Indlæg: 4

Oprettet af | Oprettet: 11-04-2014, 08:46

Hvilken hund skal vi vælge.

Hej allesammen.

Min kæreste og jeg. Har bestemt os for at skulle have en hvalp her til sommer.
Men vi kan ikke rigtig finde ud af hvilken hunde race eller blandingen det skal være. Så vi kunne godt tænke os lidt hjælp.??

Vi bor i en lejlighed på 71 km2. På Amager tæt på skov og strand og mange grønne områder.

Jeg er selv vokset op med hund, både labrador, tysk hønsehund og en toller.
Min kæreste ingen. Men han er rigtig glad for hunde.

Jeg er rigtig glad for labrador og toller. Og retvitriver gennaralt.
Men desværre mener min kæreste at de er for store til en lejlighed.

Jeg har kigget let på en engelsk cocker Spaniel, dansk svensk gårdhund, corgi, japansk spids, shiba , begel, eller Formel 1 labrador. Kan ikke rigtig finde ud af hvad for en hund der ville passe godt til os. Vi er os åben for andre racer.

Det må også gerne være en familiehund da vi har planer om børn om ca. 4-5 år.

Håber nogle kan/vil hjælpe os.

Hilsen

Caroline.

Skriv et svar til indlægget11-04-2014, 12:55

Jeg ville helt klart først om fremst vælge hund efter personligheden......det bliver helt klart lykkeligst hvis hund og ejere passer sammen i temperamentet.....Hvad vil I med hunden?
Er det mest til hygge og afslappende ture i naturen.....skal den vogte.....eller netop ikke gøre det fordi I bor i lejlighed. Har i planer om mere seriøs træning med den?
Det er klart at en stor hund fylder fysisk, men der er faktisk en del mindre hunde der har større behov for plads end de store. Jeg tænker mig at en formel 1 labrador "fylder" en del mere i lejligheden end en standard labrador pga et ret ekstremt aktivitetsnivaeu. Cockerspanielen er også en meget aktiv hund der har brug for megen aktivering....dansk svensk gårdhund er også oprindelig rottefænger og har så vidt jeg er orienteret også et ret stort aktivitetsbehov. Alle rigitig dejlige hunde hvis man er indstillet på at stille deres behov tilfreds.
Jeg kender et par der har 2 alaskan malamutes i en lejlighed....som stortrives, men de bliver tilgengæld også aktiveret og motineret grundigt HVER dag.
Nogle af de store racer har dog ikke godt af at gå for meget i trapper og bor i langt oppe uden elevator er det nok en fordel med en mindre hund der kan bære ihvertfald til den er udvokset.
Ellers synes jeg I skal læse jer til egenskaberne for nogle af de hunde I finder tiltrækkende og se om det passer med det I ønsker jer....evt besøge udstillinger og kenneler.
Mht. børn er det min holdning at det om hunden kan med børn er mere afhængig af tilvænning (af børn og hund) og temperament for det enkelte individ en det afhænger af race. Vi har selv en riesenschnauzer som er en stor og aktiv og lidt voldsom hund.....egentlig har de ry for at være lidt skarpe, men vores er jordens gladeste og venligste væsen. Ja hun kan komme til at vælte en af børnene i glæde....tilgengæld er hun stort set frygtløs og positivt indstillet til alt.....også at være omringet af en flok højmælte børn som rækker hænderne ud til hende fra alle sider......det er der mange hunde der ikke ville bryde sig om......for mig er de mest "børnesikre" hunde de hunde som er mentalt stærke og sociale og som ikke oplever børn som en trussel...selv om de skriger, løber og flagrer med armene eller krammer dem (det er der også mange hunde som finder skræmmende). Det lidt mere rolige typer er dog helt klart nemmest and håndtere for børn
Held og lykke

11-04-2014, 15:05

Jeg har planer om at gå til hvalpe træningen med den og træningen derefter.
Og nej vi har ikke nogle elevator. Men vi bor kun på 2 sal. Så vi har alligevel tænkt os at bære den op og ned af trapperne hver dag ind til den er et år. Har hørt at det er en god ide.

11-04-2014, 16:02

Hej er det ikke dig som også har søgt på hundegalleri Hvor jeg har svaret I kan godt have en SChiba hvis den ikke skal gå løs Det er en dejlig rolig hund Og en for mig smuk hund Den er som sagt noget reseveret men hvis det ikke gør noget er det vel ok Det var det for mig Det er også en hund i kan bære op og ned af en trapperne
Men min datter har en lille gårdhund den er altid glad og rigtig frisk i det og med på alt også træning og der er hun bare dygtig Hun kommer altid når man kalder og kan gå løs
Så held og lykke med at finde jeres lille hund Jeg vil da gerne høre hvad i bliver enige om

11-04-2014, 22:26

Hej igen. Jo det er mig. Og tak for dine svar