Indlæg: 3

Oprettet af | Oprettet: 11-03-2014, 08:23

Transportbur til Westie-hvalp - hvilket?

Hej

Jeg skal have en westie-hvalp og i den forbindelse skal jeg have et transportbur til ham, som bl.a. skal bruges ved transport i bil.
Hvilke bur kan I anbefale? Stof, plast eller metal? Hvor stort skal det være?

Jeg har kigget lidt på Vari kennel IV transportboks - hvad er evt. jeres erfaringer med dette?

På forhånd tak for hjælpen.

Med venlig hilsen

Tina Andersen

Skriv et svar til indlægget11-03-2014, 17:56

Hvis hvalpen skal køre meget i bil, ville jeg vælge et sikkerhedsmæssigt godt metalbur - et stofbur yder ingen beskyttelse, hvis uheld skulle ske, men er godt at ha' som hjemmebur el. ta' med, så hunden har sin "hule", når I er på besøg hos andre....

Det er ingen skade til at ha' flere bure - de holder længe og kan placeres i flere rum - og har hunden lært at bruge bur, vil den elske det hele livet :)

11-03-2014, 18:25

Jeg har selv brugt både Vari Kennel transportkasser og metalbure til transport, i hjemmet, ved besøg, i haven og hos dyrlægen.

Mine hvalpekøbere anbefalede jeg at anskaffe en Vari Kennel transportkasse, som mine hvalpe var tilvænnet. Fra de var 3 uger gamle, stod den fast med åben dør i hvalperummet.

Den er let at tage med ind og bruge i hjemmet, og hundene elsker at have deres egen "hule" som hvile-og sovested. Der har de "helle" også med et tyggeben i fred og ro.

Den er nem at holde ren, meget solid, flygodkendt, og holder i hele hundens levetid. Så man bør vælge den størrelse, der passer til sin race som voksen.

Mine hunde lagde sig til at sove, når vi kørte med dem. Kun ved stop, kiggede de op. Gennem lågen eller tremmerne i siderne. Men nok fordi de så vidste, de skulle luftes og fodres.
Vi har kørt meget rundt med dem, både i Danmark og på ferier i udlandet.

Men en hund der gerne vil sidde og kigge sig omkring under kørslen, er metalburet bedst egnet.
Det kommer nok igen an på hvad den vænnes til. Og det er jo så dig der bestemmer det.

En transportkasse er vind- og regntæt, og skygger for solen, og jeg har aldrig været nervøs for kassen blev for varm. Den er jo "åben" både foran og i siderne.
Et bur kan du køberegnslag til, og lægge et hvidt lagen over, hvis buret bruges udendørs i sol.

Når vi har været på udendørs udstillinger, hvor hundene er "buret inde" i længere tid, så har vi også haft en parasol med som også skyggede over både kasser og bure.

Jeg synes både en transportkasse og et metalbur, er gode valg.
Begge findes i størrelser der dækker alle racers behov, evt. ikke de meget store racer.
Hundegitter og stoftasker-bure kan jeg ikke anbefale.

Til lykke med det nye familiemedlem. En Westie er en skøn race, jeg har passet sådan en lille fyr for en af vores naboer.