Indlæg: 2

Oprettet af | Oprettet: 19-01-2014, 22:53

Hund klør sig hele tiden!

Hej alle
Min shih tzu klør sig som en gal! Jeg har givet hende loppekur, tjekket hende for lopper og bid, men kan intet se. Desuden er det jo blevet så koldt, at de burde være døde! Derudover sørger jeg for at rede hendes pels dagligt, så der ikke er knuder, som kan irritere hende. Når hun har kløet sig et bestemt sted, har jeg kigget på huden for at se, om der er rødmen eller andet, men der er intet at se. Jeg har noget familie, som er rigtig god til hunde og de har passet hende. De har også set nærmere på hende, men kan intet se. De siger, at der kan være noget om, at hun forsøger at stimulere sig selv på den måde…at det kan være en dum vane…men hun gør det ikke for opmærksomhed, tror jeg. Jeg kan vågne om natten ved, at sengen ryster, fordi hun klør sig. Nogle gange bider hun sig selv for at klø sig! Hun er en glad og livlig hund, hun er bestemt ikke understimuleret; er sammen med andre hunde ofte…jeg er meget sammen med hende og hun er nok det gladeste hund, jeg har mødt!
Hvad kan det dog være? Hvis der er allergi, burde jeg så ikke kunne se hudsymptomer?

Skriv et svar til indlægget20-01-2014, 09:19

Det kan godt være allergi overfor noget i foderet, eller i huset, vask af hund eller tæpper. Lopper har du jo tjekket den grundigt for. Du skriver ikke hvor gammel din hund er, og hvor længe det har stået på. Men tænk over om du har skiftet foder, eller vaskemiddel.
Ved allergi, ses der ikke nødvendigvis pelsforandringer, min Beagle har allergi hvor der opstår gærsvampe i poter, mundvige og ører. Især i fugtigt vejr. Men hun har en fin og blød pels. Da hun var en gammel hund, da vi fik hende og nu 12.½ år, er hun ikke blevet allergitestet ved blodprøver, Men jeg forebygger det med allergikost, og daglig potevask med Malaseb shampoo, det er nemlig, når hun har svamp i poterne og klør sig i mundvige og ører, gærsvampene breder sig.
Der findes sikkert andre former for allergi, og sygdomme der giver kløe i pelsen, så du skal nok konsultere dyrlægen, evt. en specialist i hudsygdomme der skyldes allergi. Det er jo synd for hunden, der lider ved al den kløen, som også kun forværrer dens problem.