Indlæg: 16

Oprettet af | Oprettet: 28-07-2014, 09:24

Hunde fra listen

jeg var i går ude og lufte min Labbe pige på 16 måneder, vi mødte en hund som den på billedet, den var dog mørkebrun, og havde både kuperet hale og ører, det var en hanhund på 17 måneder, den var nu venlig nok, men kraftig psyke kunne jeg se på min hund, hun var meget forsigtig med at gå til ham, kom sig dog hurtigt og de legede fint. Der stod Amstaff skrevet på den ene side og Tyskland på den anden side af hunden (metaforisk) hvordan tør man købe/importere sådan en hund, i disse tider med forbud? Vi bor til og med på vestegnen...jeg turde ikke. Jeg ved at der også er to stk. Japanske Torsoer i håndværkerbyen i Greve (har mødt dem på luftetur, ved ikke hvor de bor) de er også købt/importeret fra Tyskland....Jeg er selv modstander af den liste, mener at det er uddannelse der skal til og ikke forbud, forbud hjælper ikke

Skriv et svar til indlægget28-07-2014, 12:15

Hey :)

Når du skriver at der stod Amstaff på siden af den, "metaforisk" skal det så forstås, som at det ikke var en Amstaff?
Umiddelbart kunne det jo godt ligner en Amstaff, og så af en eller anden grund, er jeg alligevel i tvivl.

Hvis ikke den er af racen Amstaff, Men af en race, som jeg ikke umiddlebart kan give et kvalificeret gæt på, og iøvrigt ikke er på forbudslisten og med stamtavle (sådan at man kan dokumentere over for politiet, i tilfælde af at de kræver dette).
Kan jeg sagtens se det sjove i at lade, der stå Amstaff på siden af den, i ren provokation over for hundeloven, og folk med fordomme over for muskelhunde :)


Har selv "KILLER" stående på et velcro-skilt på siden af min Staffordshire bullterrier's sele, når vi er ude at gå tur, Har erfaret at det har 2 super formål.

Selvfølgelig det sjove formål: Folk, som generelt har et problem med mine hunde, uden at kende dem, føler sig tydeligt støt over at jeg udover at have en dræberhund også har den frækhed, At være stolt af den ;)

-Og jo.. Jeg er sindsygt stolt af min Staff. At det så er fordi han bare er den dejligste, mest hengivne, tålmodige, intelligente og ikke mindst pålidelige hund med en helt igennem fantastisk personlighed man bare ikke finder hos andre racer.

Og IKKE fordi den er yderst muskelløs og ønsker en potensforlænger, som folk også tit forbinder racen med. Hvilket ikke kan få mit pis i kog længere :D The joke is on them.. Det er jo ikke mig, som går glip af denne races vidunderlig egenskaber.
Og de eneste som gør en staff til en potensforlænger er jo dem, som stempler dem til at være det :D


I stedet for at blive irriteret over folks reaktioneer, som følge af deres fordomme og uvidenhed. Hvilket i den grad kunne få mig helt op i det røde felt førhen. Kunne jeg ligeså godt begynde at more mig lidt over dem. som nærmest gjorde alt for at undgå mine hunde. F.eks. hvis jeg kom gående på et fortov og der imod os på sammen fortov kom en anden hundelufter, sker det da til tider at den anden hundelufter gik over på modsatte fortov.
Og så more jeg mig når jeg rent faktisk SKAL over på modsatte side, for at komme ned i skoven. og så den anden hundelufter igen skrifter fortov..


Og får generelt også kun positiv respons på "Killer skiltene" når folk, som godt kan skelne mellem ordet muskelhund og kamphund, og ikke på forhånd alene på udseendet har dømt den, som værende en kamphund. spørger ind til ind hvorfor jeg har "KILLER" stående på siden af sådan en glad og venlig hund.

Og når først jeg så forklare grunden til min lille provokation. Har folk altid haft fuld forståelse for dette. Nå først de har hilst på min Marley, kan de jo godt forstå at det er frustrerende i mit sted, når ens elskede bare bliver stemplet for at være "farlig" og "utilregnelig"

Især mange ældre har på forhånd dømt mine hunde på afstand inden vi passere dem på vores gåture.
Hvis jeg går med min hun på f.eks en sti. hvor der ikke er plads til at de kan gå i en stor bue uden om, og derfor nærmest springer ind i hækken af frygt for at blive ædt af mine hunde, som jo pr. automatik er dybt utilregnelige dræbermaskiner fordi de har mange muskler. ;) :D

Især af flere ældre jeg har mødt, (uanset hvad jeg prøver at overbevise dem om) Ikke mener at jeg kan være sikker på, at mine hunde ikke angriber dem og deres hunde. Og det er sjovt nok ofte ældre/gamle mennesker, som ofte når de selv kommer gående med en eller anden ustyrlig labrador el. lign, som de aldrig selv fået socialiseret og som derfor ikke kan gå forbi mine og andre hunde, uden at virke aggressive. Og fordi de ikke har styr på deres hunde, mener du da i hvert fald heller ikke at jeg kan have styr på mine.

Er den hund, som du mødte derimod en Amstaff på kun 17 måneder, Så skulle vedkommende, som har fået den til Danmark, da lige have sig en opsang.. Mener det er dybt problematisk og dybt egoistisk at man fordi man absolut vil have en Amstaff, tænker mere på ens eget behov, i stedet for at tænke på om den stakkels hund får et godt liv, som den jo desværre ikke gøre hvis det ender med at den bliver aflivet som en sund og rask hund, alene fordi den kom til Danmark.

28-07-2014, 13:43

Metaforisk, mener jeg at et sprogligt billede, der stod ingenting på den, men hold da op den lignede :-);

jeg ville ikke spørge, 1. det kommer ikke mig ved, 2. de får nok det spørgsmål 1000 gange...

jeg lufter min lille øndige på Oxbjeget, og de Staffordshirer vi møder har alle uden undtagelse været skønne åbne, glade hunde, det er aldrig dem der er problemer med (neurotiske Schæfer, Tyske jagthunde, Alaskan Malemut) jeg havde en ældre veninde med, hun går nogle gange med min, og hun har spurgt hvad gør jeg hvis der kommer en "kamphund" vi var på bjerget og der stod hun så og kælede med en Stafford tæve, og så spurgte jeg "er du bange for den?" næ, nej, den var jo vidunderlig, så kunne jeg jo så belære hende :-) nu taler hun ikke om "kamphunde" mere.

så vi går ikke over på det andet fortov, men læser lige situationen, har lært flere, at der er ikke noget der hedder kamphunde! det er hunde der er blevet forkert behandlet!

det er også tit (næsten altid) ejerne det er galt med :-) jeg blev bare lidt overasket da jeg så den...håber den får et godt liv, det var et yngre par, meget søde der kom med ham...

Sjovt med skiltene :-) god humor...

28-07-2014, 16:33

Jahh ikk :D Har også et hvor der står playboy :D

Beaglepack: Hvis Amstaff'en kun er 15 måneder, kan der uanset hvad ikke være noget dokumentation som gør den lovlig. Hunde på forbudslisten fra før 17 marts 2010 er der restriktioner på, sådan at de skal bære mundkurv samt at de skal holdes i fast kort snor på max 2 meter. ALLE hunde på forbudslisten, som er fra efter 17 marts 2010 bliver konsekvent aflivet hvis politiet bliver opmærksom på dem. Og det er uanset hvor søde og rolige de er. Derfor jeg mener det er dybt uansvarlig og egoistisk at anskaffe sig en hund fra efter den dato. Kan huske jeg lige efter at hundeloven/forbudslisten var trådt i kraft, så en dyrlæge som græd for åben skærm, og virkelig bønfaldt de danske Amstaff ejere om at stoppe med at avle på den type hunde. 5 min. inden havde hun lige været tvunget til at aflive 6 af det kæreste små amstaff hvalpe, som politiet havde fundet ved en ransagning i forbindelse med noget salg af hash. Den pågældende dyrlæge var fuldstændig ødelagt over at være tvunget til at aflive de skønne små basser, fordi nogle idioter valgte at se stort på hundeloven og på trods af denne, alligevel valgte at få et kuld hvalp på deres tæve. Hvilket så satte dyrlægen i den umenneskelige situation at skulle aflive 6 fuldstændig raske hvalpe :/

28-07-2014, 20:46

Hvor er han skøn Kasper, dejligt smil han har :-)

28-07-2014, 21:34

er den eneste del af loven, som er blevet lempet. Ikke bare at man har fjernet/delvist fjerne obsavationslisten?? hvor Staff'en i øvrigt på var på. Hvilket endnu engang viser at den udelukkende på grund af sit udseende, bliver stemplet, som noget den ikke er. Prøver man at sætte sig lidt ind i denne races adfærd vil man finde ud af at denne race ligger helt i toppen over hunde, når det kommer til glæden for mennesker. Og nok øverst i toppen når det kommer til hengivenhed og deres glæde for især små børn. Deraf det engelske kælenavn: The nanny-dog :);

Blev mere end alm. forarget i går da jeg læste om en af, som kalder sig Eksamineret adfærdsbehandler og instruktør, som herinde giver råd om hundes adfær.
En kvinde havde overvejet en staffordshire bullterrier, som familiehund, og søgte råd om den ville egne sig til dette
Hvortil den såkaldte adfærdsbehandler bla. skriver følgende til kvinden:

"Hvis du tænker på “almindelige familiehunde” som værende f.eks. en labrador, en golden eller noget i den stil er der stor forskel på hvor meget det kræver at socialisere!
Med fare for at blive upopulær hos nogle, er Staffen er, lige meget om vi kan lide at kalde den det eller ej, oprindeligt avlet til at være en kamphund.
Det er også derfor jeg råder dig til at se godt på forældredyrene.
Vi kan ikke kæmpe mod genetik, og derfor er det vigtigt at prøve at få så god en “genpulje” som muligt."


Med andre ord.. Hun sidder direkte og fylder den pågældende dame, som beder om råd ang. Staff'en, MED LØGN..

Vil da lige, for god orden skyld skrive lidt om Staff'ens historie, og hvilke racer den kommer af og hvad den er fremavlet til.
Og samtidig lige få aflivet et par af rygter omkring denne race.

-En Staff har ALDRIG, og jeg vil gerne understrege ALDRIG NOGEN SINDE været avlet med det
formål at blive brugt som kamphund.

-En Staff gider, som oftest slet ikke slås, og kommer kun i meget sjældne tilfælde
i “hundeslagsmål” Den vil derimod meget hellere se de forskellige hunde an, og så bare indordne
sig i hierarkiet blandt hunde.

-Tager du den med i f.eks. en hundeskov, hvor der også er mange andre hunde, vil den hellere
ligge og hygge sig med at tykke i et stykke træ.

-En Amerikansk Staffordshire terrier (Amstaff) er IKKE NÆRT beslægtet med den engelske
staffordshire bullterrier (Staff). Jo, der er en hvis lighed, og så er der lidt sammenfald i navnene.
Men det er så også det.

-Staff’en har oprindeligt rødder i den, i dag afdøde race, Old English Terrier og den
Engelsk bulldog.
Hvorimod Amstaff'en har rødder i Pitbull terrieren, og blev skabt med det formål at avle en mere
familie- og udstillingsvenlig udgave af Pitbull terrieren.

-Staff'en har siden den kom frem, i omkring 1930’erne udelukkende været brugt som familie og
udstillingshund. Hvilket også har været formålet med avlen af denne race. ALTSÅ INGEN
KAMPHUND I GENERNE.

-Hundekampe har i England været forbudt siden slutningen af 1800 tallet. Så det giver jo på ingen
måde. mening at fremavle en ny race til dette formål, mere end 30 år efter.´

28-07-2014, 21:38

Du skal da heller ikke snydes for at møde min skønne tæve Nala. Hun er blanding mellem Staffordshire bullterrier og Miniature Bullterrier :D

29-07-2014, 06:55

Hej Kasper
hun er da også for skøn :-);

det var jo det jeg skrev, har aldrig mødt en stafford der var aggressiv, min hund elsker dem, når hun ser en spæner hun hen til dem og ved at der er sjov leg i farvandet :-)

hun blev som fem måneder overfaldet af en hanhund Tysk korthår, så der er hun meget mere forsigtig. Der er et par Huskyer som er meget kraftig over for hende, og en Alaskan Malemut, et par Setter som også er mystiske, min er lalleglad, og steriliseret, så er der nogle hanhunde der syntes hun skal ha tæv? (måske fordi hun så ikke er til nogen nytte :-) );

Der er rigtigt mange bidskader med familie hunde, og ja indrømmet der er også mange af dem. det hører man ikke så meget om?

jeg kan heller ikke lige forstå den forhadte liste? der er rigtigt mange hunde på, hvor der er få eller ingen hunde i landet, og der ikke er registret bidskader med disse. Jeg har en veninde som opdrættede Boa Boeler, det er det man kalder en "Gårdhund" der bla. blev/bliver brugt til barnepiger for gårdens/familiens børn, der er mange raser jeg kunne tænke mig kunne være på listen (hvis den nu skal være der) men der er nok for mange af disse hunde, og det ville give problemer bland vælgerne?

Årsagen til at vi valgte en labbe er at den skal være min mands jagthund, og hun viser rigtigt gode potentialer.

skønne hunde du har, nyd dem, og sk... på hvad andre mener og syntes...

29-07-2014, 07:51

Til Kaspar - den tråd du omtaler med Isabella A. er over 6 år gammel, som mon ikke hun og hundeejeren, hun rådgav, begge er kommet videre - det er flere år siden Isabella var Gipotes adfærdsbehandler.

Du kan så glæde dig over STB ikke er på listen, så der er ikke så meget at forsvare - uvidende hundejere findes over alt - vil sige som Tine M. - nyd bare dine hunde....

29-07-2014, 14:58

Hej Kaspar.
Det er et par meget flotte muskelhunde du har, jeg kan godt forstå du fik lyst til at få et kuld hvalpe på dem. Var det mine havde jeg beholdt en hvalp selv.

Det gjorde jeg fra to af mine tre hvalpekuld, og mor-barn forholdet dem imellem var til stor glæde og oplevelse for os. Så var det heller ikke så slemt at sælge de andre hvalpe.

P.S. Det er et rigtig godt hundefoto, du har sat på dine indlæg som profil.

Jeg kan ikke lade være med at smile af de to. De er som et "ægtepar" på fire ben, hvor konen (tæven) giver manden (hanhunden) en ordentlig skideballe. Se hvor han føjer sig, imens hun bruger mund. Han virker, som du selv skriver både hengiven, tålmodig og intelligent, som hanhunde gerne bliver, i samlivet med en tæve.
Noget jeg selv har erfaret, da vi havde en hanhund på 5 år og overtog en tæve på 1.½ år. Han var noget af en "gavflab", men hun tog ham med storm, og han adlød det mindste vov eller bare et blik fra hende. Hun blev hurtig førerhund, med ham under sig. Og det befandt de begge sig godt ved. Så vi blandede os aldrig i deres samliv.

30-07-2014, 06:45

Også rigtig fin hund du har dig der Tine M.

Tina Baltzersen: uanset om tråden jeg omtaler er 6 år eller 1 år gammel. Så kan man stadig den dag i dag gå ind og læse den.

Og når en, som kalder sig adfærdsbehandler skriver at en race, som KUN er fremavlet til 2 formål. Udstillingshund og familiehund, har kamphund-gener sig. Så er det ikke ligefrem noget som fremmer Staff'ens ry. Og det mener jeg er dybt problematisk, Og derfor gør jeg gerne hvad jeg kan, for at gøre opmærksom på at det hun skriver er noget sludder. Samt gøre opmærksom på hvad racen i virkeligheden står for. En ting er nå alm. hundeejere er uvidende omkring staff'en. Men når en adfærdsbehandler er uvidende, skal denne bare helt lade være med at udtale sig. Da det måske så resulterer i yderligere 50 nye uvidende fordomsfulde hundeejere. Hvis jeg fandt ind på tråden 6 år efter den blev skrevet. Så er jeg sikkert ikke den eneste. Og det med at jeg ikke skal forsvare SBT'en fordi den ikke er på listen. er da noget mærkelig noget at skrive.. Især når uvidende adfærds behandlere fylder folk med løgn. Så er det lige præcis jeg skal forsvare racen. :)

30-07-2014, 13:45

Ja, man kan stadig gå ind og læse den, og det er et problem, at man kan læse de gamle tråde, (som jeg før har skrevet til Gipote om, uden der er gjort noget ved det) og læserne kan tro, at det der står skrevet, stadig er gældende, nogle spørger endda til hunde, der for længst er videresolgt eller måske døde.

6 år er lang tid, hvor meget kan ændre sig, også folks holdninger, så måske er Isabella A. blevet klar over, det ikke var helt korrekt, det hun skrev dengang.

Men når SBT'eren er en fuldt lovlig hund at eje, (og det tror jeg alligevel mange ved), så er der jo ikke rigtig noget at forsvare.
Gennem tiden har jeg også skulle høre på meget for og om egne hunde - efterhånden ta'r man det mere afslappet.

Hvis du gerne vil ha' andre synspunkter vil jeg henvise dig til www.hundegalleri.dk - der er gode staffejere i forum, og ikke 6 år gamle tråde man kan skrive i :)

30-07-2014, 15:10

Jeg synes ikke det gør noget at man som her på Gipote kan læse spørgsmål og råd af ældre dato, gode råd, udfra andres erfaringer, er jo stadig tit brugbare, og ved alle indlæg kan man jo se hvor gamle de er.
Hvorimod gamle indlæg hvor folk søger hvalpe, eller hundepasning, selvfølgelig ikke er mere aktuelle, men de indlæg kan man jo bare lade være med at besvare.

30-07-2014, 18:05

Du har da ret Aase i, at det kan være godt at læse tidligere spørgsmål og svar, men så må det holdes på "arkivplan", så indlæggene arkiveres efter en periode, og at der ikke længere kan svares på dem.

Af en eller anden årsag lægges der ikke mærke til, hvor gammelt indlægget er - og mange gange er der blevet spurgt/svaret på indlæg hos tidligere brugere, der ikke længere er aktive, så kan "den nye" undre sig over, hvorfor der ikke bli'r svaret eller få en "opvågning" af os der stadig er aktive. Det synes jeg ikke fremmer brugen af Gipotes forum...