Indlæg: 3

Oprettet af | Oprettet: 10-01-2014, 09:40

Hjælp, min hvalp er bange for mig!!

Hejsa.. Jeg har et problem, jeg har fået en hvalp for noget tid siden, hun var meget tynd da jeg fik hende fordi de ikke har passet hende ordentligt og kun fodret med mad rester eller spist hest lort som den kunne finde ude i stalden. Jeg så at hende avleren slog den med en avis da vi købte hende. Jeg har haft hende en halvanden mdr Ca, og har virkelig prøvet at vinde hendes tillid, men hun bliver ved med at smide sig på ryggen og overgive sig? Er der nogen som har nogen gode råd, vil virkelig gerne have en glad hund.
Mvh Anne :-)

Skriv et svar til indlægget10-01-2014, 12:07

Hvor gammel er din hvalp og hvor længe har du haft den? Jeg tror bedste fremgangsmåde er hele tiden at vise den at du har ro overblik og at du respektere dens grænser. At den lægger sig på ryggen når du klapper den behøver ikke betyde at den er bange for dig...mange hvalpe gør det som en del af hvalpeadfærd....det er rigtigt at det normalt betyder underdanighed, men det behøver ikke at være frygtbetinget....nogle hunde gør det meget.....
Jeg ville forsøge at langsom bygge hvalpens selvtillid op ved at lade den stille og roligt udforske omådet.....lave små øvelser med den (feks find godbidden, sit, dæk og lign) altid med positiv belønning når den gør det rigtigt......brug feks klicker så du får timingen med......den kan være god når du feks skal øve trin mod en ting den kunnne være lidt bange for.....
Du hjælper den bedste med at være lidt på forkant i forhold til hvad hun ikke er tryg ved så du kan støtte...huske ikke at ynke når hun bliver bange....det forstærker bare hendes tro på at ting er farlige. Hvis hun stadig er lidt skeptisk til dig så brug tid på bare at være med hende....hvor du ikke rækker ud efter hende eller lokker hende, men bare venter til hun selv kommer.....og så ros og godbid når hun af sig selv kommer hen til dig.

Det er faktisk lidt svært med angste hunde.....for det er en balancegang mellem at give udfordring og give indtrykket af at det her er overhovedet ikke farligt, men ikke gøre det over evne så hun mislykkes og bekræftes i sin tanke om at det er farligt. Det er dog min erfaring at jo mere rolig fører er og mere du udstråler ro og at du ikke er bekymret jo bedre hjælpe du hunden i situationer der opleves utrygge

10-01-2014, 17:40

Din hvalp lyder til at være en "staldhvalp", der hverken er tilvænnet en familie eller hjem. Ovenikøbet ikke ordentlig fodret. Den har sikkert heller ikke været ormebehandlet, måske ikke engang været til dyrlæge og blevet chippet og registreret, da du købte den.
Desværre findes der opdrættere som din hunds, der burde anmeldes for omsorgssvigt.

Jeg går udfra du har været til dyrlæge med den, og fået den sundhedstjekket og vaccineret, så du har fået råd af dyrlægen med hensyn til fodring.

Den hvalp har meget den skal tilvænnes, først og fremmest skal du gøre den tryg hos dig, som de andre skriver. Ro, regelmæssighed, masser af kærlighed, og med stor tålmodighed, skal det nok lykkes dig at få en god og glad hund ud af den.
Angst viser den ved: At krybe hen af gulvet, gå baglæns, hvis du rækker ud efter den, har halen mellem benene, ryster, ikke at den smider sig på ryggen. Det betyder som regel at den nyder du klør den på maven.
Når hunde signalerer de overgiver sig overfor en anden hund, lægger de sig ned, men ikke på ryggen.
Held og lykke med hvalpen, den ser rigtig sød og fin ud.