Indlæg: 3

Oprettet af | Oprettet: 13-02-2014, 13:02

Utryk boxer på 2 år

Hejsa. Jeg har en skøn boxer på snart 2 år. Vi har altid været vant til at køre i bil med hende, i transportbur bagi bilen. Hun har altid bare sat forpoterne på kanten af bagsmækken og så har vi løftet hendes bagende op og hun går så selv ind i buret og vi lukker.
For 1 år siden, en vinter bakker vi ind i et træ og bagruden smadres og hun bliver selvfølgelig bange og ryster. Derefter træner vi og hun bliver langsom bedre til at komme med i buret igen. For ca. et par måneder siden opdager vi at hun igen ikke er glad for at komme med ud og køre, bare det at vi står bagved bilen, så trækker hun væk. Jeg er bange for at jeg nu har gjort det værre, fordi min tålmodighed nogle gange har manglet og jeg har presset hende mere og forsøgt at løfte hende ind og lukke hurtigt, så nu undviger hun med hele kroppen og ryster. Hun ELSKER sådan hundeskoven, og det er så trist at vi ikke længere kan komme derud og lege.
Har du en godt råd til hvordan vi kan træne det?? Jeg har forsøgt at have buret indenfor, der er hun heller ik så glad for at være i det?

Hilsen Mette

Skriv et svar til indlægget13-02-2014, 18:14

Hun viser utryghed ved at blive lukket inde i buret, måske også ved at køre i bilen, sikkert på grund af den ulykke i har haft. For hende er det nu farligt, at opholde sig der.

Måske kan det hjælpe, hvis hun havde et tyggeben i buret på køreturene.

I kan også købe en flaske DAP, sprøjte tæppet i buret 15 min. før kørsel. Give hende et tørklæde om halsen der også er sprøjtet med DAP. Det har jeg brugt med held på en af mine Beagler som ellers sad og savlede og rystede, fordi hun var utryg ved at køre i bil.

I kan også tage buret ind, i længere tid, lad hende bruge det, når hun har lyst, som sin plads med åben låge, gerne med tyggeben, eller legetøj hun er glad for.
Først når hun virker tryg i buret i hjemmet, så igen flytte det ud i bilen. Indtil da må hun så undvære turene i hundeskoven. Også selvom det måske tager et par måneder.

13-02-2014, 18:49

Ja, du har nok været for utålmodig og gået for hurtigt frem, men hvordan reagerer hunden, når I har lukket for buret og kører ?

Hvis det er muligt, kunne I måske rykke buret til højre el. venstre, længere frem el. bagud, bare det står et andet sted end det plejer, kunne måske få hunden ud af traumet - masser af lækre godbider i bur for at gøre den tryg, både hvis I har det inde i hjemmet og i bilen...

13-02-2014, 19:01

Nogle hunde kan godt lide at buret dækkes til, som en hule. Selv lagde jeg et badehåndklæde over netbure, så de kun kunne se ud af lågen.
Det kan i jo prøve, imens det står i hjemmet.

Det gælder om at hunden igen føler sig tryg, og selv vælger at opholde sig i sit bur.