Indlæg: 3

Oprettet af | Oprettet: 15-04-2014, 13:54

Dværg pischer der tisser inde

Hej,
jeg håber I kan hjælpe mig. Jeg søger i øjeblikket en familiehund og har fået tilbudt en lille dværgpinscher hanhund der snart fylder et år. Han lyder på alle punkter som en dejlig hund der vil passe godt ind i vores familie. Jeg er dog ret bekymret for det faktum at nuværende ejer siger at han godt kan finde på at have uheld indenfor - altså at han tisser indendørs. Når det sker er det på gulvet og ikke op ad møbler. De skriver at det ikke er ofte, at det har været et par gange f.eks. hvis andre hunde har været på besøg eller noget territoriemæssigt... Er det noget der kan trænes væk når hunden er voksen og hvordan? En af grundende til at jeg søger en voksen hund er netop at jeg ønsker den er renlig nu og ikke får tis på gulvtæpper m.m. Jeg håber I kan hjælpe mig - det er en stor beslutning der skal tages, og det skulle helst blive en succes med den hund vi får i familien så den kan blive hos os resten af dens tid og ikke ender med at skulle videreformidles igen...

Skriv et svar til indlægget15-04-2014, 14:46

Når det drejer sig om markering i eget hjem, efter hanhundebesøg, tror jeg ikke det kan trænes væk. Men undgås ved ikke at invitere andre hanhunde på besøg i hjemmet.
Det vil han sikkert også helst være fri for, nu som kønsmoden ung hanhund.
Han markerer jo for at fortælle, dette er mit territorium.

15-04-2014, 14:59

Det er prisværdigt at nuværende ejer oplyser om, at hunden kan finde på at tisse - jeg tror nu mere, det handler om hunden bli'r stresset af det der sker, end territorieforsvar.

At ta' en unghund/voksen til sig kan sagtens være en glæde, da man netop er fri for ustandseligt at skulle ud med en lille hvalp, fordi dens blære endnu ikke er udviklet nok, til at den kan holde sig, men man må også påregne at den unge/voksne har brug for tid til at finde sig til rette i det nye hjem, og der derfor også kan ske uheld for den - med tryghed og overdreven ros når den tisser udendørs, bli'r den hurtigt renlig det ny sted.

Man kan alligevel ikke regne med, at der aldrig vil ske uheld - hunden kan blive syg - at ha' hund handler også om at kunne tåle urenlighed i ens hjem indimellem, og er da ikke grund til videreformidling.

Har selv overtaget fire unge/voksne og haft to hvalpe...

15-04-2014, 15:36

Hej Tina,
Tusind tak for svar :) Jeg har selv haft flere hunde tidligere og en af dem havde da også lidt problemer med at holde sig en sjælden gang imellem (hun havde epilepsi) og som du skriver er det bestemt ikke en grund til at videreformidle den. Så længe det kan trænes væk eller ikke sker for ofte vil det heller ikke være et problem her i huset. Og den skal naturligvis have noget tid til at falde til i den nye familie :);
Tak for råd :)