Indlæg: 4

Oprettet af | Oprettet: 09-06-2014, 21:00

Køb af hund nr. 3

Hej.
Vi har besluttet at købe hun dnr tre, men er i tvivl om, hvad der vil fungere bedst med de to andre vi har.
Vi har en neutraliseret tæve på 3 år og en hanhund på 2 år og 5 måneder. Jeg kan frygte lidt at der med to hanner kan forekomme markeringer inde, men har også læst at det kan være svært for to tæver at enes. Hvilket køn på en lille ny, vil skabe den mest harmoniske flok?

Skriv et svar til indlægget10-06-2014, 07:47

To tæver kan godt leve sammen, med den aldersforskel, jeres tæver vil få, før hvalpen bliver kønsmoden, når hun har haft sin første løbetid. Jeg har selv haft 5 tæver sammen, hvor der kun opstod dominansproblemer mellem de to yngste, hvor der kun var 10 måneders aldersforskel.

Jeg har kun haft én hanhund, men jeg har aldrig hørt de markerer indendøre, hvis man får én mere. Jeres hanhund er stadig ung, men vil være 3 år før hvalpen bliver kønsmoden, alligevel vil der evt. kunne opstå dominansproblemer, hvis de skal til at kæmpe om rangorden, som nr. 2 og 3 i flokken. Jeg går udfra tæven er overhund.

Jeg ville vælge en tæve, og lade hende sterilisere mellem 1.st og 2.den løbetid.
Men det kræver i er meget opmærksomme på, hvornår hun kommer i løbetid, og så har mulighed for at få hanhunden passet i de uger.

10-06-2014, 14:00

Tusind tak for jeres svar. Jeg vil gerne høre endnu flere :-);
Jeg mangler vist lige et par oplysninger. Hund nr tre bliver en hvalp. Hvis det bliver en pige, skal hun også neutraliseres, så vi undgår balladen omkring løbetid.
Det er vores tæve, som er overhunden. Da vi fik hende blev hun solgt, fordi hun ikke kunne enes med en anden hunhund hos ejeren. Det havde været i kamp, da vores tæve blev kønsmoden og den anden tæve var gravid.
Vi har ikke haft problemer mellem hende og vores hanhund. Godtnok bestemmer hun, men hun gør ham intet.
Hvis vi vælger en tæve kan vi så risikere, at hun også vil komme i kamp med den, eller kan de skyldes at de to tæver, hvor hun boede tidligere var tæt på hinanden aldersmæssigt?
Hvis det bliver en han, tænker jeg, om den vil forsøge at dominere vores nuværende han, som er lidt ligeglad med, hvem der bestemmer, bare han kan nyde livet :-) og herved riskere at vores nuværende han begynder at markere inde for at "hævde" sin plads i flokken.
Hvor er det skønt, at I vil dele erfaringer

10-06-2014, 16:03

Jeg tænkte nok, at jeres tæve var overhund, at hun har været i "kamp" med tæven hos tidligere ejer, netop grundet aldersforskellen, da hun blev kønsmoden, er meget normalt. Der bør altid være mindst 3 år imellem hunde af samme køn, hvorimod dominansproblemer ikke ender i slagsmål mellem to hunde af forskellig køn. Hannen finder hurtig ud af at acceptere tæven som førerhund.
Da jeres tæve er 3 år, vil en tævehvalp fra i får den respektere jeres tæve, som førerhund, også når den kommer i løbetid. Hun bliver jo en slags "reservemor" for hvalpen.
Men I kan forvente at jeres tæve på forskellig vis, opdrager på hvalpen, (eks. hvis den bliver for vild, eller tager tævens soveplads), gøer af den, snerrer, eller evt snapper den, det er en del af hundesproget, og i skal helst ikke blande jer, den lille skal jo lære at respektere den voksne førerhund. Men det er meget meget sjælent, at en voksen hund skader en hvalp.

Held og lykke med hund nr. 3, og "familielivet " mellem hundene, hvadenten i vælger en han eller en tæve.