Indlæg: 2

Oprettet af | Oprettet: 06-01-2014, 21:36

Vores hund meget hård mod ny hund i familien.

Hejsa! En god ven af familien er desværre gået hen og stille træskoene... Manden havde en hund ved navn Bølle (Broderen til min egen hund). Da hverken søsteren eller datteren ville overtage Bølle, stod han til at skulle aflives. Dette kunne min familie og jeg ikke bære... Bølle er en frisk hund på 6 år og fejler intet. Derfor tog min familie og jeg Bølle til os. Nu undrer vi os hvordan vi kan få vores to hunde, som i øvrigt er brødre, til at kunne lide hinanden. De ser ikke ud til at kunne huske/kende hinanden. Vores hund Bimse, er meget led mod Bølle (Nedstiger, knurrer, og blokere vejen for Bølle). Jeg er godt klar over at dette er naturlig adfærd, men er der ikke noget vi kan gøre så de kommer bedre ud af det med hinanden? :)

Begge hunde er pomeranianer, som også er kendt for at være meget stæddige og normalt ikke kommer godt ud af det med andre hunde. (Bimse er meget kræsen med hvem han vil snakke med, dette har han fra sin mor, som i øvrigt er min farmors hund). Bølle er til gengæld meget stille og rolig og knurrer ikke af Bimse.

For resten er Bølle vant til at blive fodret med rigtigt mad, og at blive fodret fra bordet. Derfor skal vi have opdraget lidt på ham, og vi skal have ham vendt til at spise godbidder og tørfodder i stedet.

Jeg håber at det var info nok til, at der er nogen som kan komme med nogle tips :o).

Skriv et svar til indlægget07-01-2014, 10:11

Desværre er det, som du skriver en helt naturlig adfærd, mellem to voksne hunde af samme køn. At de er brødre gør ingen forskel. Jeres Bimse er selvfølgelig "chokeret" over I har ladet en anden hund ovenikøbet en han som ham selv, flytte ind i hjemmet. Nu kæmper han om førerpladsen dem imellem. Hvis Bølle ikke hurtigt, accepterer sin plads som nr. 2 i rangorden, og fuldstændig forbliver underdanig, så Bimse ikke behøver at være på "dupperne", ved nedstirring, knurren m.m. som overhund, så ender de i slagsmål, skader hinanden, og i værste tilfælde ender det med, I kun har een hund tilbage.
Hvis I vil beholde begge hunde, og de ikke på fordragelig vis, finder ud af rangorden:
Bimse nr. 1 Bølle nr. 2. så skal I nødvendigvis ved forståelse af deres hundesprog, være på forkant, som begges "førerhund", ved at aflede deres opmærksomhed for hinanden, og få den flyttet til jer, FØR de farer i hovederne på hinanden. Det er en svær opgave, tro mig jeg har selv prøvet det mellem to af vores tæver. Det lykkedes for os, men ikke en opgave der er tilrådeligt.
De to hunde, skal fodres hver for sig, opholde sig hver for sig, når de er alene hjemme, og evt. sove hver for sig. Ligger den ene i sofaen, og den anden på gulvet, er de ikke "lige store", så det skal også undgås. Der er mange ting at tænke på, når to voksne af samme køn, skal føres sammen.
Jeg forstår godt i valgte at overtage Bølle, så han ikke skulle aflives, men tænk over om det ikke er bedre, i skaffer ham et nyt hjem, og er der en pomeranianer eller en anden lille voksen hund iforvejen, så skal det være en tæve, så der ikke opstår dominansproblemer.

07-01-2014, 13:53

Vi overvejer også stærkt, at lade ham optage i en ny familie. Det er jo også syndt for Bølle hvis han skal leve under de vilkår. Desuden må vi jo ikke glemme, at Bimse er vores "rigtige" hund, og at han stadig skal have opmærksomhed :-) Mange tusinde tak for dine anbefalinger og tips, det hjalp meget!