Indlæg: 6

Oprettet af | Oprettet: 30-07-2014, 08:50

Hund i gårdkæde?

Hejsa :);

Jeg er ikke helt sikker på, hvilket forum mit indlæg hører ind under, så håber det er ok, at jeg slår det op flere steder for bedst mulige svar.

Vi skal have en ny lille hvalp om 10 dage - en Dansk-svensk gårdhund.
Vi bor i hus med have. Min erfaring siger mig, at haven skal være godt hegnet ind, fordi hunden ellers stikker af. Jeg har haft DSG før, og også en Boston Terrier.
Nå men vores have er stor og åben, og vi har nogle yderst besværlige naboer, som vi deler hæk med. De vi ikke have vi sætter hegn i hækken, og ej heller at hunden er løs, og løber ind til dem, graver i hækken eller lign.
Min tanke er nu, at købe et jordspyd og en 5-8 meter lang kæde og bruger det til den, når den skal i haven. Idéen om en "lænkehund" tiltaler mig egentlig ikke, men jeg tænker alligevel at det er vores bedste mulighed. Hunden vil naturligvis blive luftet flere gange dagligt i både skov og by.

Hvad tænker i om den løsning til haven?

Mvh Stine.

Skriv et svar til indlægget30-07-2014, 09:18

I kan da bare sætte trådhegn op på jeres side af hækken, den side har naboen jo ikke noget at bestemme over. I klipper så bare hækken lidt ind, sætter hegnet op og lader hækken gro ud igennem hegnet. Virker fint her, både med bøge- og spireahæk.

Jordspyd og kæde er kun noget man bruger i undtagelsestilfælde, altså på ferier/udflugter - det er absolut ikke en løsning til mere permanent brug.

30-07-2014, 09:19

Ja vi har også tænkt i indhegning, den vil dog kun få et begrænset område at færdes på. Og ville nok kunne komme længere omkring i snoren. Men hvis det er den dårligste løsning for hunden, så er det jo ikke det vi vil vælge.

30-07-2014, 09:23

Heh... Vores naboer er ikke sådan lige... Alle på vejen har problemer med dem, de klager over alt; til hvilken side vi hænger vasketøj op, hvor sent vi ser fjernsyn da det lyser op ned til dem, måler hækken for at tjekke den er rigtig højde osv osv, og jeg magter det simpelthen ikke. Jeg vil ikke stresse over at lukke min hund ud, fordi jeg hele tiden frygter hvornår de kommer ud og brokker sig.
Så heller en indhegning i begrænset område, så den ikke kan komme til hækken.
Spyd og snor bliver det ikke! Tak for jeres gode erfaringer :-)

30-07-2014, 11:51

Det er rigtig godt du stiller det spørgsmål, FØR i anbringer jeres hvalp bundet i haven i lang snor.
Jeg vil ligesom de andre kraftigt fraråde det. Hunden skal have lov til at færdes frit i haven eller en del af haven, bedst hvor i også opholder jer. F.eks kan i nemt opsætte et grønt trådhegn, i kan købe i ruller, i 90 cm`s højde sammen med hegnspæle, der bankes i jorden. I kan grave et par stolper ned i kan sætte en låge på, så i selv kan gå ud og ind af "hundeområdet". Det var vi gjort fra den hunde-gårdhave på 80 kvm. vi har indrettet ude foran huset i baghaven.

En hvalp fra mit første kuld, tilbragte udelivet i en lang tøjsnor bundet til flagstangen i ejerens have, der var en stor hjørnegrund. Hver gang der kørte en bil forbi, løb han gøende linen ud, fik så et kraftigt ryk i halsen. Det gjorde selvfølgelig ondt, og han blev stresset. Det lærte han intet af.
Da familien heller ikke havde hundeforstand nok til at opdrage, og passe ham på andre måder, var de klar til at aflive ham 1.år gammel. Først da kontaktede de mig, for at få købsprisen tilbage for den "sindsyge" hund jeg havde solgt til dem. Jeg aftalte at hente ham samme dag, fik alle hans ting og en underskrevet stambog med, så jeg kunne genplacere ham i en ny familie. Det tog 3 uger, og de fik pengene jeg solgte ham for.
De havde ved købet af ham 8 uger gammel, lovet haven blev indhegnet, men valgte i stedet at binde ham til flagstangen. Efterfølgende hvalpekuld, blev solgt på en købekontrakt, hvor et af kravene var, at haven var indhegnet ved modtagelsen af hvalpen.

Et andet råd, jeg altid gav mine hvalpekøbere var at undgå hunden havde adgang til ophold ud til offentlig sti eller fortorv. Eks. ved at sætte hegn op fra huset og til skellet i forhaven. Så løber hunden ikke frem og tilbage der, gør til gene for naboerne eller bliver generet af forbipasserende.

Held og lykke med hvalpen, og luk ellers ørene for kritik af den besværlig nabo.

30-07-2014, 12:46

Tak! Åh hvor frygteligt at tænke på, har det da helt dårligt nu, over at jeg overhovedet kunne få den idé. Men som sagt brød jeg mig heller ikke om tanken. Det bliver i hvert fald ikke aktuelt!