Indlæg: 24

Oprettet af | Oprettet: 03-01-2014, 16:43

fila hvalp vil ikke spise

hej vores fila på 8 uger blev syg af den vaksine den fik og har været igemmen behandling med diverse medizin.har ikke spist i 6 dage vi giver sonde og vand gemmen munden mange gang om dagen nu er hun godt nok begyndt at vise interesse for med.men har selv spist mega lidt hvad kunne man give som hun evt kunne være interseret i.hun er vågen og opmærksom nok når der sker noget her.så vi vil jo ikke opgive.vi forsætter dem vand gemmen munden og sonde som dyrlægen har sagt til os.ps man mener hun har haft virus i kroppen.tynd mave og ingen apetit.
har lige fådet hende til at spise meget lidt dåse foder blødt om i extra vand .giver også hvidløg rørt op i mælk hver dag.har i andre gode ider ,for hun skal snart til at spise og tage på igen
her fra vil jeg ønske alle et godt nytår

Skriv et svar til indlægget03-01-2014, 17:42

foto

03-01-2014, 18:07

Din hvalp har været syg ved købet, så skulle den ikke være vaccineret. Den var så ikke sundhedstjekket som dyrlægen skal og plejer at gøre før hunde vaccineres.
En hund skal altid være rask når den vaccineres.

Jeg har aldrig hørt om hunde der sondefodres, så det har jeg ingen erfaring i, men ved at vand skal hvalpen have, så den ikke dehydrerer.
Hvidløg og mælk vil jeg ikke anbefale, men mave-skånekost, og vand i små portioner, mange gange dgl.
Hvis hun ikke får det bedre senest i løbet af week-enden, vil jeg anbefale dig at søge dyrlæge igen, evt. et dyrehospital. Evt. allerede lørdag eller søndag, det kan desværre hurtigt blive for sent, så hvalpen ikke kan reddes.
Du har vel informeret opdrætter om den alvorlige situation din hvalp formentlig allerede var i ved købet.
Du skriver den er 8 uger, og ikke har spist i 6 dage. Hvor gammel var den ved købet ? Hvor gammel var den da den blev vaccineret ?

03-01-2014, 18:36

hej .nu må jeg vel heller sige at jeg ikke bor i dk men i brasilien.hunden var 48 dage da vi fik den og blev vaccineret da den var 8 uger og ja det skulle jeg ikke have gjordt.men man gør jo som de kloge siger .,men hun har det bedre nu er begyndt at spise lidt selv .sonde så mener jeg .man tager en kanyle og føre ind under huden med noget væske fra dyrlægen.dette har vi gjordt i de 6 dage samt en sprøjte som vi brugte til at få vand ind i munden på hende.og som sagt så gård det frem nu ville bare høre om i haved noget som hunde ikke kan stå for så hun evt ville spise mere.
og hvidløg kan jeg kun tale godt om hvad er din grund til ikke at andbefale det.jeg er åben for alle ting. men har gemmen mange år brugt hvidløg til mine dyr lige fra fisk til hund/kat/gnaver uden nogne problemer.lige for at vende tilbage til brasil her kan man få sin hunde hvalp som 4 uger gammel jeg mener selv at det er for tidligt helt sikkert og prøver også at få dem som 8 uger.som sagt var hun 48 dage gammel og ikke i den bedste foder stand desvære noget som er meget nomalt her.men det fik vi hurtigt gjordt noget ved hun var rigtig flot da vi så gav hende den vaccine som jeg har fortrudt hver dag siden.den 3 får hun ikke nu skal hun have tid til at komme til kræfter igen og hun kommer ikke ud blandt fremmed hunde.har jeg glemt noget må du bare spørge mig.

03-01-2014, 20:51

Ud fra dit første indlæg, tænker jeg selvfølgelig på en hvalp fra en dansk opdrætter, og med bopæl i Danmark. Solgt og vaccineret ifgl. vore dyrlægeregler og dansk hundelov.

Den er så avlet, bor og vaccineres i Brasilien, efter helt andre regler og normer.
Den havde været i dårlig foderstand hos opdrætter, måske heller ikke 2 x ormebehandlet, hvor du så ved 8 ugers alderen skulle give den 3die gang ormekur, er sikkert grunden til den har haft et dårligt immunforsvar, og derfor ikke kunne tåle vaccinen.

Nu forstår jeg, hvad du mener med sondefodring. At du gør det med en sprøjte ind under huden, eks. i nakken, hvor kroppen så selv skal optage vandet. Det gør man også nogen gange i Danmark, hos dyrlægen. Virker det ikke godt nok og hunden er dehydreret, og ikke selv vil drikke eller kaster op, lægges hunden med drop hos dyrlægen, hvor den hurtigt plejer at komme sig, og den behandles for opkastning og evt. diare.
Når jeg fraråder hvidløg og mælk, er det fordi jeg har læst hvidløg er giftigt for hunde, og mælk kan give tynd afføring. Istedet for mælk foretrækker jeg et surmælksprodukt, eks. A-38.

Jeg vil ønske dig god bedring med din hvalp, samt råde dig til, at dens sundhed tjekkes både ved blodprøve, afføringsprøve og urinprøve, som skal være normale før den vaccineres igen.

03-01-2014, 21:12

ok jeg har aldrig hørt at hvidløg skulle være giftigt for hunde man kan jo købe diverse produkter til husdyr med hvidløg.det vil jeg lige kikke nærmer på for hvis det er rigtig skal hun da ikke have det..efter sidste gang du skrev har hun selv spist lidt mere så jeg tror vi klare den.og hun skal være i rigtig god form inden jeg bare begynder at tænke på vaccine igen.hun har fådet en omgang mod orm og jeg kunne ikke se orm i aføring .så den tager jeg også når hun er helt ok igen.ja vi har andre regler her i brasilien ikke så mange tossed regler som i dk.den hunde lov er bare for meget.det var lige et side spring.vi kan ikke få a38 her .så det kan jeg ikke prøve.opkast har hun ikke haft så meget af men diare har hun .nu arbejder vi bare på at få en hund som ser godt ud igen og som trives.
jeg synes bare det var rat at tale med nogne i dk.om mit problem.
takker for din insats her.

04-01-2014, 11:55

Diare er ofte foresaget af bakterier og virus eller foderskift. Mod diare bruger jeg altid straks ZOOLAC på tube. Det smager hundegodt, kan købes i håndkøb, modsat ormepiller, og der er anvisning på tuben hvordan det bruges. Så det har jeg altid i huset. Kun hvis det ikke normalisere afføringen i løbet af et par dage, søger jeg dyrlæge for det.
Imodium til menensker kan også gives, hvis man kun har de piller i huset til hjælp på problemer med diare hos hunde.
I Danmark findes der flere slags vacciner, det ved jeg ikke om i har i Bracilien, det kan jo være at den vaccine hun har fået, hun ikke kan tåle, men det må du snakke med din dyrlæge om.
Men det er da godt hun har fået det bedre, så du kan vente en tid, før du lader hende genvaccinere.

04-01-2014, 13:56

vi har mange slags vacciner her.men fik at vide den vaccine hun fik var ikke den bedste på marked men desvære for sent da hun haved fådet den.idag vil hun ikke spise selv så den står på vand gemmen munden samt sonde.og så har vi lavet noget foder som er rimligt tyndt vi vil prøve at give gemmen munden det er godt nok em kamp men hun er aktiv og følger med i alt er glad når vi kommer ind i rummet så man opgiver jo ikke en hund med den styrke som hun viser .har haft lidt opkastning men har fådet noget hos dyrlægen som skulle stoppe det. vil se om jeg kan skaffe zoolac .nu har hun fådet vand og foder gemmen munden og sover lige nu.hun har ikke hyppig diare mere så nu må hun gerne snart tage foder til sig af sig selv.den vaccine hun fik hedder imuno-vet fra biovet ved ikke om i har den i dk,men den kan jeg ikke andbefale og det gør de to dyrlæger som vi bruger heller ikke her går der kun 21 dage mellem hver vacine
hun fik hos opdrætter den 5/12 og hos os den 26/12 kan jeg se på hendes papire

04-01-2014, 17:59

Jeg har ikke særlig meget erfaring i de vacciner danske dyrlæger bruger nu. Har kun hørt/læst på forum, der findes en særlig hvalpevaccine. Men den vaccine du nævner din hvalp har fået er virkelig en meget bredvirkende vaccine, og så i en alder af kun 4-5 uger, er den allerede blevet vaccineret 1.ste gang.
Og så igen 8 uger gammel.
Normalt sørger opdrætter for at den drægtige tæve, er vel vaccineret, og hvalpene beskyttes så mod sygdomme gennem råmælken til de er 12- 16 uger gamle.
I Danmark, lader nogle opdrættere deres hvalpe vaccinere 8 uger gamle før de sælges, da vi gerne lader hvalpene hilse på andre hunde, tidligts muligt.
Men de genvaccineres 12 og 16 uger gamle, da ingen ved præcis, hvornår deres sikkerhed mod sygdomme de er beskyttet af gennem råmælken ophører.
Men hvalpene sundhedstjekkes og ormebehandles 3.die gang, før de vaccineres.
Din hvalp må efter flere dages dårlig ernæring, medicinbehandling og mave-tarm problemer, være noget svækket. Det må også være problematisk for både hunden og dig, du flere gange dagligt skal skulle sprøjte vand ind under huden, for at den ikke dehydrere, samt tvinge den til at spise.
Det er en slem start , hvor I istedet skulle bruge tid og kræfter på renlighedstræning, aktivering, m.m. Men jeg går ud fra det hvalpefoder og vand du giver er særlig nærende, og anbefalet af din dyrlæge.

04-01-2014, 19:05

Jeg blander mig lige : Brasil er også et FCI land med kennelklub, og man kan godt købe hund dér, som sælges som 8 ugers - min egen hunds søsters hvalpe (i Brasilien) blev først solgt lovmæssigt til den tid, så det er et spørgsmål om at se sig for, hvor man køber såvel hér som dér.

Som Aase skriver gi's meget forskelligt vaccine (jeg tæller 4 forskellige produkter i vaccinationsbogen) og vi kan ikke sige, om det du har fået er godt eller skidt - min hund fra Belgien er vaccineret 2 gange med en måneds mellemrum inden afrejse til Danmark som 8 ugers, så det kan godt være "normalt" at gøre sådan uden det gi'r problemer - jeg tror din hvalp har haft en rigtig dårlig start på livet, og det kan være svært at rette op på.

Hér i landet har vi lært, at alt med løg til hund er gift, så hvidløg gavner ikke din hvalp, der er så svag - men der må også være hundekyndige i dit land, som kan foreslå produkter, der kan gavne - selv om du ikke kan få A38, kan du vel få et andet surmælksprodukt, og vådfoder som er brugt fås vel også i forskellige kvaliteter.

Mit bedste råd vil være at købe med FCI-tavle næste gang - men naturligvis håber jeg hunden klarer sig igennem...

04-01-2014, 21:37

jo jeg ved godt at man kan få hunde med stambog her men de koster bare kassen her omkring 15000 kr for en fila. og så kan jeg sige at vi ikke har nogne lov som forbyder folk at sælge valpe som er 4 uger gamle men som jeg også har skrevet er det ikke lige mig at få en hund som kun er 4 uger gammel. vi har våd foder her .har lige talt med dyrelægen som synes vores hund er meget stærk efter så mange dage.vi forsætter for vi håber hun kommer over det og begynder at spise selv.men idag er godt nok en øv dag hvor hun ikke vil spise noget selv.det er helt klart ikke en fed start for en hund men på den anden side kan jeg sige vi kommer rigtig tæt på hende hun nyder at få lov at lægge sit hoved ind til vores krop og blivet kælet med og den tryghed vil vi ikke tage fra hende hun har jo kun os som hun kan støtte sig til.men som dyrlægen siger det er sku en stærk hund med en god vilje så han synes også vi skal forsætte som han siger overlever 20 procent af de hunde som bliver syge af vaccinen ikke.og holder slet ikke så mange dage som vores.så vi håber at se lyset for enden af tundlen.for at vende tilbage til hunde med stambog kan jeg sige de hænger ikke på trærene da folk ikke har råd til sådanne hunde nomalt.men jeg ved godt de findes men har ikke haft problemer med vores dorgo argentina da vi købte dem så ville ikke tro at fila skulle være et problem.men her som i dk findes gode og dårlige opdrætter.og vi fik nok en fra en dårlig.men det skal hunden jo ikke lide under.så længe hun er aktiv og følger med i det der sker vil vi forsætte med at hjælpe hende med vand og mad.

04-01-2014, 21:40

jeg glemte at sige vi stopped med hvidløg. har kikket lidt på nettet og kan se at man ikke bruger det til hunde og katte mere men det gjorde man for år tilbage og roste det helt vildt så det var derfor jeg begyndte at bruge det.men det gør jeg ikke nu i stedet for får hun extra vitaminer nu gemmen munden efter råd fra dyrlæge.og jeg kan desvære ikke skaffe zoolac men andre ting som skulle være gode kan vi få

04-01-2014, 21:50

jeg kom til at tænke på hvor i brasil bor din søster fordi der er ikke mange dansker her.så det kunne være lidt sjovt at tale med en anden dansker som bor her.du kan lige få min email
tigerreje2011@gmail.com.man kan jo ikke sende private beskeder her efter det jeg kan se

04-01-2014, 22:27

Der er også et middel der hedder CANICUR, det virker ligesom ZooLac, og findes både som pasta på tube og godbidder. Måske har i det i Bracilien.
Begge dele kan du slå op på nettet, og se indhold og virkning.

Da mine hunde var vant til at få godnat - og farvelgodbidder, gav jeg CANICUR godbidder til den med mave-tarmproblemet.
Var det helt slemt fik den ikke sin normale tørkost, men diætkost på enten dåse eller som tørfoder.
Gerne blandet op med vand.
Jeg forstår ikke din dyrlæge ikke har foreslået dig at behandle mave-tarm problemet diare.
Samt frarådet hvidløg og mælk. Det er rigtigt man før i tiden anbefalede hvidløgspiller, vistnok mod lopper, som så har vist sig uvirksomt. Godt du er stoppet med hvidløg og mælk.
Jeg håber snart din hvalp kommer sig, men fortsæt en tid derefter med skånekost, mave-tarmproblemer kan tage lang tid at normalisere. Og bland så skånekost sammen med et godt hvalpefoder i 8-10 dage, før du fodrer med hvalpekost alene.

04-01-2014, 22:42

vores dyrlæge har givet diverse medizin med tynd mave.jeg føler ikke at dyrlægen ikke har hjulpet men det tager bare tid inden hun kommer sig til nomale tilstande.hvidløg var ikke dyrlægen men andre hunde folk og som så ikke ved at hvidløg ikke er godt til hunde hunde folk uden internet så får man ikke de sidste nyheder her så det vil jeg ikke dadle dem.jeg burte selv have søgt på hvidløg men var også sikker på det ikke kunde skade..hvad er den bedste skåne kost oksekød kylling er noget jeg kan få mælke produkter er ikke så stort som i dk jeg kan få yogur natural det er bare så tyndt her ikke som ymer vi har i dk

05-01-2014, 09:29

Jeg kan forstå du ikke har aftalt hvilken skånekost din hvalp skal have, med din dyrlæge.

Når den har så dårlig mave, synes jeg ikke du skal give den forskellig hjemmelavet mad, men fodre den udelukkende med skånekost på dåse. En mavetarmdiæt du enten kan købe hos din dyrlæge, eller i en butik hvor de sælger alt til dyr.

Hvis du absolut vil lave maden selv, så er kogt kylling, uden krydderier, blandet med kogt ris en mulighed. Ligeledes yougurt natural på sødmælksbasis.

Men ved at fodre med en mave/tarm-diætkost til hunde, er du sikker på den får den rette blanding, og de vitaminer den har behov for. Samt at fodringen er den samme, hvilket har betydning for "ro i maven". Det tror jeg din hund har brug for.

05-01-2014, 09:45

FULDFODER TIL HVALPE.

Eks. Hill`s Prescription diet i/d canine vådfoder på dåse.

05-01-2014, 10:18

Mikhael, du har misforstået mig - desværre er det ikke mig, der har en søster i Brasilien, men min hund - det kuld på 9 han var ud af blev solgt til forskellige lande, og altså også Brasilien.

Skånekost er fisk, kylling el. kalkun, godt udkogt ris el. pasta - hér i landet kan vi købe specialprodukter hos vore dyrlæger, der netop er beregnet til sarte maver.

En stambogsført hund hér kan også være dyr, men de fleste gange kan det bedre betale sig at købe en sådan - en dårlig opdrættet hund, kan koste mange penge i dyrlægeregninger for alligevel at ende ud i en aflivning, og så kunne man jo li'så godt ha' købt hunden et ordentligt sted fra start af.

Køber man et dårligt sted, fortsætter "opdrætteren" bare med sin handel - bli'r der ikke købt må "butikken" jo ophøre...

Brasilien er et kæmpe stort land i forhold til Danmark, men jeg tænker alligevel, om der ikke er en eller anden dansk venskabsforening, som du/I kunne ha' kontakt med ?

05-01-2014, 12:58

Probiotic.

Tak Ina, der lærte jeg noget nyt, jeg ikke kendte til.

05-01-2014, 14:29

hills kan vi få.og mange tak for de gode råd med hjemmelavet foder for det bliver det godt nok da de andre hunde også skal have foder ,jeg kan oplyse at hun begyndte at spise af sin tør foder igår aftes klokken 21.00 brasil tid. og lidt i nat.og hun er aktiv og glad har ikke set hende spise idag.men nu tror jeg på at hun klare den.jeg vil skriv her hvordan det går.
og tina ja jeg trode du haved en søster her i brasil.jeg kan ikke finde den danske klub mere så jeg tror ikke den findes mere og den var også langt fra min by,jeg bor i den sydlige del af brasil/uruguay.

05-01-2014, 18:22

Men du skal tænke på hun er en hvalp, med hensyn til foder.

09-01-2014, 17:17

her går det rigtig fint hun spiser og drikker selv nu og er interseret i mad.så nu skal vi bare have noget sul på hende igen ,simpelhend en meget stærk hund med vilje til livet.vi køre skåne kost kylling fisk .kan hun lide og så vitaminer i fodret.
det var lige lidt om hvordan det går her

10-01-2014, 05:45

Hej,

Har läst med fra sidelinjen

Hvor dejligt at höre at hun er begyndt at spise

10-01-2014, 17:16

Det lyder rigtig godt, fortsat god bedring med hvalpen.