Indlæg: 1

Oprettet af | Oprettet: 28-12-2013, 20:21

hvordan kan man mærke om hun er drægtig?

Hej alle ;o);

Jeg har en griffon petit brabancon tæve! Men jeg ved ikke om hun er drægtig?
For Ca. 2 uger siden blev hun passet hos min lillebor, og han har også hunde. Lige siden har hun været meget doven og gider ikke at lege! Det kan jo altid være at det bare er noget hun bilder sig selv ind, men er bare lidt i tvivl! Hun har også fået hængepatter, og er meget pylret! Er der en speciel måde man kan mærke om hun er drægtig? Hvis i kender nogen, så slå lige på tråden!

Mvh. Nadia ;o)

Skriv et svar til indlægget29-12-2013, 09:06

Hej Nadia.

Nu er det jo ikke for tæver som for kvinder, at de kan blive drægtige hver måned, og uden forudgående syn og viden for det.
En tæve kommer i løbetid, 1 - 2 gang om året. Løbetiden strækker sig over 3 uger. Den første uge i løbetiden, vil tæven ikke lade sig parre. I uge nr. 2 når tæven lægger halen til side, for hanhunden eller ved berøring, så betyder det, tæven er klar og vil lade sig parre. Tæven kan ved samvær med en hanhund, blive drægtig både i uge 2 og 3.

Hvis din tæve er blevet passet hos din bror i uge 2 og 3, af sin løbetid, kan hun næsten ikke undgå at være drægtig, hvis han har hanhunde i sin flok. Og han bare har ladet dem gå sammen.

Et af de første tegn på hun er drægtig er ændrede patter.
Men det forudsætter altså at din tæve var i løbetid og parringsklar under opholdet hos din bror.

Undskyld mig, men i dit indlæg virker du meget uvidende, du skriver ikke om tæven var i løbetid, og blev passet hos din bror, for at blive parret med en af hans hunde, eller om du tror det bare er noget der er sket, fordi din tæve har fået hængepatter og er pylret.
Jeg vil derfor anbefale dig at læse nogle hundebøger, omhandlende tævers løbetid, parring og hvalpefødsler.