Indlæg: 1

Oprettet af | Oprettet: 22-04-2014, 21:24

Bliv bag stregen

Hej.

Jeg har en bomuldshund på 1 år som generelt er meget lydig. Jeg har et ønske om at lære ham at blive inde på matriklen.
Jeg har erfaret at nogle ligger et torv ud og lærer deres hund at det ikke må gå længere end dertil. Med tiden kan man flytte torvet.
Jeg kender til en hund som blot skal have vist hvortil den må gå, og så bliver den inden for den usynlige grænse, selv om det er ukendt territorium.

Spørgsmålet er så... Hvordan træner jeg ham bedst til det?

Hjælp...

Skriv et svar til indlægget01-06-2014, 16:51

Jeg har lært min hund kommandoen "nej", som betyder at hun/han skal stoppe det hun er igang med. Kommandoen kan også bruges til at få hunden til at stoppe, hvis han f.eks. er på vej ind i et rum. Men det er nok bedst hvis der er en synlig grænse, som hun/han ikke må træde over. Det kan være en åbning i et hegn, stenkant, dørtrin eller som du selv nævner, et reb.

Nej-kommandoen trænes bedst ved at holde en godbid i åben hånd foran hunden. Når hunden vil tage godbidden siger du "nej" og lukker hånden. Så snart du kan holde godbidden i åben hånd og hunden kigger væk, siger du værsgo og den får godbidden. Du kan, når hunden bliver bedre til kommandoen, lægge godbidden på gulvet, på dens pote eller på dens næse og træne videre der.

Det bedste jeg er nået til, er at placere godbidden under læben på hunden uden at den spiser den før jeg siger værsgo.

Nej-kommandoen kan erstatte næsten alt skældud og bruges i rigtig mange sammenhænge, hvor der er begrænsninger for hunden.

Ved din indkørsel vil jeg foreslå at lade hunden følge efter dig på vej ud til vejen, brug kommandoen "Nej!" når I når grænsen og hunden vil stoppe op. Her er det så vigtigt at rose hunden og gentage øvelsen, hvor du går længere og længere væk fra den.