Indlæg: 2

Oprettet af | Oprettet: 26-05-2014, 22:20

En traumatisk oplevelse for min hund Lilo - Er der intet man kan gøre for at hjælpe hende?

Hej,

Jeg er den lykkelige ejer af to chihuahua piger - Hvor jeg er rendt ind i nogle problemer med den ene tæve, som hedder Lilo.
Lilo er i dag 3 år (og tre mrd). Jeg fik hende da hun var 8 uger gammel og da hun var 9 uger, så var hun faktisk ret ferm til at gå tur i hendes snor.
Jeg bor i et område nær to søer og en dejlig dyrehave og en eftermiddag, hvor vi er på vej rundt om søen, bliver vi overrasket af en ung mand med en ret stor boxer - Han har desværre hverken snor eller kontrol over sin hund og da den kommer løbende og gøer rigtig meget af os, så bliver Lilo så skræmt, at hun rykker sig ud af sit hvalpehalsbånd og fortsætter ind igennem en af de store løkker på hegnet indtil dådyrene og de andre hjorte. Jeg forsøger at kalde Lilo til mig, men forgæves og efter jeg spænede hen til lågen indtil dyrehaven, så gik der 45 min. hvor efter jeg fandt hende sidde ved en væltet træstamme og i noget mudder.

Den episode har nu gjort sådan, at alt hvad er er større end en Dansk/Svensk gårhund - Får Lilo til at reagere noget så voldsomt, hun begynder at gø og er slet ikke til at komme i kontakt med, ved større hunde - Går hendes gøen faktisk over i "skriger-ri" - Hun lyder seriøst som om, man er rigtig ond ved hende - Når Lilo møder store hunde, så kryber hun lissom sammen, mens hun dog logrer med halen - Men det er da ikke normalt, at hun løber skrigende langs hækken er det inde i vores have, er det?

Jeg ville så gerne besøge Byens nye hundeskov - Dels fordi Aura (Den anden tæve) gerne vil snakke med andre hunde og jeg syntes Lilo går glip af så meget..
Jeg indrømmer gerne, at jeg er nervøs for, at en tur i hundeskoven vil resultere i at Lilo bider fra sig - Og jeg vil jo nødigt, at hun måske bed en anden hund, eller et menneske..

Nogle gode råd til, hvordan jeg skal takle det problem med Lilo?
- Eller er det bedre bare at acceptere, at Lilo evt. er traumatiseret efter mødet med boxeren og at det bliver ikke bedre..

Med Venlig Hilsen.

Dorthe G.

Skriv et svar til indlægget27-05-2014, 10:35

Hej Dorthe
Ja jeg kan godt forstå det er lidt træls for jer Men jeg tror også at din lille hund har fået sådan et sjok med mødet af boxeren
Kender du ikke nogen med en stor og rigtig rar hund ,du kunne øve dig med Sådan lisse stille og roligt så din lille hund vender sig til at de ikke gør noget Jeg tror desværre det vil ta noget tid at vende hende til store hunde igen Og det er jo forstålegeligt nok
Jeg ville ikke turde at ta hende med i hunde skoven ,hvor der løber store hunde løs, og skulle din den lille så blive så bange ,at den bider ud efter en anden hund ,og selv bliver bidt ,så bliver det hele bare meget værrer
Prøv dig stille og roligt frem
Held og lykke med at det vil lykkes jer

27-05-2014, 14:45

Hej.
Prøv at læse på Dogwise.dk - BAT