Indlæg: 6

Oprettet af | Oprettet: 20-07-2014, 17:57

1 eller 2 Jack Russell Terrier. Erfaring søges..

Hej.
Vi har en han Jack Russell Terrier. Han er 1½ år. Har stamtavle i DJRTK - faren er jagthund og moren er alm familiehund.

Rolf (vores JRT) er virkelig virkelig yderst aktiv! Arhmen gu´så aktiv....
Vi har læst og læst om racen, inden vi købte ham og min mand er hundetræner i lydighed. Vi har før haft Labrador, og det her er ikke i nærheden af denne race, men det skulle det heller ikke være. Vi syntes godt, vi kunne klare udfordringen med en Terrier, med den erfaring vi havde fra de forrige hunde + mandens 10 års erfaring med hunde, konkurrencer og træning/hundetræner.. Men ham her slog da lige pusten ud af os. Havde slet ikke regnet med, han ville være SÅ stor en mundfuld.

Jeg har før forhørt mig på, om der er forskel på, om hunden er avlet til jagt (DJRTK) eller om den er avlet til udstilling (DKK), men det skulle man ikke mene havde en betydning (?);

Egentlig er Rolf yderst morsom, men han er ved at drive os til vanvid med hans piveri konstant og når han er på 4 ben løber og hopper han konstant.

Vi aktivere ham med alm lufteture, gåture i skov og strand, foderspredning på græs, foder i "kongs", løbetur, lege osv osv.
Vi har snakket om, at han skal kastereres her efter sommerferien, men får det ham til at falde lidt mere til ro?

Har faktisk også snakket om at få en hund mere, men har hørt, det skal være enten en stor hund, som han håndtere ham, eller også en JRT mere. Men ved ikke lige om jeg magter een mere af den race.

Hvis de kan aktivere hinanden lidt, er jeg mere vild med tanken om 2 JRT's, men er der "garanti" for dette?

Kan rigtig godt lide Terrier-sindet, men denne yderst aktivivitet i alle vågne timer, tager næsten pusten fra mig. Havde overvejet en Cairn Terrier, men den ville blive trumlet af vores Rolf. Så det ville skulle blive fx en Labrador igen/mere eller en JRT mere.

Hvad siger I med jeres erfaring med Jack's??

Skriv et svar til indlægget20-07-2014, 19:41

Jeg skriver ikke mit indlæg ud fra egen erfaring med en JRT hund. Kun som almindelig hundeejere nu til Beagle nr. 8 siden 1981.
Jeg er kun i Beagleklubben stødt på en enkel af den race. Det var en ret livlig ung hanhund, også i pauserne på vores gå-ture, husker jeg. Bl.a. god til at grave huller i græsset.

Jeres Rolf er i hvert fald ikke understimuleret, når jeg læser dit indlæg, tænker jeg mere om ikke han er overstimuleret, og lidt og for meget er jo lige "skidt", som man siger. Så måske skulle i trappe noget ned i aktiviteterne, så Rolf også vænnes til at slappe mere af.

I flere år havde vi 5 tæver sammen. 3 voksne, heraf moderen til den ene hvalp af 2 hvalpe med 11 mdr.`s aldersforskel. De 3 voksne var gode til at lege, men også til at indlære hvalpene deres aktivitetslyst. Så vi tog os mest af fodring, pleje, hvalpedressur, gå-ture og almindelig opdragelse til velfungerende familiehunde.
Da den yngste blev kønsmoden, fik vi store dominansproblemer hvalpene imellem. Og de problemer hjalp de gamle hunde ikke med. De skulle ikke nyde noget af at blande sig i deres slagsmål. Det var noget vi to-benede måtte klare, hvilket heldigvis lykkedes, så vi kunne beholde begge hundene.

Hvis i vælger at få en hund til, for mulig løsning på Rolfs aktiveringsiver, vil jeg ikke anbefale jer en hvalp eller jævnaldrende hund, men hellere en voksen rolig tæve, der gerne vil lege, men også på hundesprog, fortæller ham, når han godt kan slappe af.

21-07-2014, 06:24

Hej Aase Hansen.

Tusinde tak for dit svar.
Vi laver ikke alle aktiviteterne hverdag og prøver også på at finde en fin balance i det + at lære ham til at slappe af, og at det er okay og skønt at slappe af engang imellem også.

Du tror ikke en han-hund ville være godt til sammensætningen?
Jeg tænker her fx på en Lab-han-hvalp, der er en del mere rolig som voksen, end Rolf er.

Hvis vi skulle have en JRT mere, skulle det også være en han-hvalp. Men ved ikke om det ville ende mere som en tornado i hjemmet.

21-07-2014, 07:32

Jeg synes I skulle vente med hund nr. 2 indtil I har fundet et bedre leje med jeres jrt. Tror det vil blive for stor en mundfuld, at skulle "opdrage" på 2, selv om I vælger labradoren.

Måske kunne I bruge din mands flair for træning i agility eller det nyere rally, jrt'en er fremragende til disse hundesportsgrene - for mig lyder det også som om, der bli'r for meget løben og legen uden det egentlig trætter hunden, men ja, det er en aktiv race, der kræver noget ekstra.

At kastrere er der ingen grund til, efterhånden som hunden bli'r ældre vil der blive mere ro på.

Har selv haft 3 intakte hanner sammen og kender også nogle der har 2 jrt-hanner (der begge dyrker agility), så det kan godt lade sig gøre, men man skal være meget "på" og kunne styre konflikter - hundene kan så ha' meget glæde af hinanden.

21-07-2014, 08:19

Da min gamle labrador var unghund, var hun også umulig at køre træt, alm. hundetræning, sporhundearbejde og lange gåture virkede SLET IKKE. Så startede vi på agility og det kunne gøre hende flad - efter første lektion lå hun lig i 4 timer.

Det er også en meget sjov træningsform, som kan udbygges i det uendelige.

21-07-2014, 11:29

Tusinde tak for alle jeres svar.
Jeg vil være mere OBS på at aktivere ham med hovedet også have tålmodighed pga alderen.
Agillity og Rally bliver det ikke til. Det er ikke lige noget fornogen af os. Så vi må lige være mere OBS på at trætte hovedet hjemme og i omegnen :)