Indlæg: 6

Oprettet af | Oprettet: 04-03-2014, 09:20

min hvalp tisser udenfor hvad gør jeg forkert?? HJÆLP

hej alle sammen, håber i kan hjælpe min lidt.

Vi har lige fået en lille mops hvalp han på 8uger.
Han har været vant til at tisse i haven før han kom her op. Men vi bor i lejlighed på 2 sal.
Vi går ud med har så ofte vi kan og synes at nu skal han snart ud, og det er efter han har spist,
Leget, sovet. Han leger HELE tiden så nogle gange er det svært at finde ud af om det er nu.
Vi tørre det op hver gang og siger fyyy.. så ved han det er forkert og han bliver også lidt ked hver gang da han gemmer sig og "skammer" sig under sengen og efter følgene falder i søvn. Det er svært at se han ked af det når han gemmer sig under sengen.

Nu er mops ikke en hund der kan lide alle slags vejr, bare græsset er lidt vådt og det er lidt blæs vejr så piver han, sætter sig ned og vil INGEN ting, hverken lege i vores fælles have eller noget. Når vi er gået ned på græsset og han har tisset eller skidt så vil han om på arme og viser at nu gilder han ikke mere, men problemer er at der går ikke lang tid før han tisser inde igen og nogle gang laver pølser. HVAD SKAL JEG GØR? være ude længere tid? Der sætter han sig bare ned ig kan ikke se meningen i at være i haven eller (prøver) på at går tur. Han fryser sætter sig ned og vil ingen ting.

Ps. Vi lufter også om natten og han spiser heller ikke et par timer ind senge tid, MEN han drikker rigtig meget vand hele dagen.

Vil han nogen sinde blive glad for at være ude og hvordan kan jeg over bevise ham at det er dejligt at være ude? Han vil helst bæres rundt og være inde dørs.

Skriv et svar til indlægget04-03-2014, 10:05

Du gør det forkert, at du forventer alt for meget alt for hurtigt. Det gør ham utryg.

I har lige fået ham, og det er en stor forandring for ham, at forlade "fødehjemmet" mor og søskende, bolig med have og hans menneskefamilie.

I skal arbejde for at gøre ham tryg hos jer, Tilvænning, renlighed, alene-hjemmetræning m.m. tager tid, og kræver tålmodighed, faste fodringstider, aktivering, luftning, hvile, faste sovesteder, der hvor I opholder jer mest. ( Stue, køkken, evt. soveværelse, hvis han sover hos jer om natten).

Renlighed. Forslag: Hundetoilet, avis ved gadedøren fordi i bor i lejlighed. Men selvfølgelig også luftning mange gange dagligt. Han behøver ikke lege hver gang han luftes, og bare skal ud for at besørge.
Tvang og skæld ud i forbindelse med han besørger inde og ude, drop det.

Ros sig eks. "Dygtig" når han besørger ude. Vælg samme sted hver gang og gå så op igen, når han har besørget.

Ved uheld i lejligheden, skal du bare uden ord tørre op efter ham, ALDRIG skælde ud.
Fanger du ham lige før du fornemmer han "skal" så sæt/ log ham hen på avisen/toilettet .
Om nogle uger kan han holde sig længere, og ved mange gentagelser bedre lære at besørge ude.

Han skal nok blive glad for at komme på gaden og i jeres fælles have, sammen med andre hunde Lige nu vil han bæres og være inde, fordi alt er nyt, han er en lille hvalp, og stadig utryg.

04-03-2014, 11:30

Uha, i er godt nok på vej i den gale retning med ham.

Den fremgangsmåde med skæld ud gør, at han bliver mere og mere utryg ved jer, og så bliver han jo ikke en glad og dygtig lille følgesvend for jer.

Prøv at læse her http://www.dkk.dk/side.asp?ID=2607 og download de små filer, der er fremhævet med rødt - der er gode ting at læse.

Og så er Aase's indlæg en rigtig god rettesnor, jeg har gjort det og vil igen gøre det på nøjagtig samme måde som hun skriver, det virker nemlig! En meget vigtig ting er, at i vælger et fast tisse/gørested så tæt på døren som muligt, så bliver han hurtig tryg ved dette sted, husk ros og godbidder - lige pludselig så er det en positiv ting at komme ned og besørge, det er det ikke pt.

Og så er det bare med at komme afsted til hvalpetræning - i lyder som om i er meget nye ud i hvalpeopdragelse, og til træningen kan i udveksle erfaringer og lære en masse. Og så er det også meget vigtigt, at hvalpen bliver socialiseret både på mennesker, hunde og egentlig alt i dens omverden. Men her er det netop vigtigt, at den allerførst er tryg ved jer, for i skal være dens sikre baggrund, når i har den med til alt det nye.

Held og lykke med den lille fyr!

04-03-2014, 11:33

http://www.dkk.dk/side.asp?ID=2608

04-03-2014, 12:40

Jeg er helt enig med Kirtsen Ravn, i alle hendes gode forslag. Og så synes jeg godt i kan undlade at lufte ham ude om natten. Det er ikke rart for nogen af jer at skulle ned fra 2.sal ovenikøbet når det er mørkt og koldt, bare fordi han absolut skal besørge ude.

Lad ham have sin soveplads hvor der ikke er tæppe på gulvet og læg så dagens avis. Normalt vil hunde hellere besørge på avisen end det bare gulv, og den kan smides ud om morgenen.
Det sinker ikke tilvænningen til at besørge ude om dagen, alt er en vane, også at besørge inde om natten og ude om dagen.
I 4-5 mdrs alderen kan han sove og holde sig hele natten, så forbliver avisen tør, og kan undlades. Avisen er også anvendelig som "toilet" i alene-hjemmetimerne.
Jeg har selv brugt avis som toilet indtil hvalpene kunne holde sig, og aldrig haft renlighedsproblemer, med mine hunde.

05-03-2014, 14:18

ja, kan også kun tilslutte mig - lad være med at skælde ud, fordi han tisser på gulvet. At han ser ud, som om han skammer sig, når I skælder ud, er bare forvirring over, at I skælder ud. Tør op, og rens med Rodalon, så der ikke lugter indbydende på stedet. Og så har jeg også haft god erfaring med at gå det samme sted hen, hver gang hunden skal luftes, så den forstår, at det er det, det sker, og er nogenlunde tryg ved sted. Og ros uforbeholdent.

Basse var min første hund, og jeg troede aldrig, at det skulle lykkes at gøre ham renlig. Der blev tørret op på gulvet i en uendelighed, og når han var ude og gå, stod han bare og rystede og turde ingenting. Men tålmodighed ... Hvis I er vedholdende, har I inden længe en glad hund, der helst selv vil tisse ude og synes, det er superspændende at komme ud og snuse og hilse på andre hunde.

05-03-2014, 16:55

Hejsa ;) Udover at jeg selvfølgelig er fuldstændig enig i ovenstående, så er tricket (udover tisse-avis til, når I er på arbejde), at holde øje med ham. Hvis han gør klar til at lette ben, så tag ham og bær ham ned i haven med maven opad. De kan nemlig ikke lide, at tisse på sig selv ;) Det er en god måde, at lære ham, at det skal foregår udendørs og så bliver avisen ikke en dårlig vane ;)