Indlæg: 12

Oprettet af | Oprettet: 30-07-2014, 08:56

Hund i gårdkæde?

Hejsa :);

Jeg er ikke helt sikker på, hvilket forum mit indlæg hører ind under, så håber det er ok, at jeg slår det op flere steder for bedst mulige svar.

Vi skal have en ny lille hvalp om 10 dage - en Dansk-svensk gårdhund.
Vi bor i hus med have. Min erfaring siger mig, at haven skal være godt hegnet ind, fordi hunden ellers stikker af. Jeg har haft DSG før, og også en Boston Terrier.
Nå men vores have er stor og åben, og vi har nogle yderst besværlige naboer, som vi deler hæk med. De vi ikke have vi sætter hegn i hækken, og ej heller at hunden er løs, og løber ind til dem, graver i hækken eller lign.
Min tanke er nu, at købe et jordspyd og en 5-8 meter lang kæde og bruger det til den, når den skal i haven. Idéen om en "lænkehund" tiltaler mig egentlig ikke, men jeg tænker alligevel at det er vores bedste mulighed. Hunden vil naturligvis blive luftet flere gange dagligt i både skov og by.

Hvad tænker i om den løsning til haven?

Mvh Stine.

Skriv et svar til indlægget31-07-2014, 06:45

Jeg ville ikke lænke Det kan give mange forskellige problemer
Men jeg ville så hegne som du selv skriver Den nabo som ikke vil ha du hegner i hækken, kan ikke forbyde dig at hegne indtil hækken på din egen side /grund Så det ville jeg gøre Sådan en lille hund vil elske at løbe rundt Jeg er selv lige flyttet ind til byen med 2 hunde Hvor der er hegnet med træ på halvdelen af grunden og så er der hæk Jeg har sagt til min nye nabo at jeg hegner med tråd der hvor der er hæk i første omg. indtil jeg kan forlænge med træ

31-07-2014, 06:59

Tak for svar. Det var samme svar jeg fik i går, og det er allerede besluttet, at den bestemt ikke skal i snor. Vi må hegne op i weekenden :)

31-07-2014, 14:21

Rigtig god beslutning Det manglede bare at naboen skal bestemme hvad i gør

01-08-2014, 11:18

Jeg hernede med grønt havehegn tæt ind mod min egen side af hækken. Nu efter nogle år er hækken nærmest vokset ind i hegnet så det er usynligt. Tænkte aldrig på at spørge naboen da det er på vores side. Bare husk at bruge hegn med ikke for store masker for hunde kan gøre sig virkelig smidige hvis de gerne vil ud og overvej at grave den nederste af hegnet ned så den ikke smutter under.

04-08-2014, 07:37

jeg har en jagthund (Labbe F1) hun bliver kun næse når hun får en færd, hun er 16 mdr. hun bliver trænet hver dag, hun kommer ud på lange ture,

Jeg har en stor have og har på nuværende tidspunkt ikke mulighed for at hegne ind, hun har 10 m line at gå i , hun kan komme ind, ligge på terrassen, være på græsplænen m.m. hvis jeg spørger hende om hun skal " ud og lege" går hun selv hen til døren, og står pænt og venter til hun får snoren og sin sele på.

Hun er ikke alene i haven, vi er der også....det går fint, hvad skulle der ske ved det?

Hun lystrer fint, ellers, men det er for fristende at "gå" hvis der kommer en god fært, og vi ikke lige kigger på hende, og det tager to sekunder så er "damen" væk :-) det er jo en F1

Jeg har valgt at give hende snor på, så hun kan komme med ud i haven og være sammen med os, og jeg ikke hele tiden skal gå og vogte på hende, og være nervøs for at hun løber ud på vejen...

04-08-2014, 08:53

for 5 dage siden
Det er rigtig godt du stiller det spørgsmål, FØR i anbringer jeres hvalp bundet i haven i lang snor.
Jeg vil ligesom de andre kraftigt fraråde det. Hunden skal have lov til at færdes frit i haven eller en del af haven, bedst hvor i også opholder jer. F.eks kan i nemt opsætte et grønt trådhegn, i kan købe i ruller, i 90 cm`s højde sammen med hegnspæle, der bankes i jorden. I kan grave et par stolper ned i kan sætte en låge på, så i selv kan gå ud og ind af “hundeområdet”. Det var vi gjort fra den hunde-gårdhave på 80 kvm. vi har indrettet ude foran huset i baghaven.

En hvalp fra mit første kuld, tilbragte udelivet i en lang tøjsnor bundet til flagstangen i ejerens have, der var en stor hjørnegrund. Hver gang der kørte en bil forbi, løb han gøende linen ud, fik så et kraftigt ryk i halsen. Det gjorde selvfølgelig ondt, og han blev stresset. Det lærte han intet af.
Da familien heller ikke havde hundeforstand nok til at opdrage, og passe ham på andre måder, var de klar til at aflive ham 1.år gammel. Først da kontaktede de mig, for at få købsprisen tilbage for den “sindsyge” hund jeg havde solgt til dem. Jeg aftalte at hente ham samme dag, fik alle hans ting og en underskrevet stambog med, så jeg kunne genplacere ham i en ny familie. Det tog 3 uger, og de fik pengene jeg solgte ham for.
De havde ved købet af ham 8 uger gammel, lovet haven blev indhegnet, men valgte i stedet at binde ham til flagstangen. Efterfølgende hvalpekuld, blev solgt på en købekontrakt, hvor et af kravene var, at haven var indhegnet ved modtagelsen af hvalpen.

Et andet råd, jeg altid gav mine hvalpekøbere var at undgå hunden havde adgang til ophold ud til offentlig sti eller fortorv. Eks. ved at sætte hegn op fra huset og til skellet i forhaven. Så løber hunden ikke frem og tilbage der, gør til gene for naboerne eller bliver generet af forbipasserende.

Held og lykke med hvalpen, og luk ellers ørene for kritik af den besværlig nabo.

Dette indlæg var mit svar i den anden tråd, her "kopieret" som svar også til dig Tine.

04-08-2014, 09:01

Ja her har vi det så modsat

Min kan går på ture uden snor, da hun er dygtig til indkald, ( det er kun når hun mærker/føler at vi ikke lige kigger, at hun går) hun gør heller ikke, er dygtig til at ikke vikle sig ind i linen, vi kan sige "den anden vej" og så gør hun det faktisk, så hun ikke bliver viklet ind i linen.

Hun er med på jagt, og får brugt sig selv...som det nu var meningen i starten Jagthund...
sommeren er så kort, så vi bliver ved med det system...

jeg kan godt se at det ikke er en løsning med en lille hvalp ( min er først startet denne sommer) man har vel heller ikke behov for at sætte den i haven uden opsyn/at man selv er der? så vi har vel begge ret...

Min hund glæder sig til at jagten går ind her 1 september....så skal hun på tur, med sine gode venner på både to og fire ben, ha gode oplevelser, bruge sig selv, få masser af ros, hun elsker det, min mand kan ikke lægge tøjet frem, uden at hun bliver helt elektrisk.

P.s. jeg ved godt at Beagler er jagthunde, men de arbejder på en helt anden måde end min...

04-08-2014, 10:38

Hm....

ja, ja der er lige så mange måde at have hund på som frikadelle opskrifter, og synspunkter på det...

jeg gør som det passer mig, og i gør som det passer jer! og de Beagler jeg har mødt på min vej kunne ikke gå uden snor, så er det godt man har en have hvor den kan løbe frit.

min kan gå fri ude i naturen...så må den leve med at være i snor i haven...

jeg trækker mig tilbage. forsat god fornøjelse med jeres hunde.

04-08-2014, 18:44

Hej Tine.

De Beagler du har mødt på din vej, har alle været i snor, og heldigvis for det. De har så alle haft nogle fornuftige og ansvarlige ejere, der passer godt på deres hunde. Jeg håber, så også du har taget din hund i snor, som man bør, når man møder andre hunde på sine lufteture, der er i snor.

Ingen hunde uanset race bør løbe løse rundt på gader, fortorve, i butikscentre, og skove hvor det ikke er tilladt. Det er meget bedre og "hundegodt" at hunde har en have, hvor de frit kan løbe rundt, lægge sig, og gå ud og ind som det passer dem, også uden de har os to-benede lige i nærheden.

Beagler er drivende jagthunde, men ikke mange bruges til jagt. Alle de 7 vi har haft og Bella vi stadig har er familiehunde. Vi bor i et roligt villakvarter med lukkede veje, og uden særlig meget trafik, op til en stor eng. Vores Beagler har vi godt kunnet lufte de steder uden snor, med godbidder i lommerne, kunne vi nemt kalde dem til os, tit kom de tilbage af sig selv for at få en godbid.
De var tilvænnet og havde også lært ikke at gå ud af en åben bryggers-og gadedør uden snor på, og Bella, som i sit tidligere hjem ofte luftede sig selv, stak af hjemmefra i hele week-ender, har vi lært at ligge i en åben bryggersdør, uden snor på og kigge på os, når vi arbejder i forhaven, som ikke er indhegnet. Hun er aldrig i de 3.½ år vi har haft hende rendt hjemmefra.

På fotoet for mange år siden nyder Daisy og Mille en søndag på engen.