Indlæg: 6

Oprettet af | Oprettet: 12-08-2014, 19:53

Min hund gøer når den er alene :-(

Hej alle

Er helt ny i dette forum, men henvender mig for, at få gode råd.
Vi er en lille familie, der i maj sidste år fik Albert, en bichon frise på nu 1,5. År.
Han er et fast medlem af familien og er højt elsket.
Men vi er desværre blevet gjort opmærksomme på, af naboerne, at han gør og piber, når vi ikke er hjemme. Vi oplever ham selv, som en tilfreds og rolig hund, så har i en periode været ret uforstående overfor nabo-henvendelserne. Men efter at have optaget ham, når vi tager hjemmefra, kan vi høre han ikke trives med at være alene.
Inden vi fik ham, talte vi med den lokale dyrelæge, for råd og vejledning i, hvilken race der kunne passe ind hos os. Hun mente sagtens en hund kan være alene hjemme, hvis den altid har været vant til det, da de ingen tidsfornemmelse har. Vi arbejder begge 8-16, så den er ca. Alene i 9 timer om dagen. Den er renlig og ødelægger ikke ting, sko og lignende. Men hold nu op hvor han piber og gør, i lang tid, når vi ikke er der. Det er selvfølgeligt uholdbart, for både ham og naboerne, hvad i alverden skal vi stille op?

Vh. Rikke

Skriv et svar til indlægget13-08-2014, 08:40

Alene- hjemmeproblemet er noget af det sværeste at løse, når først det er opstået. Det skyldes at hunden er utryg, eller - og den keder sig. Så gør, piber og besørger den, og ødelægger ting i hjemmet.

Albert er nu 1 år og 5.mdr. og i har haft ham siden maj 2013, d.v.s. fra han var lille hvalp. Eller har han haft en anden ejer før jer ?
Er det først nu i af naboer er blevet gjort opmærksom på han gør og piber ? Har han altid gjort det ? Er i flyttet for nylig ? Bor i i lejlighed eller hus med have ? Har han fra hvalp af været vant til at være alene 9 timer dgl. ?

13-08-2014, 14:52

Hej Aase

Vi har haft ham fra hvalp af. Bor samme sted som altid, et lille rækkehus med have. Han har fra start af været alene i ca 9 timer. Og er som nævnt renlig og ødelægger ikke noget herhjemme. Hvor llænge det har været et problem ved jeg reelt ikke, da det først er for 2 mdr. Siden, at vi fik en nabo, der går hjemme og har gjort opmærksom på problemet......

Vh. Rikke

14-08-2014, 06:39

Jeg ville beg. forfra med alenetræning Altså gå fra ham i kort tid,og kom så tilbage, begynd så langsomt at sætte alenetiden op.Sørg for at han er mental træt ved fx at lade ham lede efter hans foder på græsplænen inden han skal være alene Giv ham fx en frossen kong som han så får tiden til at gå med I kunne også få fat i en, som måske kunne komme et par gange om dagen, og gå tur med ham Min datter har lidt af samme problem med handes, når hun er væk i så mange timer Så har hun en rar nabo, som henter hendes hund op af dagen Håber at det gir ligt mening ,det jeg har skrevet
VH Inger

14-08-2014, 09:07

Hej Rikke.

Når du først er blevet gjort opmærksom på gø-piv problemet, da i fik nye nabo, og jeres hund fra hvalp af er tilvænnet og altid har været alene hjemme, ovenikøbet en hel lang arbejdsdag, uden jeres tidligere naboer har gjort opmærksom på han er utryg og gør, tænker jeg det kan være lyde fra nabohuset og haven, hvor naboen nu er hjemmegående, der får jeres hund til at gø.
Måske har de børn, der kommer hjem, snak, musik, og døre der smækker, lyde der kan "forstyrre" jeres hund, og den derved kan tro i kommer hjem.

Ligesom i lejligheder med opgange, er der meget lyt i rækkehuse, hvor man deler vægge og kun har små haver med terrasser.

Hvis jeres hund opholder sig i et værelse med væg til naboen, kan du prøve at flytte ham til et andet rum. Lad en radio spille, som minimere nabolydene. Han behøver jo ikke at have hele huset som opholdsted.

Alene-tid er sovetid, men 9 timer dgl. er meget lang tid, så han skal selvfølgelig være mæt og luftet, også holdes vågen, lidt aktiveret og følge med i jeres morgen-program, før i tager hjemmefra.
Når i kommer hjem, igen luftes, fodres og iløbet af aftenen aktiveres, før i slapper af, og han sammen med jer går til ro for natten.

14-08-2014, 16:25

Du kan samtidig en tid hjælpe din hund mod utryghed, så den slapper bedre af alene hjemme, med Zylkene eller Baldrian, der virker beroligende.

Ved fortsat at optage ham, kan du følge om han stadig gør og piver, i så fald hvornår og hvor længe han gør det. Og også derved finde frem til årsagen.

Jeg er ikke enig med din dyrlæge i at hunde ikke har tidsfornemmelse, min erfaring ved egne hunde er at de udmærket kender "klokken".

Personligt synes jeg ikke hunde skal være alene hjemme i 9 timer, men max. 5 timer. Men jeg kender også Beagler der endda bor i lejligheder med 2 fuldtidsarbejdene forældre, som klarer det. De har så 2 hunde.
Og deres ejere bruger så både hverdags aftner og week-ender 100% sammen med hundene.

14-08-2014, 18:35

Hej Inger og Aase

Tusinde tak for de velmenende råd. Vi starter alenetræning i weekenden, maden i græsplænen og tændt radio når vi er væk. Det er da et sted at starte :-);

Rikke