Indlæg: 2

Oprettet af | Oprettet: 06-01-2014, 22:55

Min hund blev pludselig agressiv

Vi har et gadekryds og en amerikansk bulldog, vi har haft dem i 5 og 7 år, og de har levet sammen i 4 år og der har aldrig været det mindste mellem dem. Vores amerikanske bulldog er verdens sødeste og roligste hund der findes, den ville aldrig kunne gøre en flue fortræd, små børn og katte osv kan kravle rundt på den, den kan sagtens lege med alle andre hunde og bliver hurtig "ligeglad" med dem, og passer vare sig selv igen. Men i dag tog min veninde hendes halvt år gamle labrador med ud til mine hunde, og lige da vores amerikanske bulldog får øje på den, fare den lige i flæsket på den og flår i den, min far får den hurtigt revet væk, og vi fik kørt min venindes hund hurtig til dyrlæge, hvor den blev opereret i benet i 2 timer, men kommer sig over det. Jeg er så ked af det og SÅ MEGET i chok, har grædt hele dagen over jeg føler skyldfølelse, kan slet ikke finde ro. Det var så forfærdeligt at se. Der var ingen der havde set den komme at vored dejlige rolige hund pludselig kunne finde på sådan noget, for første gang i alle dens 8 år :(

Skriv et svar til indlægget07-01-2014, 09:59

Den beskytter jo sin flok og sit territorie mod en fremmed, der pludselig trænger ind. Hvis fremmede hunde skal møde hinanden for måske senere at kunne opholde sig i samme hus, så bør det altid ske på neutral grund de første gange, indtil man kan se om de trives sammen. Og neutral grund er et sted, hvor ingen af hundene kan have territoriale fornemmelser, dvs. egen græsplæne dur ikke, man skal ud på marken eller hvor man ellers går tur.

Nu er det så meget vigtigt, at din veninde hurtigt kommer igang med at gøre sin hvalp tryg ved andre hunde igen, det kan f.eks. ske ved at gå til træning med den og få hjælp fra nogen, der ved hvad de har med at gøre - ellers kan hun meget nemt få problemer fremover med en hund, der er bange for andre hunde eller for hunde med et bestemt udseende.

07-01-2014, 10:15

Ja det giver jo meget god mening. Der var bare inden der havde forudset at det kunne ske, vi har tit nabohunden rendende omme i haven, som hun leger med eller er ligeglad med, men det er også en hanhund, men venindes er en tæve.