Indlæg: 6

Oprettet af | Oprettet: 15-04-2014, 16:53

Hjælp søges!

Hejsa, jeg har en ung han labrador som er omkring 1år gammel, han har nu for et godt stykke tid siden befrugtet en hunlabrador, jeg ejer ikke selv tæven.
Tæven fødte 9 dejlige unger igår, og jeg tænker at beholde en af hunerne til mig selv. Er dette forsvarligt eller er det en dum ide med at have en Far og datter hund gående derhjemme?

Skriv et svar til indlægget16-04-2014, 07:14

Hej Ja det kommer an på om du vil kastere din hanhund Ellers er det ikke til at arbejde med Har selv prøvet at han og hun Og i løbetiden er alle ved at blive vanvittige
Så enten kasteration eller en hanhvalp mere

16-04-2014, 08:13

Han er en meget ung far. Men hvis han ellers er velfungerende, og lydig, og du er klar til igen at opdrage en hvalp, samt meget gerne vil have en datter af ham, så synes jeg, du skal tage en af de tæver som hund nr. 2.
Før hun bliver kønsmoden, bør du så lade ham kastrere, om ca. ½ års tid, vil være passende.

Jeg kan ikke anbefale dig at tage en hanhvalp, to hanner med så kort aldersforskel, vil få dominansproblemer, og slås om rangorden. At de er far og søn, er ingen garanti imod det.
De er to af samme køn, og det er problemet. Hvorimod det ikke giver alvorlige problemer med to hunde af forskellig køn. Selv har jeg da den erfaring at det er tæven der bliver førerhund, og hannen nr. 2.

Når/hvis du overtager tæven, så vil dine to hunde lege meget sammen. Da det er to unge hunde, kan legen ofte udvikle sig vildt og voldsomt, og da faren er så ung, har han ingen forstand på han derved kan skade tæven. Så al leg, er dit ansvar, du bestemmer hvornår legen er slut.

16-04-2014, 08:30

Jeg gir Aase ret jeg tænkte ikke lige over aldren på din hanhund Så er det ikke så godt med en han mere Men jeg syntes så heller ikke det er godt med en tæve hvalp hvis du ikke kastere din hanhund

16-04-2014, 12:02

Lige nu står det til at jeg for min far ikke må få hun hvalpen, da han ikke vil lade min han kasteres, det skal siges at jeg er 18år(hjemmeboende) men har ejerskab over hanhunden.
Ved ikke helt hvad jeg skal gøre, jeg vil meget gerne beholde en af tæve hvalpene. Er der nogle gode argumenter til at overvinde min gamle far?

16-04-2014, 12:22

Det lyder til at du bor hjemme siden din far kan bestemme hvad du må og skal Ok Han har ret i at hvis hanhunden ikke bliver kasteret er det ikke en god ide at ta en tævehvalp Men er det fordi din far vil bruge din hanhund til avl? for ellers kan jeg ikke se at der er noget der taler imod en kasteration En hanhund er ikke mindre han ,bare fordi han bliver kasteret .Der er jo det ved det at den bliver lidt mere lad og kan nemt ta nogle kg. på Det er hvad der sker ved en kasteration Så kan man sige at man velger og give tæven p sprøjte Det vil jeg fraråde da hun nemmere kan få livmoderbetændelse
Ps Undskyld jeg ser lige at du er hjemmeboende

16-04-2014, 14:33

Når du er 18 år kan du jo selv bestemme, om du vil købe den tæve nu, og hvis du er registreret som ejer af hanhunden også selv bestemme at den skal kastreres.
Du skal selvfølgelig så også selv tage ansvar for begge hunde, både vedr. pasning og økonomisk.

Men som hjemmeboende hos din far, skal du jo også have hans tilladelse til at have 2 hunde.
Din far er imod, du køber tæven, fordi din hanhund så skal kastreres. Men det kan også tænkes han synes 2 hunde er for stor en "mundfuld" for så ung en mand som dig, at tage det fulde ansvar for, nu og mange år fremover. Og det giver jeg ham ret i.

Din far kan meget vel være den der i nær fremtid må overtage ansvaret for din(e) hund(e).
Du skal jo videre i dit liv, med skole, uddannelse, job, kærester, flytte hjemmefra, og stifte familie. Alt kan ske, din fremtid kan du umuligt planlægge for de næste 10 år.

Lyt til din far, behold den hanhund du har nu, som du kan beholde samtidig med du er hjemmeboende. Pas godt på ham. Måske én af dine venner, vil have en af tæverne, som du så kan få besøg af engang imellem.