Indlæg: 10

Oprettet af | Oprettet: 16-01-2014, 08:00

Lege ven til Mille

Hej.. Vi er så heldige at vi har fået en ny lille hund DSG. vores gl. hund gik bort for 1½ år siden. Men efter meget søgen fandt vi Mille :) Det vi så nu mangler er en lege ven. Vi havde en ubehagelig oplevelse i vores lokale hundeskov her i Ry. Så nu er Mille blevet lidt bange for store hunde.. Det jeg søger er nogen nær Ry/Skanderborg der har en rolig hund og som kunne tænke sig at lege med Mille og gå tur sammen med os. Mille er som sagt en DSG hun er kun 17 uger, så søger gerne en der er lidt/noget ældre og hvor du/ejer har god styr på sin hund..
Er i derude er i velkommen til at skrive til mig på mail. amvonq@gmail.com

Vh Anne :)

Skriv et svar til indlægget18-01-2014, 10:45

Du skal ikke have en ældre, rolig hund som legeven til Mille, du skal finde en eller flere hvalpe i nogenlunde samme alder og størrelse, det er det, hun vil have allerbedst af. Der er nemlig noget om snakken "lige børn leger bedst".

Derudover skal du så finde et par rolige større hunde, som Mille kan møde nogle gange til socialisering, så hun bliver tryg ved større hunde. Det kan såmænd bare foregå ved at du går tur i nabolaget sammen med andre hundeejere, i behøver ikke at have hundene løs i første omgang, bare en rolig kennenlæren.

Og så vil det være en rigtig god ide med et hvalpetrænings/socialiseringskursus, der kan du nemlig finde lige nøjagtig førstnævnte, og samtidig få lidt vejledning omkring det hele. F.eks. har DCH, Skanderborg kurser. Vi gik til hvalpeleg/træning hos/via vores dyrlæge, efterhånden har en del dyrlæger tilknyttet en adfærdsterapeut og tilbyder hvalpekurser, måske jeres har det?

Men held og lykke med den lille smukke dame, hun har da et helt vidunderligt udtryk! <3.

19-01-2014, 20:43

Hej Kirsten
1000 tak for dit svar :) Mille har omgang med andre hvalpe og er også ved at blive trænet, er af jæger familie og går ind for at en hund skal ha en go og ordenlig opdragelse, også derfor jeg normalt aldrig tager i hundeskove da jeg lidt for ofte møder "vilde hunde" og ejer der syntes at de bare skal "lege" så går det nok ;) så vi tager normalt kun i skoven når der er tomt eller vi mødes med de hvalpe/ung hunde vi kender..

Men når der kommer tre store hunde som ejer ikke kan kalde til sig og tumler hende ned ja så går det jo lidt galt... Derfor er det nu kun store hunde hun ikke er tryg ved, hun leger fint med naboen hunden en halv gl biegel, så der er ikke nogen problemer der, men møder vi de store hunde på gåtur, smider hun sig ned og tisser :( og det gør en noget så ulykkelig at se sin ellers så glade dejlige pige ha det sådan.. .. Tager gerne imod gode råd ;);

Og tak, ja vi faldt også totalt for det der dejlige ansigt ;) og hendes personlighed er lige så skøn.

20-01-2014, 06:09

Super, så er i jo igang med de allervigtigste ting. :-);

Vi er heller ikke dem, der tager særlig meget i hundeskove, går mere ind for at mødes med de faste hundevenner (som vi heldigvis har mange af) på strand eller åbne arealer, hvor vi kan gå ture og hundene kan lege - der har vi resultatet mere under kontrol.

Hvis du ikke har fundet nogen store hunde, og berner sennenracen kunne være en mulighed, så kan jeg evt. slå en "annonce" op for dig i en af vores berner-fb-grupper. Der skulle da nok være en berner ejer i nærheden af dig, der har en stor, rolig og godmodig bamse at øve jer på.

Der er i hvertfald mange af dem, der fint kunne passe til din målgruppe, griner....

23-01-2014, 07:57

Det må du gerne Kirsten :)

Vi havde faktisk selv overvejet en berner,(og skulle ud og se hvalpe) men har bare ikke pladsen til sådan en skøn bamse (vores rækkehus er ikke ret stort ) og haven er ikke at prale af ;) og så har jeg altid haft DSG og da det er mig der er "alfa" i huset (hunde opdrager) så blev det DSG igen for dem kender jeg og det er let for os at havde hende med når vi er ude på tur/ferie/osv.
Men det kunne være rigtig dejligt hvis du kunne hjælpe, jeg har ikke fået nogen respons endnu på mit oplæg..

Vh Anne :)

23-01-2014, 09:29

Anne - det er gjort!

Håber sådan, at der en en der melder sig - det er i hvertfald en rimelig stor gruppe, så der må være nogen i din nærhed. Fyn har meldt ind, men det er jo desværre lidt langt.

Ja, de bamser fylder, og både pladsen og lysten skal være der. Vi har tre af slagsen, og klapper i hænderne idag over, at frosten endelig har nået os. Hvis du vidste hvor meget mudder, der slæbes ind i pels og på poter af sådan tre store langpelsede bamser, så ville du glæde dig over DSG-valget, griner.

Jeg vil ikke bytte - elsker mine bamser :-)

23-01-2014, 09:55

Gruppen er her, hvis du vil kan du jo selv søge medlemskab, så kan du selv svare på indlæggene.

https://www.facebook.com/groups/256449297757320/567656873303226/?notif_t=group_comment

23-01-2014, 18:57

ja Fyn er lidt langt at køre for en gå-tur ;) og 1000 tak for din hjælp :) så håber jeg der er nogen der skriver på min mail :)

23-01-2014, 19:57

Der er et enkelt tilbud ang. en rolig Golden Retriever i Karup, ved ikke hvor langt det er fra dig?

24-01-2014, 20:13

Anne, hvad siger du til Horsens?

26-01-2014, 07:05

Karup er et godt stykke væk :( Horsens er over 30km væk og det er lidt svært for mig uden bil ;) MEN 1000 tak fordi du er så sød at hjælpe... Jeg har lige fundet en facebook gruppe der hedder Alle os med hunde (eller noget i den stil ) tror jeg prøver at slå det op derinde :)