Indlæg: 3

Oprettet af | Oprettet: 05-02-2014, 06:15

Medrol Vet til Cairn tæve

Hej

Vi har en snart 2 år Cairn tæve 7-8 kg. Hun har igennem længere tid ca 1 år kløet sig voldsomt omkring øjnene og på undersiden af kæben dertil har hun bidt og slikket på sit højre forben i en sådan grad det det blev meget tynd håret.
Vi har været til dyrlæge mange gange. Har fået taget røntgenbilleder, prøvet speciel olie og speciel shampoo. Dyrlægen kan ikke se noget på huden eller i pelsen.
Han har selvfølgelig dollar-tegn i øjnene nu hvor han foreslår allergi udredning.
Vi fik for noget tid siden, som et forsøg, nogle piller kaldet Medrol Vet. De gav øjeblikkelig resultat.
Vi stoppede med dem igen da dyrlægen anbefaldede at det kun skulle være en kort kur.
Vi har også haft hende til en rigtig hundefrisør som har trimmet hende. Heller ikke hun kunne se noget i pels eller hud.
Nu er vi så gået tilbage til Medrol Vet, halv pille dagligt 2 mg.
Er det farligt for hunden? Der står ikke noget om bivirkninger i indlægssedlen men dyrlæge siger at det er homonforstyrende.
Har i erfaringerne med det?

Mvh
Stine og Kim

Skriv et svar til indlægget10-02-2014, 11:26

Tak for det uddybende svar.

Hun får Barf tørkost. Og vi har forsøgt os med forskellige fodertyper.

Vi har nu taget hende af Medrol, efter ca. 3 uger med 2mg dagligt. Der har været fuldstændig ro i de tre uger. Ingen kløen eller slikken. Men dagen efter vi stoppede startede det hele så småt igen.

Nu prøver vi en anden dyrlæge, en som er mere fortaler for de alternative behandlingsmetoder. Måske hun kan hjælpe her.

10-02-2014, 15:02

Medrol/prednisolon er hurtig kløestillende. Og kan være nødvendig, at behandle med, når hunden har kløet og bidt sig i længere tid. Ofte behandler man samtidig mod hudbetændelse. Men det er jo ikke helbredende mod allergi. Hvis din hund har en allergisk lidelse, vil det derfor være en god ide` at dyrlægen foretager en udredning, eks. en priktest.
Jeg har selv haft et par Beagler med allergi, og Bella har også af og til gærsvampeallergi især på poter, ved skeden og læber. Vi holder det nede ved speciel shampoo-vask, af poterne samt rensning med Clorexyderm. Men med meget lange mellemrum behandles hun først nogle få dage med prednisolon 5.mg. og så 14 dages svampepiller.
Da hun er en gammel hund, og derfor ikke priktestet, fodres hun med allergidiæt vi køber hos dyrlægen.