Indlæg: 9

Oprettet af | Oprettet: 09-04-2014, 15:54

hejsa hjælp

hej er der nogen der ved hvordan jeg kan se om min tæve er med hvalpe ..den er selv en hvalp på knap 11 mdr stak af da den var i løbetid er bange for den er med hvalp . den er stadig i sidste fase af løbetid ..men har lidt hævet bryst vorter...er der nogen der ved mere ...uden jeg skal ha den den skannet hos dyrlæge

Skriv et svar til indlægget09-04-2014, 17:43

Hvor bor du ?

I Humlebæk mellem de gule blokke på Teglgårdsvej, hvor min søn bor, har en lille hvid tæve løbet rundt, i 3-4 dage for ca. 1 uge siden, højløbsk og jagtet at en Golden Retriever han hund, som selvfølgelig forsøgte at parre sig med den.
Om det lykkedes så han ikke, men den lille tæve peb og skreg, når han tog fat, men desværre var hun ikke mulig for min søn at få fat i.
Han ringede til politiet, for at oplyse at de to hunde, løb rundt uden snore og halsbånd, og at tæven var højløbsk, men politiet sagde bare, at de var ikke efterlyst, så det kunne de ikke gøre noget ved.

M.h.t. din tæve, vil du ikke allerede kunne se tegn på, om den er drægtig, men er hun det og ønsker du hun skal have en abort, så skal hun til dyrlæge, og det kan kun gå for langsomt.
Om dyrlægen råder dig til at lade din tæve får abort, hvis det stadig er muligt, eller at føde hvalpene, hvis hun er drægtig, ved jeg ikke.

09-04-2014, 19:02

hej det så ik min men tak den er brun som en boxer og det er 4 uger siden takker

09-04-2014, 20:30

Løbetiden er på 3 uger. I den første uge, er tæven ikke parringsklar, først fra uge 2, den midterste uge, når blodet skifter farve, og tæven lægger halen til side, er hun villig til parring. Også I løbet af uge 3 kan den stadig være villig, parres og blive drægtig.
Efter den 3.die uge, dufter tæver stadig tiltrækkende for hanhundene, men lader sig ikke parre.

Du skriver, det er fire uger siden den løb hjemmefra, og den nu er i sidste uge af sin løbetid.
Så tror jeg ikke du behøver være nervøs for at hun er drægtig.
Hun kan jo ikke have været højløbsk for fire uger siden. Kun hvis hun også har været på "springtur" i løbet af de sidste 14 dage, kan hun være drægtig.

Hun kan stadig være lidt hævet bagi ved skeden, og hvis patterne virker hævet, kan hun måske være falsk drægtig, det kan forekomme for nogle tæver længe efter de har været i løbetid. Faktisk indtil de skulle have født og ammet hvalpe. Du kan prøve at klemme lidt på patten, og se om der kommer mælk ud. Eller holde øje med om hun drypper mælk og slikker sig.
Den bedste behandling hvis tæven er falsk drægtig, er at den steriliseres. Bedst midt mellem to løbetider.

10-04-2014, 08:23

Hvis du virkelig tror din hvalp er med hvalpe Kan den få en sprøjte hos dyrlægen så den ingen hvalpe får

25-05-2014, 17:08

jeg kan trykke mælk ud men det drypper ikke ...kan hun klare en fødsel alene i hendes alder hun er nu knap et år

25-05-2014, 20:09

Hej Pia.

Hvis din tæve er drægtig, kan/skal hun klare en fødsel, men du har vel så også tænkt dig at være der for hende, og er du førstegangsopdrætter, vil jeg anbefale dig at have en hjælper hos dig, med erfaring i hvalpefødsler. Evt. din tæves opdrætter.

Jeg vil også anbefale dig at Google "drægtighedskalender", hvor du vil kunne læse alt om tævens drægtighed fra parring til fødslen ca. 63 dage efter parring.

Men jeg håber din tæve ikke er drægtig, i så ung en alder.

06-06-2014, 15:05

hejsa det var den så ikke alligevel ...havde bare tegn der på ..

06-06-2014, 15:08

tak for de ord ...det var falsk

06-06-2014, 17:24

Det var godt. Når hun har været falsk drægtig, vil det være en god ide` at lade hende sterilisere om ca. ½ år, da hun nok vil være falsk drægtig igen, når hun kommer i løbetid.
Bliver hun steriliseret før hun fylder 2 år, er hun også sikret bedst muligt mod mælkeknuder, livmoderbetændelse og kræft resten af livet.