Indlæg: 2

Oprettet af | Oprettet: 06-04-2014, 14:37

pelspleje af aussie/samojede.

Hej. Jeg har en blanding af en aussie/samojede. Og han fælder utroligt meget. Itiden er den hans enorme underuld fra vinteren han skal af med. Jeg syntes jeg har prøvet utroligt meget. De seneste år har jeg delvist brugt en furminater og almindelig børste. Men syntes det er svært at komme helt i bund. Og han har desværre fået nogle grimme filtknuder i lysken og under maven. Dem vil jeg også rigtigt gerne have bugt med så han bliver fin. Problemet er bare at så snart han ser den lille saks. Så er han den der er smuttet. Han elsker at blive børstet men saksen. Nix. Er der nogen der kan give mig nogle gode tips/ råd. Både til at mindske hans fældning og hvordan jeg kan nemmest fjerne hans enorme underuld ?. Da det hænger i alt i huset. Men også om der er noget man kan gøre eller give ham for at få ham til at slappe helt af.så jeg kan få lov at fjerne de filtknuder han desværre har fået. Og er der nogen midler der mindsker fækdningen. Som andre har god erfaring med. På forhånd tak.:)

Skriv et svar til indlægget06-04-2014, 18:38

Når der skal ordnes pels, er det rart at ha' hunden på et bord og kunne lægge den på siden, så man kan komme til mave og lyske - hvis han ikke har lært det, kan det være svært at komme i gang med, men ikke umuligt.

Jeg tror du skal ha' mere tålmodighed når du børster ham - du skal børste indefra, ikke bare børste hunden overfladisk, men løfte op i pelsen undervejs og børste fra huden af og ud, så du ta'r det lidt ad gangen - filtre kan klares med en kam, som holdes på højkant, så man trækker kammen gennem filten - for at det ikke skal gøre ondt, holdes med fingrene fast i det filtrede stykke tæt på huden, så man lidt efter lidt får redt ud.
Det er guld værd at købe en udredningsspray, som sprayes direkte på genstridige filtre, men ellers bruges all over på hunden.

Måske kan du bedre fældningen med andet foder, eller komme lidt olie i foderet den får nu, men det er meget svært at sige noget om fældning er for meget eller for lidt med den blanding du har, undgå det helt kan du ikke - det er en af "charmerne" ved en pelsrace...

07-04-2014, 10:35

Hej har lige læst dit indlæg Jeg har haft Eurasier/Samujede Fældnings perioden skal vi jo ignnem Jeg børstede med en stålbørste en gang om dagen Jeg tror ikke man kan få noget til at minske fældningen ang. filtre var min slem til at få det bag ørene som jeg så måtte klippe af Nej de kan ikke li sakse Du skal nok lige ha en til at hjælpe dig med at holde ham Du kunne også gå til en hundefrisør som så kan hjælpe dig
Hel og lykke med det