Indlæg: 6

Oprettet af | Oprettet: 10-02-2014, 07:45

Hund vil ikke ud!

Kære alle,

Jeg har et lidt underligt problem med min 8 mdr. gamle ruhårede gravhund - han vil simpelthen ikke ud at gå medmindre han virkeligt "skal" - så siger han selv til ved at pibe og stå ved døren.

På alle andre tidspunkter bliver han decideret sur, hvis han skal afsted, og det er en kamp at få ham ud - især nu, hvor han ikke er helt lille mere. Det underlige er, at så snart han er nede på gaden (vi bor i lejlighed), så ELSKER han at være ude og går tur, så jeg er ret sikker på, at det ikke er det at gå tur i sig selv, der er problemet, men hele situationen med at komme ud af døren. Han vil oftest ikke komme, vil (sjældent) have sele på (vi har prøvet flere forskellige for at se, om selen var problemet), men SLET ikke ud af døren og ned af trappen. Han har på det seneste knurret af mig flere gange, når jeg prøver at lokke ham ud af døren - når jeg så har opgivet for ikke at få en konflikt, har han pilet indenfor igen og surmuler.

På alle andre områder er han en glad og rask hund (på trods af, at man godt kan mærke, at hormonerne raser i ham for tiden), og jeg har virkelig aldrig før prøvet at hund, der ikke blev glad, når der blev rystet med snoren - hvad kan vi gøre for at løse situationen? Det er lidt svært altid at skulle time hans gåture omkring, når han selv siger til!

Skriv et svar til indlægget10-02-2014, 08:44

Som jeg læser dit indlæg, er det ikke "udstyret" (sele, snor, evt. dækken) han har noget imod at få på.
Hvad kan det så være, spørger du ?
Her tænker jeg, måske fordi han skal ned af trapper, hvis han har smerter i ryggen. Eller det kan være vejret. Hunde kan godt fornemme regnvejr, og så er nogle hunde ikke glade for at komme ud. Eks. Beagler. Min Bella skal lokkes ud ved at vi smider en godbid udenfor gadedøren. Skal hun lukkes ud i haven, går hun kun ud, hvis en af os går først. Og straks hun har besørget, vil hun ind igen. Sådan en haveluftning tager max. 5.min.

Har du mistanke om, at han kan have smerter ved at gå ned ad trapper, synes jeg du skal lade dyrlægen tjekke ham.

10-02-2014, 08:49

Hej Merete Jeg var lige ved at skrive da Aase kom med sit indlæg Jeg vil sige som hende ang. trapperne En gravhund har jo en lang ryg Så jeg ville lige ringe og spørge en dyrlæge

10-02-2014, 09:02

Kære begge,

Tak for jeres svar - han bliver - og er altid blevet - båret ned af trappen. Da jeg har haft gravhund med diskusprolaps tidligere, er jeg nemlig helt paranoid med ikke at gøre skade på hans ryg. Jeg tvivler meget på, at han har ondt nogle steder - jeg må røre ham over alt, og han er super adræt, glad og tumler og springer rundt både inde og ude.

Mht. regnvejr, så - som så mange andre hunde! - så, ja, han hader regnvejr, men problemet her er fuldstændigt uafhængigt af vejr og vind, såvidt som jeg oplever det.

10-02-2014, 09:18

Det er klogt du bærer ham ned ad trapperne.
Når rygproblemer, "udstyr" og vejr ikke er problemet, så prøv at lade ham sidde med sele og snor på, imens du gør dig klar til gå-tur. Gå ud ad gadedøren, sig kom, vend ryggen til ham, og se om han så ikke følger efter af sig selv.

10-02-2014, 14:36

Hvis det alligevel er sele eller dækken, der er problemet, så prøv med et almindeligt halsbånd. Jeg har haft en ældre Beagle, der bestemt ikke kunne lide det "udstyr", hun gemte sig for at undgå den "udklædning", de andre var ligeglade, Bella lader sig også gerne klæde på. Hunde er jo forskellige i både temperament, forstand og motorik. De er alle små personligheder, også i samme race.

26-03-2014, 08:12

Jeg vil give Aase ret. Vores Bruno ville bare ikke have sele på. Det var et "cirkus", hver gang, vil skulle ud. Han gemte sig under sofaen og under sengen, og så kunne den vilde jagt gå. Alt i mens hans hale var helt nede, så han opfattede det bestemt ikke som leg. Så gav vi har et almindeligt halsbånd på, og siden har vi ikke haft nogle problemer med at få ham med ud at gå.