Indlæg: 20

Oprettet af | Oprettet: 18-01-2014, 09:51

Kunne godt bruge nogle kloge råd:(

Hej alle sammen :)
Vi hr en labrador på næsten 4 mdr. Lidt efter vi havde fået hende hjem begyndte hun at have blod og slim i sin afføring, hun kom til dyrelæge og fik antibiotika og Pro-kolin samt skånekost .. Det hjalp, i 3 uger indtil hun fik samme problem, først fin afføring men til slut en klat blod .. Så til dyrelæge igen med besked om at det nok skulle gå over og det gjorde det i en uge :( så startede det igen, denne gang fik hun orme/parasit kur og noget mod diarré og det virkede i en måned og nu er hun på den igen! Vi ved snart ikke hvad vi skal stille op, vi fodrer med hills og opbløder hendes mad, hun får sjældent oksehud og aldrig noget fra middagsbordet.. Vi er efterhånden lidt fortabte og håber der måske er nogen her inde der har prøvet noget lignende og måske ved hvad det kan være... Mandag skal vi tale med dyrelægen igen igen :( på forhånd tak !

Skriv et svar til indlægget



18-01-2014, 10:29

Har i talt med opdrætteren, kunne være rart at høre om andre i kuldet har lignende problemer. Og under alle omstændigheder, så var det vist en syg hvalp i overtog, så opdrætter bør yde sin del til opklaring af årsag samt evt. økonomisk erstatning.

Når det kommer til det, hvad har dyrlægen så sagt er årsag til problemerne i første omgang? Har han taget prøver, både af afføring og blod - det er nemlig det der kan hjælpe til at finde årsagen.

I kan fodre nok så meget med skånekost m.v., det behøver ikke hjælpe spor. Hvis hun har en infektion i maven, orm eller måske parasitter som Giardia, så skal de bekæmpes med midler målrettet netop DET hun fejler.

Men kun dyrlægen kan hjælpe, spørgsmålet er så om i skulle tage at konsultere en anden dyrlæge, når den første ikke har kunne få bugt med problemet.....

18-01-2014, 11:37

Jeg er enig med Kirtsen Ravn, i at noget er der galt, så hun skal undersøges igen, foruden blod, urin og afføringsprøver, bør hun gennemføles, for om hun har ondt, også røngtenfotograferes.
Slimet afføring tyder på sygdom i maven. Så fortsæt med mavediætkost, ikke andet.
Men hun kan også efter I har overtaget hende have spist noget, der har givet hende en rift i tarmene. Det sker jo for hvalpe. Så hun behøver ikke at have været købt syg.
Alligevel synes jeg også du skal henvende dig til opdrætteren med underretning om mave-tarmproblemerne.

Selv har jeg haft en ældre tæve, med blod i afføringen. Dyrlægen gennemfølte hende, og hun blev røngtenfotograferet. 3 uger før var hun blevet steriliseret, og fik fjernet nogle knuder i mælkekirtlerne, så jeg troede derfor, hun var uhelbredelig af cancer. Dyrlægen kunne ikke se noget på røngten, men hun var øm i underlivet.
Vi fik valget at lade hende aflive, eller operere. Det er nemlig ikke alt, der ses på røngten.
Vi valgte heldigvis at lade hende operere, og dyrlægen fandt et stykke "flis," der sad på tværs i tarmen, så hun fik fjernet 8 cm. tarm. Hun havde ikke cancer, og kom sig fint ovenpå operationen. Hun levede mange år efter, og blev 14.½. år gammel.
I haven havde vi en masse "flis" på bedene. For at undgå ukrudt. Det blev omgående fjernet, efter den oplevelse vi havde haft med Daisy.

18-01-2014, 20:42

Først og fremmest vil jeg sige tak fordi i har givet jer tid til at skrive og sætte jer ind i min situation :)! Det er virkelig en prøvelse når vi føler vi gør alt hvad vi kan og køber dyrt foder og ringer til dyrelægen hvert andet øjeblik :/ det er som regel 500- 700 kr vi skal af med og hvis det skal stå på 4 gange hver måned for samme problem bliver det dyrt. Vi har en sygeforsikring med en selvrisiko på 900 så det dækker jo aldrig deres små behandlinger. Jeg vil slå i bordet hos dyrelægen og få tjekket alt fra hovede til ende og betale den selvrisiko så vi kan få noget ro i sindet :( jeg vil også tale med opdrætter og også forsøge at finde et alternativt foder hvis det er det der skal til ... Det er "rart" at vide for os at andre har haft lignende problemer og at der skal findes en løsning! Nu håber vi snart på at få en glad lille hvalp med en glad mave og kan nyde det hele i stedet for !:) tusind tak!

18-01-2014, 21:42

Hej Kristine!
Det er altid så grimt at se sin hvalp svag og syg, sådan en lille ven skal jo bare drøne rundt fyldt af energi. Så jeg håber, at i og dyrlægen får styr på det.

Med hensyn til sygeforsikringen, så skal du huske at skrive at det er samme sygeforløb som regningerne gælder, at i er i gang med en udredning, men stadig ikke ved hvad der reelt er galt. Så betaler i nemlig kun EN selvrisiko og får derefter dækket de følgende regninger uden selvrisikotræk!

Men godt at høre, at i har forsikringen - det kan være en dyr omgang med sådan et sygeforløb.

Vi krydser fingrene og håber at høre godt nyt fra dig!

19-01-2014, 09:47

Hej Ina.
Jeg påstår ikke noget som helst i mit indlæg. Heller ikke at din Darwin var syg ved køb. Jeg prøver bare at give mine råd udfra egen erfaring.

Da jeg selv har opdrættet 3 kuld hvalpe, solgt på kontrakt, indeholdende både garanti og krav, har jeg givet det råd til Kristine, at kontakte sin opdrætter. En seriøs opdrætter er nemlig altid interesseret i at følge med i sine hvalpes hundeliv, give råd og hjælp, også efter de er solgt, ikke mindst hvis de bliver syge. I nogle tilfælde kan opdrætter være erstatningspligtig ifgl. købeloven, da hunde jo sælges som en "vare".

Når jeg tilråder kun at give skånekost og ikke andet, er det fordi det er min erfaring at man hurtig kan skade en iforvejen sart mave, ved at fodre med andet samtidig. Jeg siger ikke man skal undlade at give tilskud, som hjælp for genopbygning til en normal mave, eks. med ZooLac på tube og Kanicur godbidder jeg bruger , når det har været nødvendig at behandle en af mine tæver med antibiotika.

Istedtfor at prøve sig frem med forskellige kure, synes jeg det er bedst og mest betryggende først at få en grundig udredning hos dyrlægen, om nødvendig på et dyrehospital, hvis egen dyrlæge ikke har den nødvendige ekspertise.

19-01-2014, 15:14

Beaglepack - slap nu af

Du lider sku af forfølgelsesvanvid og storhedsvanvid på én og samme tid - du får det altid til virke som om at folk angriber dig fra alle sider -
Aase og Kirsten svarer jo bare trådstarter, tror sku ikke de snakker om din hund.

19-01-2014, 18:26

Til Ina.
Jeg ved ikke hvorfor du tænker og skriver dårligt om mig.
Men for god ordens skyld, vil jeg tilføje, at dit første indlæg, havde jeg ingen kendskab til, da jeg trykkede "send" .
Først derefter var både dit og mit optaget her i tråden. Skrevet samtidigt åbenbart.

Jeg har da aldrig "angrebet" dig eller andre for råd, i diverse indlæg eller haft lyst eller grund til at undervurdere dine erfaringer som hundeejer.
Men råder og deler gerne ud af egne erfaringer, fra et langt hundeliv med mine 8 Beagler og som opdrætter af 3 kuld hvalpe.

I øvrigt er det også sket jeg har taget andres råd til mig.
"Vi kan jo alle lære så længe vi lever."

Jeg har desværre også haft negative oplevelser med et par dyrlæger, der fik uheldige følger for 2 af mine hunde, der kunne have været reddet, hvis de ikke var blevet fejldiagnoseret. Men jeg vil alligevel altid tilråde, at man søger dyrlæge, når ens hund bliver syg, før man prøver sig frem på forskellig vis.

Til Kristine vil jeg sige. Undskyld denne "udenomssnak", det er jo din hvalp tråden skal handle om.
Jeg ønsker dig rigtig god bedring med hende, meget snart, så i sammen kan få et dejligt hundeliv.

22-01-2014, 16:14

Så kommet der lige en opdatering :) jeg har snakket med opdrætter, der selv har beholdt en af hvalpene fra kuldet og ingen af dem har haft mave problemer, så det var "gode nyheder". Vi har idag været hos dyrelægen og valgte pænt at vise ham et billede af hendes afføring og forklarede at det var det samme igen og at der måtte være en forklaring. Han tjekkede hende grundigt og så blodet og så fik hun en sprøjte med novovet + piller mod diarre, men denne gang fik vi nyt foder med hjem (Royal canin, gastro intestinal junior) som hun skal være på et par måneder. Vi er glade for at vi har fået noget nyt foder da vi har haft mistanke til at hills var for voldsomt efter hun fra opdrætter havde fået dyrelægens hundefoder, men vi er jo ikke dyrelæger;P så nu håber vi på det bedste og får sendt alle regninger til agria !! Vi krydser fingre for at vi snart ser en glad Mumu med sund mave og sjældne dyrelæge besøg. Det har været en trøst at skrive her inde, vil helt sikkert søge råd her en anden gang !

23-01-2014, 09:50

Har han ikke taget en prøve af hendes afføring + blod denne gang? Et billede kan jo ikke fortælle, hvilke parasitter m.v. den indeholder, derfor er det så vigtigt med en prøve....

Typisk vil dyrlægerne ved maveproblemer benytte enter Hills Precr. Diet i/d eller Royal Canin, gastro... begge fodertyper er til hunde med mave/tarmproblemer.

Krydser absolut fingre for, at det hjælper, men er lidt bange for, at dyrlægen måske bare kører ud af samme spor som ved de første - har han taget de vigtige prøver af afføring, blod etc.? Det ville være rigtig godt at få at vide, så er det nemmere at give dig råd.


Beaglepack - jeg har bevidst valgt ikke at svare dig tidligere. Det lyder som om, at du tager vores indlæg personligt/som et personligt angreb, hvilket er et dårlig grundlag at komme videre på. Lad os alle nu bare rådgive/komme med vores egne erfaringer uden mudderkastning m.v. mod andre indlægsskrivere. Vi har trods alt alle mange års hundeerfaring, og nogen finder de råd du giver brugbare for dem, og andre kan få glæde af de råd, jeg giver.

23-01-2014, 10:47

Hej Kirsten, du har helt ret og det skulle jeg self have forlangt..Han tog lidt afføring og kiggede på det og sagde at han godt kunne se det vi havde fortalt og så at der var blod ved. Hun blev også tjekket i ører, øjne, pels og på maven Efter allergi symptomer. Vi fik ikke taget en blodprøve og det ville jeg da egentlig godt have haft nu du siger det men må indrømme jeg var proppet med spørgsmål og bekymring da vi stod der oppe. Det er en ny læge vi har fået nu som vi har fået anbefalet. Hun virker rigtig glad og frisk idag så vi krydser stadig fingre!

23-01-2014, 11:03

Hej Kristine.
Forhåbentlig hjælper det nye foder din hvalp til at klare mavetarmproblemerne, Det er jo en god mave-tarmdiæt for hvalpe. Du har vel også fået at vide, du ikke må fodre med andet i de to måneder.

Men at dyrlægen behandler din hvalp kun udfra et foto af afføringen, finder jeg ikke ansvarligt. Din hvalp har ret længe haft mavetarm-problemer, så det undrer mig han ikke har tage prøver af afføringen.

Du skriver opdrætter har fodret med "dyrlægens hundefoder" . Hvad mærke var det ? Fik du ikke en pose med af opdrætter ? Så du kunne fortsætte fodringen med det ? Det er jo vigtigt man langsomt skifter til andet foder, ved at blande gammelt med nyt i løbet af én uges tid.

23-01-2014, 11:06

Okay efter jeg sendte mit indlæg kan jeg læse dit svar til Kirsten, som fortæller dyrlægen kiggede på afføringen, ikke kun på fotoet.
Det lyder også godt din hvalp ikke virker syg, men glad og frisk. Det er jo et godt tegn.

23-01-2014, 17:39

Ja vi har fået købt til ca 2 mdr af det nye foder til hende nu og går forsigtigt fremad med overgangen fra skånekosten :). Foderet hun kørte på hos opdrætter hedder "dyrelægens hundefoder" og er et billigt mærke fra Bilka og andre supermarkeder, det er sikkert et udemærket foder men vi ville gerne have at hun fik et foder der havde gode anbefalinger og indeholdte præcis hvad hun havde brug for, og valgte hills. Vi købte derfor til at starte med en pose af hver og skiftede til nyt foder over ca.2 uger. :) vi glæder os godt nok til at vi ikke skal løbe rundt og kigge efter hendes efterladenskaber og frygte at der er blod i !

26-07-2014, 06:53

Min staff havde fuldstændig samme problem. efter et utal af besøg hos dyrlæge, dyrehospital, div. prøver, eksperimenterende kost og medicinering med bla. binyrebak hormon og en masse andre lægemiddeler, som jeg ikke husker navnene på, prøvede min dyrlæge med en recept på et lægemiddel som hedder Salazopyrin. et lægemiddel mod svær tarmbetændelse, som typisk anvendes til mennesker. Og det virkede overraskende godt. til at starte med én tablet dagligt.. hans afføring blev hurtigt bedre. efterhånden som mænden af blod, slim og diarre gradvist blev mindre og mindre, begyndte vi at trappe ned til først en halv pille dagligt og til slut en kvart pille dagligt. en enkelt gang måtte vi øge dosen igen da han fik et tilbagefald, og ventede så lidt længere tid anden gang, inden han blev trappet ned, til en kvart pille dagligt. efter halvanden til 2 måneder var han helt fri for medicin. Han afføring var normal og han havde det tydeligt bedre. Kan slet ikke beskrive lettelsen efter næsten 3 kvart år, hvor han havde lidt af blodig/slimet diarre, samt var tydeligt påvirket at det i form af smerter, og havde en virkelig ringe livskvalitet, for ikke at tale om mine daglige bekymringer og samt pengene, som man bare følte at man smed ned i et dybt bundløst hul. Kunne jeg endelig begynde at tro på at vi virkelig havde en fremtid sammen.
Tog mig selv i, flere gange under hans sygdomsforløb, at tænke tanken om han ville have bedst af bare at få lov til at sove, netop fordi han, da han havde det værst (Der var det nærmer blod med lidt afføring i, og ikke omvendt) virkelig ikke var en basse med nogen, som helst livslyst at spore. Og samtidig kunne jeg også mærke på min dyrlæge at de næsten havde opgivet håbet om at han ville blive en glad og rask hund igen.
Jeg overtog ham fra en kammerat da han et halvt år. Som nærmest havde opgivet at han skulle blive rask igen. Og mere eller mindre havde brugt alle sine penge på dyrlægeregninger, og ikke mindst hans psykiske overskud på at bekymrer sig. Jeg fik ham overbevist om at lade mig overtage ham, fremfor alternativet.
I næsten det først år jeg havde ham tog han stort set ikke på i vægt, da han på grund af sin lidelse, ikke kunne optage den nødvendige næring fra hans mad. Så bare det at mand tydeligt kunne spore en forøgelse han hans masse/vægt og ikke mindst energi, var virkelig stort.
Og i dag er jeg lykkelige over at jeg ikke opgav kampen og blev ved at presse på hos min dyrlæge, til at de blev ved med at søge oplysninger om forskellige behandlingsmuligheder gennem andre dyrlæger :);
-Ja, gu' har det kostet mig mange penge, min. 15.000-20.000 kr. .. Men det har bestemt været hver en krone værd.
Nu er jeg nemlig den lykkelige ejer af den mest kærlige, hengivne, glade, intelligente hund jeg nogensinde har mødt. Og så har han bare den skønneste personlighed, som man virkelig ikke finder hos andre racer end én staff. Når jeg ser ham sammen med min lille niece, forstår man virkelig hvorfor racen kaldes Nannydog. Og at den betegnes, som én af de mest hengivenlige hunderacer især når det kommer til børn. Bare en lille solstråle historie herfra. Håber det også er lykkedes dig at få styr på din elsklings mave :) Høre meget gerne om det :);
Rigtig god Lørdag til jer alle :)

26-07-2014, 09:10

Tak i lige måde. Vi håber på en week-end med regnbyger, og lidt mere "frisk" sommervejr. Det vil gøre både hund, haven og os selv godt.

Tak for din solstrålehistorie, som beviser du er en rigtig ansvarlig og tålmodig hundeejer. Hvor var det godt din han-staff fik dig som dens "far".

26-07-2014, 13:21

Tak Aase :)

Ja det ville godt nok være lækkert med et ordenligt tordenskrald :);

Har altid elsket dyr.. Og har altid været klar over at folks hunde betyder meget for dem.. Men det er først efter jeg har fået mine 2 hunde at det virkelig er gået op for mig hvor stor ens kærlighed kan være til de dejlige kræ ;)

26-07-2014, 13:21

Tak Aase :)

Ja det ville godt nok være lækkert med et ordenligt tordenskrald :);

Har altid elsket dyr.. Og har altid været klar over at folks hunde betyder meget for dem.. Men det er først efter jeg har fået mine 2 hunde at det virkelig er gået op for mig hvor stor ens kærlighed kan være til de dejlige kræ ;)