Indlæg: 5

Oprettet af | Oprettet: 13-01-2014, 08:59

Langhåret gravhund og klipning.

Hej.
Jeg har en lille tæve ( langhåret gravhund ) i farven blue merle. Hendes pels har altid været meget fin i strukturen ikke flot, glansfuld og kraftig som min han hunds.
Nu er problemet at hun måtte have fjernet livmoderen for et år siden pga livmoderbetændelse.
Hendes pels er utrolig grim, mat og kedelig og hun taber jo ikke underulden pga det. Hun bliver altid passet og børstet men nu er spørgsmålet så ?????? Kan hun klippes og blive pænere ??? Hvad er jeres mening ? Nogen der har samme problem med pels efter neutralisering ??
På forhånd tak :-)
Vh Dorte

Skriv et svar til indlægget13-01-2014, 16:02

Det er kendt at pelsen kan ændre sig efter sterillisation - at klippe hunden hjælper ikke på strukturen, men den kan nok komme til at se pænere ud.

Jeg ville gå til en prof hundefrisør, få ordnet hunden og få vejledning i hvilke pelsplejeprodukter, der er gode at bruge til hverdag. Der få's mange produkter i handlen, der kan shine en kedelig pels op. Det er en hér og nu løsning.

Mere langsigtet kan du jo prøve de tilskud som Beaglepack foreslår, og se om pelsen ændrer sig efterhånden.

Jeg tror ikke dyrlægen kan hjælpe - nogle tæver ændrer pels andre ikke, men en "umulig pels" kan være en følgevirkning ved indgrebet...

14-01-2014, 07:53

Tak begge to, jeg vil prøve at kigge på de tilskud der bliver foreslået, jeg ved pelsen ændre sig ved sterilisation, men der var desværre intet valg med hende, da hun var ved at dø af livmoderbetændelsen.
God dag til jer :-)

14-01-2014, 14:18

Klipning ændrer ikke pelsen til det bedre, der skal du ud i trimning, hvor man fjerner de døde hår mm.
Vores ene bernertæve har ligeledes fået fjernet livmoderen, her har vi faktisk kunne bibeholde en pæn, lidt ændret men fin blank pels via denne olie http://chemvet.dk/wp-content/uploads/2013/03/efa_prescription_danish.pdf

Anbefalet af en dyrlæge og købt ved samme - desværre lidt dyr i brug til så stor en hund som vores, så jeg er gået over til at blande en lignende selv, men ud fra de samme forudsætninger.