Indlæg: 3

Oprettet af | Oprettet: 16-02-2014, 07:54

Øjne, ben mv.

Kato

Participant


Hej hej

Jeg har et spørgsmål vedr. min lille Chi. Hans historie er lidt sørgelig. Jeg fik ham i december da han er blevet dårligt behandlet, hvor han boede før og jeg sagde ja til at tage ham, på betingelse af, at han kunne falde til sammen med de to hunde jeg har i forvejen, to Franske Bulldogs, og det går heldigvis bare rigtig godt. Så nu er han et fast medlem i familien. Da jeg fik ham, Kato hedder han, var områderne omkring hans øjne fyldt med mørke skorper, som det tog dagevis forsigtigt at rense væk. Hans øjne løber rigtig meget og jeg renser nu 2 gange om dagen med saltvand, men der når stadig at sætte sig lidt skorpe i løbet af dagen. Han har været hos dyrlægen som har konstateret at hans almene tilstand er rigtig fin, men der er noget med gennemstrømningen fra øjne til næse. Jeg tror (nu ved jeg jo mest om Bulldogs, men som i den henseende ligner lidt) at hans snude er lidt trykket tilbage og han har lidt en udstående pande. Dyrlægen tjekkede hans øjne og lavede sådan en test for at se, om der kunne løbe farvet væske fra øjne til næse, men der er helt lukket. Hans øjne har i øvrigt ingen skader og øjenvipperne sidder pænt, sagde hun, altså dyrlægen, det er ikke dem der irriterer. Mit første spørgsmål går nu på om der er noget bedre jeg kan gøre mht. til at rense områderne omkring øjnene? Mine Bulldogs som også har tendens til løbende øjne pga. den trykkede snude, men de bliver kun fugtige, på Kato kommer der deciderede hårde skorper i løbet af dagen og det undrer mig en del.
Min andet spørgsmål går på hans bevægelser. Ved dyrlæge eftersyn blev konstateret at han har en meget lille bitte smule løse knæ på bagbenene. Ikke noget af betydning, sagde dyrlægen. Han bevæger sig i øvrigt uden problemer og kan til enhver tid nedlægge et stk. 15 kg Bulldog (eller to) så jeg er sikker på, at han ikke har smerter el. lign. Når han går i almindelig gang – så går han pænt. I galop, heller ingenting. Men når han traver, ligner han mest af alt en veldresseret spansk pony. Hvis man kan forestille sig en hest med en meget flot trav, sådan går han. Jeg har en veninde som også har 3 Chi’er og hun siger hun aldrig har set den slags trav før. Dyrlægerne siger at de har set andre der går lidt ligesådan, men jeg kan ikke få et svar på, hvorfor han går sådan? Kan nogen her mon hjælpe? Ikke fordi det kan ændres, men jeg er nysgerrig. Mit umiddelbare bud er om hans hjerne har taget skade på en eller anden måde. Hans historie er, at han er blevet kastet med, taget op i benene og meget mere. Han er også helt stivbenet i forbenene når man løfter ham, men benene kan let bøjes og ellers er han ikke stivbenet overhovedet.
Lidt info hvis nogen kan komme på noget jeg skal være obs. på:
Ifgl. personen jeg fik ham fra, skulle han være ca. 2 år. Dyrlægen siger ml. 3 og 5 år. Han er langhåret, mangler 3 tænder i undermunden, måske er de slået ud? Resten af tænderne er fine. Da jeg fik han spiste han KUN blød kost (leverpostej) og var panisk angst for vandskålen. Nu spiser han RC tørkost til chi og drikker fint. Han vejede 1,4 kg da jeg fik ham, nu 1,6 og vægten stiger stadig. Han var ikke chippet, så jeg tror aldrig han har været vaccineret eller passet med noget som helst før han kom her. Han er håndsky og bange for høje lyde, men samtidig usansynligt tillidsfuld og vil bare så gerne nusse, både med familien (min mand, jeg og vores to piger på 6 og 9 år) men også med alle gæster i huset. Han gør lidt men snerrer og bider aldrig. Han er begyndt at passe på huset og er alle tiders lille spasmager med en utrolig personlighed, han er virkelig noget af mest cute man kan forestille sig, og han er helt sikkert faldet rigtig godt til.

Det blev en lidt længere mail, men jeg vil høre om der er nogen der kan hjælpe med lidt info ;O);

Venligst Sara

Skriv et svar til indlægget16-02-2014, 11:21

Meget godt og heldigt for den lille fyr, han er flyttet ind hos jer. Ellers lyder det til hans liv fortsat var blevet både dårligt og kort.

Kanalen mellem øjne og næse er enten stoppet til, og kan renses, eller det er en medfødt fejl, der ikke kan gøres noget ved. Min Bella har samme problem, som jeg prøver at minimere med tårerens flere gange dagligt.

Chihuahua har ofte et medfødt problem som løse knæskaller. De fleste avlsdyr i racen tjekkes ikke for sygdomme, og sundhed, og så er løse knæskaller et problem der videregives fra forældredyrene. At din Chihuahua så også har været mishandlet, misbrugt som et tøjdyr, gør jo ikke det problem bedre. Om du skal tage særlige hensyn iforbindelse med leg og motion, må du spørge dyrlægen om. Løse knæskaller bedres jo ikke med alderen.

At din Kato ikke er chippet og registreret, tyder også på han som mange andre små modehunde, ikke er avlet hos en seriøs opdrætter, så det vil nok være en god ide`, du både lader den ormebehandle og vaccinere.
Jeg ved ikke hvor meget en voksen chihuahua skal veje, men at den kun har levet at leverpostej, er i hvert fald ikke sundt, så det er godt du har skiftet dens kost ud til hundemad.
Den mangler allerede 3 tænder skriver du, uden at kende årsagen, skal du nok holde øje med de resterende tænder og tandkød. Hvis du har mulighed for at børste tænder på den, vil det være godt.
Heldigt er det hans temperament og adfærd, trods hans dårlige fortid er god, og at han er faldet godt til hos jer.
Held og lykke med den nye lille søde hund og hans 2 "søskende".

16-02-2014, 12:00

Hej Aase

Tak for svar. For en god ordens skyld vil jeg lige nævne, at han selvfølgelig er har fået ormekur, er blevet chippet og vaccineret. Han får også børstet tænder så vidt det lader sig gøre og bliver i øvrigt passet efter alle kunstens regler.
Jeg er ude efter, om der er noget der er bedre til rensning af øjnene end saltvand.

Mht. til hans ben og knæ, så forestille jeg mig ikke, at han er avlet af forældre som er tjekket for noget som helst. Og han skal ikke bruges i forbindelse med avl. Jeg lader ham kastrere lige så snart jeg har pengene til det. Ville egentlig også lige først have ham vaccineret og lære ham at kende før jeg udsætter ham for en operation.

16-02-2014, 17:28

Skylning af tårekanalen, foregår i narcose, så du kan jo tale med dyrlægen om at klare det samtidig med han kastreres.