Indlæg: 5

Oprettet af | Oprettet: 14-04-2014, 09:42

Alene hjemme - "kravlegård" ?

Hejsa,
Vi er i den heldige situation - at vi til sommer skal have os den skønneste lille beaglehvalp. Den skal lære at være alene hjemme, og i den forbindelse har vi brug for råd - om det er OK det vi planlægger, eller om det er helt ude i hampen.

Den skal have sin faste base (transportbur) - som altid vil være dens hvileplads, og her skal den sove om natten ved siden af vores seng. Men når vi skal til at træne at vi går fra den (efter vi har taget en rolig gåtur uden vil leg - rundt i nabolaget)...så var planen at vi ville prøve at skaffe en slags kravlegård/Kaninløbegård.......som vi ville sætte transportburet ind i....holde det åbent, og ligge lidt godbidder og legetøj derind. Vi har ikke et værelse der egner sig til at den skal være der...og er ikke tryg ved at den kan løbe i hele stuen (ledninger/møbler etc).

Er det OK......eller er det for "pjevset" af os ?

Er der andre gode råd til god metal træning til beaglehvalp når vi ikke er hjemme ?

Skriv et svar til indlægget14-04-2014, 12:21

Det er rigtig godt i allerede før i får hvalpen hjem tænker på, hvor den skal sove om natten, og hvor den skal opholde sig i alene-hjemmetimerne. Så er sovepladsen klar allerede første nat.
I soveværelset, nær jer vil den føle sig godt tilpas.
Når i har tænkt jer, at den også der skal opholde sig alene hjemme, vil mit forslag være at i også har "kravlegård/kaninløbegård" opsat allerede ved hjemkomsten. Om natten kan i så fra dag 1. lade døren i transportburet stå åben, alligevel vil de søge buret som sove-hvilested.

Når hvalpen efter ca. 8 dage har vænnet sig til jer, til sin faste plads, og hjemmet i øvrigt, og er tryg ved det, så kan i starte alene-hjemmetræning.

Det er godt i ikke vil lade den være alene hjemme i stuen, det vil i nemlig hurtig fortryde, og så er det et problem at give den mindre plads bagefter, som nogen gør eks. i en mørk gang, eller på et badeværelse.

Men kravle/kaninløbegården bør efter min mening, være ret stor, = en hvalpekravlegård nogle opdrættere anvender, og tilpas høj, ca. 80 cm. så hvalpen ikke nemt kan springe ud, allerede når den er 8 mdr. kan den være fuldvoksen.

Hvis der ikke er plads i soveværelset, kan i måske lade den få fast ophold i køkkenet, når den er alene hjemme. Smid lidt godbidder eller et tyndt tyggeben på gulvet, når i går. Ikke legetøj. Alenetid et sovetid, og legetøj må den kun have under opsyn. Lad en radio være tændt. så den ikke så let hører fremmed lyde udefra.

Jeg vil tilråde jer også at have et par hundesenge i stuen og i køkkenet, hvor i selv også opholder jer. Beaglen er en familiehund, som føler sig tæt knyttet til sine mennesker. Så den vil helst være hvor I er.

I ønskes held og lykke med det kommende nye familiemedlem. Jeg vil også anbefale jer at melde jer ind i Beagleklubben, hvor i kan gå på hvalpehold med den til august. I klubben vil i kunne få al den hjælp og støtte i som ny Beaglefamilie kan få behov for. I klubben foregår der mange aktiviteter, og i vil opleve et hundegodt socialt samvær med Beaglefolket.

14-04-2014, 20:59

Jeg har selv haft mine hvalpekuld i en stor kravlegård, første gang da vores søn endnu boede hjemme, var kravlegården anbragt i stuen. Vi havde fjernet et stort sofabord, så vi fik plads til kravlegården i et hjørne foran to sofaer.

De næste kuld havde vi i kravlegården i sønnens efterladte "børneværelse" på 10 kvm. Der var stadig plads til mit skrivebord, og sovebriks samt et klædeskab.
Jeg sov sammen med tæven og hvalpene fra ugen før de blev født, til alle var rejst hjemmefra.
Fra mit sidste kuld beholdt vi en tæve, så vi dengang havde 3 voksne tæver, en 10 mdr. ung hund, og en hvalp.

Det var en stor "arkitekttegnet" kravlegård af træ, som stod godt fast, med bund af voksdug, vi havde arvet fra en tidligere opdrætter i Beagleklubben. I et hjørne af kravlegården havde hvalpene en Vari Kennel transportkasse, hvor alle gerne søgte plads i, når de var trætte af leg, både inde og ude i haven. I kravlegården stod også en stol, mortæven hoppede op på, både når hun var træt af sine børns "snapperi" i hende, og hvis hun gerne ville helt ud af kravlegården, og istedet slappe af på min sovebriks.
Kravlegården var solid men ikke så høj, da det jo kun var hvalpene`s opholdsplads de 8-9 uger de boede hos os.
Det er rigtig som Beaglepack skriver, at de sammenklappelige kravlegårde af tyndt metal der findes, vi ser rundt omkring på pladser, hvor opdrættere samles udendørs på skuer og andre aktiviteter vil en større hvalp og unghund let kunne vælte, og så hoppe ud af.
Den slags kan ikke anbefales som opholdsplads, når hunden er alene hjemme.

15-04-2014, 12:59

Tusind tak for jeres svar !

Vi har købt "hvalpegården" - men har tænkt os at fastgøre den for at sikre at den ikke vælter.

Vi har ikke et værelse/rum der kan bruges, og derfor vil det blive placeret i stuen, og med "soveburet" i også - så den kan gå ind og sove der.

Vi sørger for at det er opstillet og klart til den kommer hjem til os, så det er der når den kommer, og den straks fornemmer det er "dens".

Og vi sørger for at der ikke er noget "mentaltræning" når den er alene....det er hviletid. Men regner med at vænne den til at se frem til vi går - med mad.....tilbageholder en del af morgenmaden og fordeler det rundt i hvalpegården når vi går, så det bliver en vane at vi går = mad. Håber at det vil gøre den "gladere" for at vi forlader den....samt har en radio kørende i baggrunden ;);

Hvor længe skal de være i "Kravlegården" = hvornår er de "lednings-sikre" ? :)

15-04-2014, 14:38

Hvor længe skal de være i “Kravlegården” = hvornår er de “lednings-sikre” ? :)

Du mener hvornår den kan være alene hjemme i stuen, uden at lave ulykker ?
Det er vist forskelligt, alt efter temperament og nysgerrighed.
Den er først rigtig voksen 2 år gammel, især hannerne er lidt længe om at blive det.
Hvornår i kan fjerne kravlegården, tør jeg ikke sætte alder på.
Mine hunde har aldrig opholdt sig i stuerne alene hjemme.

Kun på ferier i udlandet, når vi var ude og shoppe og på restaurant, hvor de ikke kunne komme med.
Normalt fik de ikke lov til at ligge i folks møbler, men da jeg var sikker på den "vane" kunne jeg ikke forvente overholdt, når vi kørte fra dem, lagde jeg lagner i sofaer og stole. Og det var tydeligt at der havde de ligget og nydt det.

Godbidder og små tyggeben, "tænder" Beagler hurtig på. Det er noget som hjælper til hurtig indlæring.
Både når mine skulle til ro for natten i hver sin kasse i hundeværelset, eller når jeg tog tasken og ikke hundesnorene, for at køre på indkøb eller mit deltidsjob, satte de sig på deres pladser, hvor de hver fik deres godbid, uden ord som den sidste hilsen, når jeg gik ud af gadedøren.
3 i køkkenet, og 2 i forstuen. På den måde var de to yngste skilt ad, og så var der ro i huset, til jeg kom hjem igen.

Ledninger har mine aldrig bidt i. Men i hjem med mange løse ledninger på gulvet, vil det være tiltrækkende for hvalpe. Så slå ledninger fast langs paneler, så de kun hænger løse bag møbler, det er jo farligt, hvis hvalpen bider i dem.