Indlæg: 2

Oprettet af | Oprettet: 23-12-2013, 23:04

Valg af race... Gode råd modtages gerne

Hej alle. Jeg og min kæreste har valgt vi gerne vil have en hund til foråret. Vi er rimelig fastlagt på rasens sind skal bestå af hermed gerne en livlig hund, imødekommende overfor alle hermed voksne som børn, træne venlig evt. Agility, glad for leg, og derudover løber jeg dog kortere distancer ca. 1 time til en halv time dagligt el. Et par gange ugentlig, så jeg ønsker hermed også en hund som gider dette, men heller ikke har behov for uoverkommelig meget motion men højst omkring en time dagligt ca. Til 1, 5 time. Vi bor i lejlighed på første sal på ca. 80 km.2. I et hus med en lille gårdhave til og park ca. 100 m. Herfra med flot natur og heste m.m så der er mulighed for hunden kan blive stimuleret sådan også.
Vores største ønske går på en Golden retriver, dog ved vi ikke om den kan trives i en lejlighed ? Er der nogle som har erfaringer hermed?
Derudover har vi tænkt på en cocker spaniel eller springer spaniel.

Erfaringer og gode råd modtages gerne:)

Skriv et svar til indlægget25-12-2013, 14:43

At hunden skal være venlig og imødekommende over for alle, er jo noget I skal lære den at blive gennem hvalpetiden - til agility er cocker og springer spaniel mere velegnet end golden, der er en tungere hund, men ønsker man ikke at bliver "verdensmester" kan den (og I) sagtens ha' glæde af sporten.

Jeg tænker også det springende punkt er jeres lejligheds beliggenhed, bare en 15-20 kg.'s unghund er sej at bære op ad trapper.

Som udvoksede vil de alle kunne løbe med (når de får det lært), men de har brug for at bruge deres hoveder og jagtegenskaber, så racerne skal stimuleres i den retning, f.eks. sporsøg eller apport - kan I afse tid til det, udover den motionsmængde I foreslår, kan det godt gå, men ellers vil jeg også mene, I skal kigge jer om efter en mindre krævende race...