Indlæg: 8

Oprettet af | Oprettet: 07-06-2014, 18:44

Min hund har en bule der går ned i rygræden

Hej jeg har en blandings hund ( springer spaniel og noget andet :) );
Og hunden er 8..
jeg sidder med min hund på skødet og aer hende ned af ryggen. min hånd ryger lidt ind.. = svært og forklare...
Men jeg kan mærke at hendes rygræd ikke er lige.. og har også godt lagt mærke til at hun ikke rigtig gider rende.. og hoppe op på ting mere.. det er svært for hende at få røven med...
Og hun plejer at være rigtig aktiv!.Ved jo godt hun er blevet en ældre dame :);
Men hvad er den bule som går ned i ryggen på hende?
Nogen der skulle mene hvad det kunne være ?
Mvh

Skriv et svar til indlægget08-06-2014, 06:13

Hej Jeg kan ikke sige ,hva det er for en bule ,din hund har fået på ryggen
Jeg syntes, du skulle smutte en tur til dr.lægen Også fordi, du kan mærke det på dens gang
Mvh Inger

08-06-2014, 08:10

Alderen og evt. gigt kan være betydende for hun ikke springer så meget og højt omkring mere, Bulen behøver ikke at have noget med det at gøre. Gigt kan afhjælpes med specialkost, og bulen kan sikkert diagnoseres, på et røngtenbillede.

Begge problemer bør du gå til dyrlæge med. God bedring.

08-06-2014, 20:33

Så er det Bellas tur til at komme til dyrlæge. Hun har længe haft en blød knude på indersiden af det højre bagbens lår, som dyrlægen har skønnet at være en fedtknude. Den har ikke ændret sig, men nu i et par dage har hun gået meget stift med bagbenene, når hun har ligget og sovet og står ud af kassen. Er hun først kommet i gang, så går hun normalt.
Det problem har jeg før oplevet med nogle af mine tidligere gamle hunde, og da Bella jo er 12.½ år, kan det sagtens være gigt, hendes muskler i bagbenene er nemlig også svundet ind, og de sidste måneder har hun fået tilskud af tyggetabletterne Gluco-Flex, som indeholder Glukosamin, grønlæbet musling m.m.
Hun skal så have specialkost og sikkert også noget smertestillende, og så skal vi selvfølgelig tage hensyn til hendes aktiviteter, så hun undgår løb og spring, men stadig motioneres nu på korte gåture i eget tempo. Og da hun er en snusende race, der gerne går med snuden i jorden, så sætter hun selv et roligt tempo.

14-06-2014, 17:44

Hej Katja Dupont.
Hvordan gik det med din hund, der har en bule ned i ryggen ?? Fik dyrlægen stillet en diagnose, og skal det behandles.

Bellas problem, klarede jeg selv. Da min søn fortalte hun kørte på numsen, hvilket hun ikke før har gjort, vidste jeg det kunne være analkirtlerne, det var galt med. På grund af min sygdom, havde jeg ikke fået tømt dem, og det var meget tiltrængt, så vi aflyste dyrlægebesøget, nu går hun normalt igen.

15-06-2014, 14:40

Jeg blev også meget glad, men også lidt flov, over at ringe til dyrlægen, og fortælle det. Som hundeejer i 33 år, har jeg jo haft et par hunde med det problem, som skulle tømmes mindst een gang om måneden.
Men med helvedesild i nu 7 uger, er det ikke kun gået udover manden, der har måttet klare alt i både hus og have, har jeg forsømt soigneringen af Bella, bl.a tjek og tryk af analkirtler.

Det kan da være Katja Dupont vender tilbage med en melding om hendes hunds problem, når hun læser disse indlæg. Det ville være rart, så kan vi andre blive klogere, og det er jo altid rart.