parringen?
Hunden er en 5årig golden retriever og har 4 vellykkede parringer bag sig hos tidligere ejer. Han har alt det som skal til at gentests, hofte og albue fotograferinger, brugsprøver og præmieringer.
Jeg søger ikke konkrete aftaler men blot et indblik i indtægtsniveauet.
Håber på brugbare svar og på forhånd tak :-);
Søren

Skriv et svar til indlægget21-08-2014, 19:17

Uanset om man laver opsøgende arbejde eller lader tæveejerne "finde" én, er udgangspunktet en hvalps pris.

Nogle går all in for prisen på hvalpen, andre vælger et noget lavere parringsgebyr og pris for hver levende født hvalp - hvad "man gør" i retrieverracen ved jeg ikke, men tidligere ejer må jo vide det.

Der kan også være et maximum for hvor mange parringer en han må ha', for at der ikke skal ske indavl fremover, men goldens er jo en stor race, så det kan være, han godt kan ha' et par parringer endnu - det handler om hvor mange hvalpe tæverne har fået fra de tidligere parringer...

22-08-2014, 13:28

Du får retten til den ene hvalp (og du bliver selvfølgelig første-vælger på hvilken af hvalpene fra kuldet). Om du så vælger at beholde hvalpen, selv stå for salget (kunne jo være du havde en ven/bekendt, som var meget interesseret), eller om du bare modtager penge, svarende til hvalpens pris, kan i jo aftale indbyrdes. Det er generelt hovedreglen. Har dog selv har stillet min hanhund (Staffordshire bull terrier) til rådighed hvor jeg gav dem valget mellem at betale mig 16.000,- når hvalpen var solgt, eller betale mig 5000,- når parringen var fuldført (hvor jeg kun garanterede for at tæven blev drægtig, og KUN det) De valgte det sidste. :)

26-08-2014, 19:05

tak for svar :-)