Indlæg: 8

Oprettet af | Oprettet: 24-07-2014, 11:33

Bichon Havanais/dværgpuddel

Vi - et modent par, der er gået på efterløn - overvejer kraftigt at få en hund i familien. Vi har haft katte i mange år, men nu vil vi gerne rejse på længere ture med vores campingvogn, hvorfor vi gerne vil have en hund, der kan komme med os, for et liv uden husdyr KAN vi bare ikke forlige os med. Vi er i gang med at undersøge, hvad der passer til os og er faldet ret meget for Bichon Havanais eller den lille dværgpuddel. Hunden vil få et liv, hvor vi virkelig vil være meget om den, og det er absolut meningen, at den skal gå til træning, komme ud og opleve mange ting sammen med os og naturligvis samtidigt skal have fred og ro. Ligeledes naturligvis skal den da også trænes i at være alene hjemme, men det vil ikke være "hverdagskost" for den. Vi har brugt megen energi på vores katte, og ved at en hund kræver en anden form for energi, og den har vi. Lider alle kvaler pt fordi vi ikke har nogen husdyr. :-) Men - vi har haft "lånehund" med på ferie, og det får os endnu mere overbevist.
Vi er dog nyligt flyttet, og der skal foretages nogle ombygninger, hvilket vi ikke vil byde en ny hund, så jeg vil her høre, om der er nogen, der evt. er ved at have hvalpe på vej, som vil være klar til formidling omkring 1. november? Vi påtænker en længere rejse til næste sommer, hvor vi gerne vil have med, og den skal på det tidspunkt også være klar og 100% tryg ved os - og vi ved den.
Vi foretrækker en hanhund - dels fordi vores nabo har en hunhund, der "bestemmer" over området, og derfor vil vi gerne føre de to hunde sammen på en fornuftig og god måde, og dels har vi erfaret, at en hanhund vil være "nemmere" til at indrette sig. Vi har ingen interesse i avl, hvorfor en "fin" stamtavle ikke er et must.
Vi bor i Nordsjælland, men vi da gerne køre efter den rette hund.

Skriv et svar til indlægget24-07-2014, 14:11

Jeg håber i finder en god lille hund Af de racer i nævner kan jeg ikke sig den ene frem for den anden De er begge dejlige hunde Og det lyder til at i kan give hunden et rigtig godt liv I kunne sætte en annonce ind på Hundegalleri og DBA og søge om der skulle være nogen der forventer hvalpe til afhentning til November Rigtig stort held med at finde jeres lille hund
MVH Inger

24-07-2014, 14:55

Tak for sødt svar. Hundegalleri? Er det her på Gipote.dk? Jeg kan nemlig ikke lige finde det sted - kun annoncer, hvor der er hunde til salg, og der er ingen pt. til det tidspunkt.
Og jo - jeg vil muligvis lægge en annonce ind på DBA, selv om jeg ikke ubetinget bryder mig om det forum til formidling af dyr - der er mange "brådne kar" har jeg gentagne gange hørt om.

24-07-2014, 15:35

Du kan google Hundegalleri Så kommer der noget der hedder marked Der kan du oprette en annonce ,om hvad du søger Du kan regne med at der mugligvis kommer kommentare om at du skal huske at købe med stamtavle Men det bestemmer du selv Og ellers skal du bare følge med i om der kommer hvalpe til salg omkring november Det med DBA har du ret i men bare du forhøre dig godt om hvordan forældredyrene er fx sundhedsmessig og andre ting som du syntes er vigtige for dig Man har jo lov til ikke at købe ved den første man falder over Du skal nok finde en god lille hund
MVH Inger

24-07-2014, 17:00

Tak for det. Ja, man skal se sig for, det ved vi. Jeg hører dog stadig gerne fra nogen, som netop har en hund, der skal have hvalpe, der er klar til formidling omkring 1. november.

24-07-2014, 17:25

Du kan jo også oprette en gratis annonce her på Gipote, da er det nok nemmere at komme i kontakt med dem der planlægger parringer i efteråret, end ved at skrive hér i forum, som ikke så mange benytter.

Men ellers vil jeg foreslå I kan kigge på www.canis-minor.dk eller på www.pudelklubben.dk - dér kan opdrætterne annoncere om kommende parringer og/eller give links til deres hjemmesider, som måske også indeholder oplysning om, de forventer hvalpe klar til salg på pågældende tidspunkt.

En "fin" stamtavle betyder ikke at man som hvalpekøber skal avle, men det er forhåbentlig en sikkerhed for, at der er tænkt over den parring der foretages, så hunden udvikler sig som den skal og er fri for belastende sygdomme. Og at man som hvalpekøber kan få refussion ved eventuel nedarvet sygdom.

Alle mine hunde har haft "fin" tavle, og er "bare" blevet til familiehunde - det har været trygt og godt.

Dba ville jeg også holde mig fra, men det kan ikke udelukkes, at der også er seriøse folk imellem.

24-07-2014, 18:49

Det jeg mente med "fin" stamtavle handler mere om, at den gerne må have en "plet" eller noget for meget eller for lidt. Jeg har - tidligere i mit liv - oplevet, at nogle skaffede sig af med en hund, fordi den ikke opfyldte samtlige kriterier for udstilling - ikke lavede gode nok hvalpe el.lign.

Vi vil stadig naturligvis gerne have en hund fri for sygdomme osv., så jo - stamtavle er vel vigtig alligevel.

Vi vil prøve med en annonce - det er bare lidt svært. når vi ikke har sat os fast på racen; finder det lidt forkert at lave flere annoncer; havde håbet dette forum også var, hvor man netop kunne få lidt at vide, hvem og hvornår.

Jeg var ikke klar over, at forum ikke var særligt benyttet.

Vi kigger lidt på de links, du har givet. trak for det.

24-07-2014, 22:15

Kender en der har bichon havanaise. De kræver en del pelspleje. Pudlen måske nemmere at pleje da den kan klippes lidt kortere. Er nok også lidt nemmere at træne. Held og lykke med projektet:)

25-07-2014, 11:46

Tak for det. :-)