Indlæg: 4

Oprettet af | Oprettet: 28-06-2014, 05:28

Bange

Hej.

Vi har en skøn han lab på 7 måneder som pludselig er begyndt at blive bange for ting han aldrig er blevet bange for før.
Fx vores nabos høns tidligere har han jaget dem rundt og været meget nysgerrig og nu er han (noglegange) så bange for at gå forbi dem at vi viser ham at det ikke er farligt. Dette gør vi ved at gå derned og hunden følger efter og så får han en godbid.
Men det er også andre ting han pludselig begynder at reagere på fx lygtepæl eller ja faktisk også vores hundetræner.
Han har ikke halen mellem benene, men han trækker sig bagud og man kan se han bestemt ikke syntes det er en god ide.

Er dette normalt? Han er normalt en glad dreng som er faldet godt til i vores lille familie.


Mvh. Hundeejer

Skriv et svar til indlægget28-06-2014, 08:23

Hej Christina.

Det er ikke unormalt at hunde bliver bange for ukendte ting. Du gør det rigtige, ved roligt at nærme dig det "farlige" sammen med hunden, og vise det ikke er farligt ved med lys stemme sige: "Se det er ikke farligt". Uden nødvendigvis at belønne ham med en godbid.

At han tidligere som lille hvalp jagede hønsene, skyldtes at han dengang betragtede dem som "legekammerater", nu er han blevet klogere og mere forsigtig, så hønsene heller ikke så nemt lader sig skræmme væk. Hvilket naboen nok er glad for. Med hensyn til hønseproblemet, synes jeg du gør det fint, evt. ved hjælp af en godbid, at vænne ham til bare at gå forbi dem, så han og hønsene kan leve som naboer uden problemer.

At han er bange for sin hundetræner, synes jeg er et problem. Det får mig til at tænke, du har valgt det forkerte sted at gå til træning med din Labrador.

Også voksne hunde kan blive bange for ukendte ting. Jeg husker en sommer, hvor vi boede i et lejet sommerhus med vores hunde. Vi gik mange ture i området, tit af den samme sti på vores aftenstur. En aften var det stillet sorte affaldssække ud til afhentning ved nogle af husene. Dem ville de helst ikke gå forbi. De gøede og trak sig baglæns, så vi måtte lige gå hen og lade dem snuse til sækkene, så de kunne opdage, at de var slet ikke farlige.

Det er godt han er en glad og dejlig familiehund. Som i ellers ikke har problemer med.

01-07-2014, 05:58

Mange tak for din tilbage melding :-) super godt at høre at dette er normalt.

God sommer!

02-07-2014, 10:29

Hej- jeg ville først og fremmest få ham gennemchecket hos en dyrlæge- mange gange stå et eller andet sundheds realiteret bag ved at en hund lige pludseligt virker utryg

04-07-2014, 08:41

Min F1 blev også pludselig utryg ved kendte ting, virkede kuet...det viste sig desværre at det var pga. smerter (fibersprængninger i begge inder lår, et ben kunne ikke gøre det) hun tyggede også på sine poter, de er Danmarks mest undersøgte med og uden lommelygte og der var ikke noget med dem. jeg viste ikke at smerter kunne gøre det, så måske skal du få ham tjekket?