Indlæg: 10

Oprettet af | Oprettet: 14-04-2014, 11:54

hvilken hund skal jeg vælge

Det klassiske spørgsmål, hvilken type hund skal vi vælge.

Vi kan tilbyde gåture ved stranden, løbeture, et ønske om at lave lydighedtræning eller anden hundesport. Hundelufter midt på dagen, i tilfælde af lange arbejdesdage.

Hunden må max være 50 cm i skulderhøjde.

Nogle bud?

Skriv et svar til indlægget14-04-2014, 12:59

Hvad for et temperament ønkser I jer?
En meget lydhør hund som ønsker at holde sig tæt ved jer......en lidt mere selvstændig hund som følger sit eget hoved, som kræver lidt mere opfindsom lydighedstræning.....skal den være meget førbar (pleasende) eller er det ok at den skal overtales? Skal den være nem at lære at gå løs eller har I det fint med at den er i line uden for indhegning?
Skal den være mild i temperamentet eller må den godt være lidt mere bestemt?
Hvor meget vægter aktivitet og læringsiver i forhold til bara at være "kælepotte"
Der er rigtig mange spændene racer....og det er ikke altid så nemt at vide på forhånd hvilke aktiviteter man kommer til at holde mest af, men jeg synes det vigtigste er hvordan man "svinger" med raceprofilen.
Jeg har selv risenschnauzer og elsker det eksplosive, aktive og ret selvstændige væsen, men hvis man ikke synes det er fantastisk at blive udfordret på opfindsomhed og opdragelsesmæssig fasthed er det måske ikke valget. De hunde jeg falder for er typisk de lidt selvstændige og robuste racer. Feks synes jeg den irske terrier er skønt, ligesom jack russel terrieren of soft coated wheaton terrieren er spændende. Er man til lidt mildere temperament og en hund der også gerne agerer sofapude synes jeg Whippet'en lyder som en skøn hund. Pudler skulle også være meget lærenemme og lette at opdrage og have en god helse.
Jeg ville kigge rigtig meget på hvad for et temperament der i udgangspunktet tiltaler dig.

14-04-2014, 13:43

Jeg har en bla. af Bordercollie /tervuern Det er en meget aktiv hund som elsker at løbe/ træne Den er utrolig lærenem og lydig men det kræver at den bliver rørt ellers bliver den rastløs
Men nu ved jeg jo ikke om i har have det vil være en fordel jeg har haft mange forskellige hunde i mit liv men den hund der har været næmmest at arbejde med er den jeg har nu Men det skal jo være mennesker der gider det

14-04-2014, 13:44

Ps Min kan med alle dyr og er utrolig glad for mennesker

14-04-2014, 14:03

Og jeg vil tilføje : hvad med pelspleje ? Vil I stå for den selv eller er I indstillet på at komme til hundefrisør jævnligt, med en trimme eller klipperace ? Eller skal det være det nemmeste med en korthårshund ?

Der er jo rigtig mange racer i mellemstørrelse, som ville være tilpas med det I tilbyder.

Jeg er selv til både de selvstændige og pleasende - bli'r mand "bidt af" af træning og måske konkurrence er de mere pleasende af foretrække...

14-04-2014, 18:57

Den skal helst ikke have lang pels, efter som mange af turene kommer til at foregå ved vandet. Så den skal nemt lige kunne tørre. Jeg søger en hund som skal være hund. Den skal ikke være skødehund, men kunne løbe en tur, gerne løs.
Jeg vil helst undgå terrier, da jeg hører at de gøer meget.
Den må meget gerne være blid i sit temperament, men også meget gerne lidt selvstændig.

Jeg har haft en blanding mellem japansk spids/golden retriver/fox terrier.
Nem nem nem hund, frisk på en løbetur, passede sig selv i hjemmet, men elskede træning. Kunne gå med en afstand på 50 -100 meter i skoven men kom med det samme hvis jeg kaldte.
Desværre var det jo en blanding, og jeg aner ikke hvilke racer jeg skal finde sådan en igen.

15-04-2014, 07:25

Er Labradoren for stor ? Der er også mange bla. hvor der er labradore i Pelsen er ikke så lang og de plejer at være lætte at træne og meget lydige Det med lydighed kommer meget an på hvor meget du gider lægge i træningen med din hund Den lille gårdhund er også meget let at træne ,men den er vel for lille Jeg har haft Samujede ,men jeg syntes de er lidt svære at træne Men igen det gør jo meget hvor meget man selv lægger i det

15-04-2014, 14:28

Jamen hvad med at gå efter én af de racer, din blanding var af ? Jeg ved ikke nok om den japanske spids, men den kræver i hvertfald jævnligt en børste.

Vil også umiddelbart sige labrador, og da der er mange lab-opdrættere, vil det være muligt at finde én i middelstørrelse - en stambogsført labrador kan købes billigere end mange blandinger.

Men du skal nok passe på med at sammenligne den hund, du havde, og den du får - det er to helt forskellige individer, og som der er skrevet, kommer det helt an på, hvordan du griber det an...

16-04-2014, 09:16

Hvis du vil prøve noget nyt og anderledes synes jeg Whippet'en er spændende og lyder som om den ville kunne passe

Der står om den at den er atletisk og entusiastisk når den luftes og leger men rolig of aflsappet hjemme og meget tålmodig overfor børn og venlig mod gæster. En ad de mere lydige racer og kendt for stor tilpasningsevne. Nem at træne, mildt temperament og venlig natur.

http://www.petmd.com/dog/breeds/c_dg_whippet

En hund jeg godt gad have...hvis jeg havde muligheden for flere;)

16-04-2014, 14:58

Så vidt jeg ved er whippet en "sighthound" i familie med greyhound, borzoi og afghaner - de hunde jager med synet og vil ikke være til at kalde ind, hvis den har fået øje på et bytte - den er netop eksplosiv og har brug for virkelig at strække ud ind i mellem under kontrollerede forhold - en rutinepræget løbe/gåtur vil ikke opfylde dens behov.

Jeg synes annoncebruger efterspørger en mere alm. stabil hund.
Har også læst at whippets skulle være meget behagelige hunde i hjemmet og måske mere "sofaglade" end bruger ønsker.

Absolut en spændende race, men ikke for alle og enhver.
Tænker med gru på den gang jeg som ung og uvidende slap en afghaner løs på en strand - det var mere held end forstand, jeg fik den med hjem igen...

19-04-2014, 19:33

Tak for alle de gode input

Jeg har tænkt på en whippet, border har også været en jeg kort har tænkt på.

Jeg har ingen have,så den bliver bare lukket med når jeg er hjemme. Derimod bliver det lange gåture, da strand kun er 100 meter væk.