Indlæg: 2

Oprettet af | Oprettet: 30-01-2014, 15:15

Min hund bliver lidt for vild

Hejsa
Jeg er ny herinde og søger lidt hjælp/rådgivning angående min hund Idefix.
Han er en lille blanding af Cain Terrier (far) og Labrador/Australien Shepperd (mor);
Han er en meget kærlig og hengiven hund med krudt i måsen som en hvalp skal have MEN vi har en lille ting vi ikke helt forstå ved ham for han er i stand til at gire sig selv totalt op hvis vi er nogen steder og han er med (dette er han regelmæssigt) er jeg ved min mor fx og hendes 2 skotter og Idefix leger ja så bliver de trætte for ham hvilket er ok. men han forstå ikke at falde ned igen han bliver ved og ved og ved hvilket resultere i at man ender med at måtte skulle skille dem af for de ikke bliver uvenner...

jeg har gået til lidt hundetræning med ham hvor han også blev ret vild ved deres frikvater og løb hen til de store hunde og ville lege vildt... kan man træne det ud af han og hvordan?
Møder vi andre på hans gåtur har han også svært ved at forstå ikke alle skal hilse for det synes vi han skal lære men han har svært ved det....

Vi ved hvor han kommer fra og der havde de både mor og far samt en legeonkel der var rottvajler mand blanding så måske han er vand til vild leg med store hunde???

Gode råd modtages gerne :D

Skriv et svar til indlægget30-01-2014, 19:05

Voksne hunde skader meget sjældent hvalpe, De få der gør det, skal man ikke lade sin hvalp lege med. Hos din opdrætter burde moren normalt have styret/opdraget sine hvalpe, med hjælp fra faren og "onklen", så hvalpene burde ved deres "hundesprog" have lært "god" adfærd i samvær og leg med voksne hunde.

Nu skriver du ikke, hvor gammel din hvalp er, og om de hunde han leger med er unghunde eller voksne hunde. Du skriver I bliver nødt til at skille hundene ad, før de kommer rigtig op at slås.

Hvis din hund er en ung hvalp, og legekammeraterne er voksne normalfungerende hunde, så burde de ikke komme op at slås, men det kan sagtens ske, at din hvalp får et snap i øret, eller ved den voksne hunds kropsprog, bliver "sat på plads", så han kan lære de voksne hundes grænser.

Men hvis begge hunde er unge jævnaldrende, kønsmodne, og samme køn, så kan du risikere at legen udvikler sig til slagsmål, fordi det så drejer sig om dominans og de ikke altid selv kan finde ud af rangorden, hvem der "bestemmer".

Jeg tror ikke man kan træne leg ud af en hund, det synes jeg heller ikke ,man skal. Bare være opmærksom på hvilke hunde, man lader sin hvalp lege med, under opsyn. Selv har jeg aldrig ladet mine Beagler lege med hunde, jeg ikke kendte.

Min første Beagle, legede tit med genboens store voksne Labrador, fra han var hvalp. De var fine venner hele livet. Labradoren lagde sig på ryggen, og lod min hundehvalp springe rundt om og på ham. Men ellers lod jeg ikke mine hunde lege med meget større hunde.

Jeg har haft to næsten jævnaldrende tæver, hvor leg endte i slagsmål, da de begge blev kønsmodne, de fik dominansproblemer. Overfor dem måtte jeg sætte mig i respekt, vise dem at jeg ikke tillod slagsmål. Det var ikke let, men det lykkedes heldigvis, så vi kunne beholde begge tæver hele deres liv.

31-01-2014, 16:32

Når din mors hunde siger fra skal I gribe ind og stoppe legen - måske kunne I ha' et bur med til jeres, så han lige får en pause - det ville være godt at lære ham at gå i bur, (det skal selvfølgelig være en langsom tilvænning, men bløde tæpper og godbider i buret er god måde at komme i gang på), på den måde får han en "time out" og lærer at slappe af.

Synes I skal finde et træningssted med jævnaldrende hunde, så I fortsat kan lære, hvordan I skal tackle møder med andre - frikvarter er ikke altid super, hvis det ikke er en dygtig ansvarlig træner, kan det nemt løbe af sporet.

Hvis der skal hilses på gåture, så gør det kort og gå videre, på den måde lærer han, at det er OK at hilse, men "vi" går ikke tur for at lege vildt.

Ellers, som Aase skriver, nogle få gode legekammerater, men I skal stadig stoppe, hvis det bli'r for vildt, efterhånden som han vokser til ændres hans adfærd - det er dog jer, der skal lære ham det hele.
Hvis han bare "bevidstløst" har leget, det sted han kom fra, er det da muligt, det er derfor han fortsætter på den måde, men det kan også være en reaktion på alt nyt, han ikke har oplevet før..