Indlæg: 4

Oprettet af | Oprettet: 11-01-2014, 12:41

hjæælp

hejsa...

Jeg er ny her på siden og søger lidt hjælp til mine 2 hunde.

Jeg har en chihuahua/pomeranian på 5 år og en engelsk bulldog på 2,5år..

Min lille chihuahua har jeg haft helt fra lille og har altid været sammen med mig, her i torsdags beslutter vi os for herhjemme og få en hund mere, vores engelske bulldog som skulle væk fra sit hjem.. Problemet er at min chihuahua ikke kan vænne sig til den ny hund.. hun er hele tiden efter den. små eksempler:

Hvis min chihuahua render rundt på gulvet sammen med buldogén kan hun finde på at løbe li i hovedet på den og snappe den, og hun knurre hele tiden af den..

hvis min bulldog kommer hen til mig, bliver hun rigtig gal og knurre og vil snappe den igen, de er 4 gange gået amok på hinanden, men bulldogén gør ikke andet end at markere sig overfor min chihuahua..
min kæreste kan sagtens være alene med dem begge uden der sker noget mellem dem, men så snart jeg kommer hjem så vogter min chihuahua igen.. jeg ser det som jalosi fra chihuahuaén..

er der nogen der har et godt råd til hvordan man lære sin hund at acceptere det nye familiemedlem... ???

på forhånd tak...

Skriv et svar til indlægget11-01-2014, 13:37

Det er sjældent en voksen hund er glad for "familieforøgelse" med endnu en voksen hund, især hvis de begge er af samme køn.
Så jeg kan godt forstå jeres lille hund reagerer negativt. En engelsk Bulldog er ovenikøbet en meget større hund. Og når den er speciel knyttet til dig, vil den forsøge alt for at beskytte dig.
Nu har i kun haft den nye hund i 2 dage, så I kan ikke forvente, de allerede accepterer hinanden.
Ingen af dem har bedt om at bo sammen.
Hvis Bulldogen er en han, kan i måske få dem til at acceptere hinanden, hvis I magter som "overhund" for dem begge at stoppe dem, før de lægger op til slagsmål. Det er ikke nemt og rart, hvis de først er i "kamp". Så kan I også risikere at blive bidt.
Er Bulldogen en tæve, vil jeg anbefale jer at finde et andet hjem til den, før i risikerer de slås for alvor, så kan det ende med I kun har én hund, den Engelske Bulldog.

11-01-2014, 17:04

Hej Aase... - jeg ved godt min lille chihuahua er meget knyttet til mig og hun beskytter mig... Og nej kan ikke forvente de kan li hinanden efter kun 2 dage.. Det gør jeg heller ikke, men søger råd til hvordan vi evt kan lære vores chihuahua og lade være med at snappe ud efter vores bulldog så det ikke ender med en kamp.. Bulldoggen er meget tålmodig og gør slet ik den lille noget som helst.. Den holder sig på afstand og er meget forsigtig når den bevæger sig frem af, og specielt når min chihuahua kan se dens bevægelser så er hun på mærkerne og kan finde på at løbe li i hovedet på bulldoggen og bide den..

11-01-2014, 17:31

Jeg synes det er synd for begge hunde, at de skal bo sammen. Du kan ikke lære dem at blive venner.
Det du kan prøve at gøre er, at fortælle den lille, at du ikke accepterer dens adfærd, ved at gå imellem dem, og sige STOP, eller om muligt aflede den og få dens kontakt. Hvis det er nok.

Med tiden kan du så håbe på de accepterer at bo sammen, når I har valgt det.

Men hvis de begge er tæver, så giv dem begge et godt hundeliv ved at hjemskifte Bulldoggen.

12-01-2014, 11:15

Uden at kende jeres hunde vil jeg tro at det kan lykkes med at de kan komme til at acceptere hinanden. Lige nu lyder det som om chihuaua'en mener den ejer dig og huset og gerne vil beskytte sine ressourcer. Jeg tror man kan få de fleste hunde til at trives sammen hvis man viser tydeligt lederskab for så har ingen af hundeæde noget at kæmpe om. Især med små hunde er det nemt at undlade at sætte de nødvendige grænser. Heldigvis er det aldrig for sent. Læs feks Jan Fennell "hundehviskeren " hun har nogle nemme gode virkemidler. Lige nu mener jeg som også nævnt at du må være klar og tydelig overfor din chihuaua når hun knurrer eller gør udfald mod buldoggen. Sig kontant "nej" og bloker hende med din krop så hun må trække sig. Oplever du at hun knurrer ad den anden mens hun sidder ved dig så send hende væk/ sæt hende ned.... det er bedste mulige måde at fortælle hende at hendes opførsel er uacceptabel. Det er fint at buldoggen tager det så pænt, men i længden ville det være naturligt og rimeligt at den siger stop og det kan blive farligt for din chihuaua. Så undgå at de er sammen uden opsyn.