Indlæg: 4

Oprettet af | Oprettet: 18-02-2014, 17:29

Hvalp på 6 uger uden mor :/

Vi har fået vores lille pige, på 6 uger. Moren var blevet syg, og skulle opereres og måtte ikke komme hjem førend om nogle uger.
Så er spørgsmålet: Hvad så med vores hvalp, der er blevet taget for tidligt fra moderen ufrivillig? Er hun så dømt til at få problemer på forhånd?

Jeg håber nogen kan hjælpe :/

Skriv et svar til indlægget18-02-2014, 18:20

Desværre tror jeg der er stor risiko for at jeres hvalp vil få adfærdsproblemer i forhold til andre hunde.
6-8 uge er meget vigtige uger, for hvalpe, hvor de lærer at begå sig adfærdsmæssigt i samvær med søskende og andre hunde, de vil møde fremover, det er jo grunden til, de ikke må tages fra moren og søskende før de er 8 uger gamle.
Jeg kan forstå opdrætteren ikke har kunnet løse dette problem, eller ikke er blevet rådgivet for det, og ikke selv har kunnet beholde kuldet, evt. sammen med en ældre avlstæve, siden hun/han har valgt at hjemskifte hvalpene 6 uger gamle.
Jeg har ingen professionelle råd at videregive, men jeg håber du får hjælp, så din hvalp udvikler sig til at blive velfungerende i sin adfærd blandt andre hunde.

18-02-2014, 18:30

Det kommer jo helt an på, hvordan I tackler det - hunden mangler 2 uger af sin udvikling sammen med mor og søskendene, så I skal være meget tålmodige med renlighedstræning, og dens behov for nærhed - lad være med at blive irriteret, når den søger jer, el. pludselig besørger - måske kunne det være en hjælp at kontakte www.ammestuen,dk - de kan ha' et godt forslag, til evt. besøg med jævnaldrende hvalpe med morhund, eller andre idéer..

For år tilbage oplevede jeg en hund, der var solgt som 5-ugers, som jeg husker det, var den nogenlunde velfungerende, men ret lille som voksen - så optimalt er det ikke - og der er en årsag til lovgivning siger 8 uger....

18-02-2014, 19:33

Mange tak for jeres svar! Heldigvis er hun allerede næsten stueren og besørger kun udenfor, med undtagelse af om natten, hvilket vi er rigtig stolte over, så jeg tror ikke at renlighed bliver et problem. Min største betydning er i forhold til en eventuel seperationsangst, når hun engang i fremtiden skal til at være alene hjemme. ..

19-02-2014, 09:57

Jeg tænker kun på adfærdsproblemer i forhold til andre hunde. Som hun skulle have lært af sin mor og i leg med søskende.

Gode vaner som familiehund, er noget i skal lære hende. Bl.a renlighed,
Og det er i jo allerede fint i gang med. Når i føler hun virker rigtig tryg, kan i gå i gang med alene-hjemmetræning.
Men det kan godt være en god ide`at få besøg af en ældre tæve, eller hun får jævnlig samvær med en morhund og jævnaldrende hvalpe, så hun oplever et normalt hvalpeliv hun har mistet i sin opdragelse adfærdsmæssigt ved det "hul" på 2 uger, mellem 6 og 8 uge.

Forhåbentlig har opdrætteren tilvænnet sine hvalpe lyde og ting som radio, støvsuger m.m. ved deres ophold i hjemmet indtil hjemskift. Så den slags ikke gør hende angst.