Indlæg: 2

Oprettet af | Oprettet: 24-06-2014, 18:30

hjælp angående et spørgsmål omkring hvalp

hejsa.

vi har lige købt en lille chihuahua hvalp og får ham hjem d. 6 juli. til vores anden chihuahua på 2 år.

vores spørgsmål er:::::

Vi skal på ferie i en uge og når derfor så kun at få 2 uger med vores lille nye hvalp inden vi rejser i en uge. han skal derfor passes hos min kærestes mor imens.

vil det skade ham?? jeg har tænkt mig at besøge hende mange gange inden han skal passes i den uge.

hjælp mig :/

Skriv et svar til indlægget25-06-2014, 04:59

Jeg tror ikke det vil skade din lille hund at blive passet hos din kærestes mor Når du besøger hende så mange gange du kan inden ferien
Min bror stod i samme sitiration da han fik en lille hvalp Men han fik så opdretter til at ta den i den uge han var væk

25-06-2014, 16:31

Det vil ikke skade ham, at blive passet i et andet hjem. Men jeg vil mene det kan skade hans tilvænning, til hverdagen i jeres/hans hjem. Også når han forud for ferien skiftevis er hjemme og hos "farmor".
Jeg anbefaler altid hvalpen og familien at bruge mindst 3 uger hjemme, evt. på skift fra den hjemtages til at hvalpen gøres tryg, renlighedstrænes, alene-hjemmetrænes, regelmæssig fodring, aktivering, m.v. I har i forvejen en ung hund. De to skal også tilvænnes hinanden.

På mange måder er det som regel en fordel, hvis man har en velfungerende voksen hund i forvejen. De vil lege og sikkert sove sammen om natten, og hvalpen er ikke helt alene hjemme, når i går fra dem.

Det er også synd at skille de to hunde ad, ved at sende hvalpen på "ferie" hos opdrætteren, så jeg håber "farmor" vil passe begge hundene. Bedst havde det været, hvis i havde planlagt ferien så hvalpen kunne være blevet én uge længere hos opdrætter, og i så efter ferien havde hjemtaget den. Hunden på 2 år kunne så være blevet passet af "farmor".

Ved at tage på ferie uden hunde, efter hvalpen er hjemtaget, skal i være klar til at starte næsten forfra med tilvænning og indlæring af hvalpen, som nyt "familiemedlem" i jeres hjem.