Indlæg: 4

Oprettet af | Oprettet: 07-08-2014, 17:45

Sammenførte tæver slås

Min kærestes og min tæve slås og det eskalerer.

De blev "familiesammenført" for 8 mdr siden på hans sted. Hans hund er kendt for at være meget dominant og har været oppe og slås med alle hunde der har været her på besøg (den havde aldrig været uden for matriklen inden jeg kom til). Den er en labrador lignende rundkørsel på 5, min er en dansk svensk gårdhund på 7½. Min har også altid været kendt for at være dominant men hun har ikke været aggressiv før.

Min kæreste rejser meget med hans arbejde og jeg er derfor meget alene med dem. Jeg har fjernet det der kunne gøre dem uvenner, legetøj osv. Når jeg er alene med dem er der aldrig problemer. De sover sammen, leger brydekamp og tagfat, kan gå omkring hinanden mens jeg fodrer, få kødben osv uden problemer. Legetøj har jeg droppet da de begge stresser helt vildt over det.

Men når min kæreste kommer hjem eller der på anden vis er uro går det helt galt. Så slås de til det bløder og det er selvfølgelig altid min der kommer til skade. Når jeg er alene med dem er min meget tydeligt boss. Det har jeg ikke noget problem med og det fungerer. Grunden til at jeg tror min er boss er at hun får lov at være dominant over for hans, være leder i leg, humper osv uden hans prøver at ændre på det. Når min kæreste kommer hjem fremhæver han hans. Det er den der skal snakkes babysprog med, den bliver rusket og klappet og får lov at rejse sig op ad ham selvom den vejer 30 kg og i det hele taget være voldsom. Min markerer ved at fryse og knurre og så ryger hans i totterne på min -hvilket altid fører til min bliver skadet fordi hans er størst. Min har endnu ikke trukket blod og hvis hun snapper gør hun det parallelt den den anden og tager ikke ved. Når de slås forsvarrer hun sig og bider igen. Min får skylden fordi hun knurrer først.

Kampene tager efterhånden ved, min kommer til skade hver gang. Jeg orker ikke mere. Jeg vil ikke af med min hund, han vil ikke af med hans eller indfinde sig med hvordan jeg opdrager da hans synes det er synd for hans at min er boss. Det slider så meget på vores forhold at jeg tror vi ender med at slå op pga de dumme hunde.

Jeg er villig til at prøve en adfærdsbehandler hvis nogen kan anbefale en med god forstand på tæve slåskampe omkring 3kants området (Jylland). Ud over det er alle råd velkomne. Vil helst ikke miste min kæreste da det er problemfrit på alle andre områder.

Skriv et svar til indlægget08-08-2014, 08:42

Hej Lonnie.

Det er ikke hundene der er dumme, undskyld mig, men ud fra din forklaring, er det din kæreste, der er "dum". Når han kommer hjem opildner han hundene til kamp, ved hans adfærd overfor sin egen hund. Han stresser sin hund så voldsomt, at det får din hund til at knurre, og så har i balladen. Snapperiet kan nemt ende i et blodbad, som kan ende med i kun har én hund.

Det er ALDRIG hundenes skyld, det er JERES skyld.

I en hundeflok på 2 eller flere, er der en rangorden. En af dem er førerhund. Det er så hos jer din hund, som også er ældst. Det har nemlig ikke noget at gøre med hundenes størrelse, men mere med alder og dominans. Jeres hunde lader til at have fundet deres pladser som nr. 1 og 2 i flokken. Og sådan har de det bedst. Fortæl kæresten det.
At hundene er samme køn, kan nemlig gøre det mere problematisk for dem, at respektere hinanden som nr. 1 og 2, især hvis de er nogenlunde jævnaldrende. Og hvis deres ejere ikke forstår hundesprog, og modarbejder normal adfærd hundene imellem på en måde som din kæreste gør.
I øvrigt er der ikke noget der hedder din og min hund, når man bor sammen. Begge hunde er jeres, og i skal begge gøre ALT for at de ikke kommer op at slås. Opføre jer som ansvarlige hundeejere, samarbejde så i får to trygge hunde, også når din kæreste er hjemme.

Jeg bor på Sjælland, og kender ingen adfærdsbehandlere i Jylland. Måske kender jeres dyrlæge en person at henvise til. Eller dyrlægen kan tage en fornuftig snak med kæresten, om at det er hans "adfærd" der skal ændres, så hundene kan bevare et normalt "samliv" også når han er hjemme. Er kæresten umodtagelig for gode råd som hundeejer, så drop ham og flyt.

09-08-2014, 09:12

En ting mere som kunne nævnes er, at når du er alene med hundene, så må det også være dine regler der gælder, når han er hjemme. Hundene bliver jo forvirrede når reglerne laves om hele tiden.

09-08-2014, 09:28

Mener også det samme som Åse
Men vil dog lige tilføje at det er da utroligt synd, for din lille hund at den bliver bidt Og det kan udvikle sig til at blive farligt for den lille hund
Jeg har selv haft to Tæver som også lige pludselig kunne flyve på hinanden og det var 2 lige stort hunde Hvor jeg til sidst måtte opgive og kom af med den ene Det der er uholdbar i længden
Håber i får gjort noget ved det