Indlæg: 10

Oprettet af | Oprettet: 30-07-2014, 16:54

Nu må jeg altså have hjælp :(

Jeg har fået dejlige skønne hvalpe..
desværre er en født med en (fejl) jeg ikke lige ved hvordan jeg skal takle..

Har en dejlig hvalp som sagt, men han er født med 2 ulveklør på samme ben! lige op over hinanden, med ca en cm fra hinanden pt, (han er 4 uger nu) jeg ved godt at man ikke må fjerne dem, men hvad så??

hans søskende koster 4500 kr. og de er rene schæfere.. skulle hans pris sættes ned??
eller er det bare noget han har?? og så skal køber bare informeres om det?
eller what??

billedet er fra han var knap en uge gammel

Skriv et svar til indlægget30-07-2014, 18:17

Hej
tak for svar ..

jeg er vist blevet enig med mig selv om at prisen nedsættes en smule :)

så føler ingen sig snydt ;)

30-07-2014, 18:26

Jeg fik en hvalp med en ulveklo på den ene bagpote. Dyrlægen noterede det i sundhedsattesten sådan at køber var opmærksom på dette. Og køber gav fuld pris for hvalpen.

Hvis køber, køber hvalpen som familiehund og hvalpen ingen gener har, kan hun ikke kræve nedslag i prisen.

Få din dyrlæge til at vurdere om det på sigt vil kunne give hvalpen gener. og så ellers bare sørg for at køber er klar opmærksom på den ekstra ulveklo. Evt. få køber til at skrive under på at han/hun er gjort bekendt med den ekstra klo, så du ikke risikere at han på et senere tidspunkt kommer og kræver penge refunderet :)

30-07-2014, 18:41

Hej . tak for svar :)

dyrlægen har tilset hvalpen, og mener ikke det vil være til gene for hvalpen, self med forbehold for at der jo så er to og det giver en større risiko for skade på neglene :)

så hun har allerede skrevet i en bog at han har den extra klo

men jeg vil bare heller ikke være unfair over for en køber hvis det skulle ske at det vil irretere hvalpen senere i livet :( så derfor vil jeg hellere trække lidt af prisen og så sige at det derfra er købers (problem) hvis det er noget skulle ske .. :)

så jeg tror jeg er blevet enig med mig selv, men skulle bare lige vide også om andre kendte til det..

er sku også uheldigt at min tæve får 10 hvalpe, kun en med ulveklo :o

30-07-2014, 19:11

Min fik 6 hvalpe. én med ulveklo.. Heldigvis på bagpote, hvilket ikke med kunne give skader på sigt.
Bare sørg for at få det skrevet ind i kontrakten, så han ikke senere kommer og kræver at du skal betale en evt. operation hvis det i værste fald, på sigt skulle blive nødvendigt.. Køber kan så i princippet bare sige at vedkommende ikke har fået nogen sundhedsattest med på hvalpen. Så vil det jo være smart at du så lige kan hive en kopi frem af en kontrakt, med købers underskrift på. Jeg fik desværre solgt en af mine hvalpe til en klaphat, som valgte ikke at fodrer hvalpen med hvalpefoder, som man jo skal det første år. Men i stedet fra da køber fik hvalpen, udelukkende har spist den af med råt kød og kødben. Nu (et år efter, køber fik hvalpen) har hvalpen så udviklet allergi for henholdsvis husstøvmider og foder/lagermider, samtidig med at hvalpen ikke kan tåle ko og gris. Jeg fik desværre ikke skrevet ind i kontrakten at hvalpen var "købt som beset". Og nu får jeg formentligt et sagsanlæg på nakken. Da jeg har nægtet at refundere halvdelen af prisen, Da jeg mener jeg er uden skyld. Heldigvis er jeg ret godt stillet, og køber ender nok bare med at spilde sine penge.. Men alene oplevelsen, bekymringerne og al den tid jeg har brugt på at snakke med dyrlæger, jurist og søgt informationer på nettet for at vide hvordan jeg stod stillet i tilfælde af retsag, ville jeg nu godt have været foruden.

30-07-2014, 19:16

puhhhaaa dog :( det lyder da heller ikke rart :(

sådan nogle klaphatte :(

30-07-2014, 19:25

Nogle mennesker kan bare ikke selv tage ansvar.. bare vær opmærksom på at hvor flink køber end virker, kan vedkommende på sigt vise sig at være et rigtigt røvhul ;)

30-07-2014, 19:48

Hvalpen kan både som hvalp og voksen få problemer med kløer der hænger i sofa, i tæppe med løkker, i tøj, i et halsbånd på en anden hund under leg eller på sig selv, ikke kun med den ekstra klo, også med de andre kløer. Det kan betyde den skal have kloen fjernet.
Er ejeren så fornuftig at have tegnet en sygeforsikring, dækker den sådanne skader.
Får hunden aldrig skade på den ekstra tå, lever den fint med den.

I købekontrakten kan du jo oplyse din hvalp har en ekstra tå, samt at du derfor giver et nedslag i købsprisen på eks. 1.000.- kr.
Så udelukker det i hvert fald en evt. senere diskussion om erstatning.

30-07-2014, 20:10

Du behøver ikke sælge hvalpen til nedsat pris. Og køber kan ikke efter købet kræve refusion i købsprisen. En ekstra tå er jo ikke en skjult fejl, især ikke når den oplyses i købekontrakten og sundhedsbogen. I købekontrakten oplyser man vist også, såvidt jeg husker, om hvalpen er købt som familiehund eller avlshund. Hvilket kan have betydning vedrørende garanti for nogle fejl på hunden. Eks. tandfejl ved blivende tænder.

30-07-2014, 20:20

Hej :)

du har helt ret ;)

og nej skjult er den ihvertfald ikke når man bare kan tælle hihi, så kan man se der er ekstra ;)
men ja dyrlægen er som sagt også inde over, og har skrevet i en sundhedsbog han har den extra tå
og han skal kun være familie hund og ikke bruges til noget andet ..

men jaa nu har jeg en familie på hånden der kommer i morgen til den nedsatte pris jeg har sat ;) jeg vil hellere se han får et hjem der vil passe på ham, end at han skal være den sidste der sidder tilbage bare pga en dum tå :(