Indlæg: 1

Oprettet af | Oprettet: 21-12-2013, 19:48

Aggressiv overfor andre hunde

Jeg har en dejlig Lhasa Apso han på lidt over et år og er nu stødt på et problem med hans adfærd. Som hvalp var der aldrig noget over for andre hunde, nu er han inden for nogle måneder efterhånden blevet mere og mere aggressiv overfor fremmede hunde især dem af større racer. Han er tidligere blevet udsat for en ubehagelig oplevelse med en schæfer og en grand danois der gik efter ham og det er derefter eskaleret med hans adfærd. Overfor min familie og venner er han utrolig kærlig, han er reserveret overfor fremmede mennesker, men når først han får set dem an vil han meget gerne snakke. Problemet opstår når han ser en fremmede hund, han begynder at knurre og gø, jeg vil ikke kalde det aggressivt, men advarende, for at fortælle dem at de skal holde afstand, det er særligt galt når han er i line og kan fornemme at hans flugtmulighed er indskrænket. Hvad kan jeg gøre for at give ham større tillid i forhold til større og fremmede hunde generelt, han gør dem ikke noget når de kommer tæt på, hvis de da får lov at komme så tæt på, han bliver meget gal. Men jeg er dog bange for at han vil kunne finde på det, hvis jeg ikke snart får ham lært at fremmede hunde ikke behøver at være farlige. Han leger super med familiens andre hunde og jeg ved ikke længere hvad jeg kan gøre.
Jeg håber at i har nogle gode råd?

Skriv et svar til indlægget22-12-2013, 09:18

Ikke alle voksne hunde bryder sig om hvalpe, men som regel tåler de dem, og afviser dem derfor evt. kun uden at blive aggressive, på det "hundesprog", hvalpe lærer af deres hundemor.
Aggressive voksne hunde, bør hvalpe ikke hilse på.

Det er meget ærgeligt at han har haft alvorlige negative oplevelser med andre voksne hunde, som hvalp. Det kan meget vel være årsagen til, at han nu som kønsmoden unghund er blevet utryg ved at møde andre voksne hunde, af begge køn. På afstand kan han jo ikke vide om hunden han møder er en tæve eller hanhund. Derfor reagerer han som han gør, og det er ikke et unormalt problem desværre. Når hunde mødes og de begge eller den ene er i snor, forstærkes usikkerheden.
På gå-ture hvor I møder fremmede hunde, synes jeg du skal undgå kontakt hundene imellem, ikke ved at hive og holde din hund stramt i snor, som man kan være tilbøjelig til, men få øjenkontakt med din egen hund, allerede før hundene nærmer sig hinanden ved at snakke lyst og glad til din hund, gerne lokket af en godbid, indtil I har passeret den anden hund.
Derved viser du også den anden hundeejer, du ikke er interesseret i at hundene hilser på hinanden. Og hunde behøver jo ikke nødvendigvis at hilse på alle hunde, de møder på deres gå-ture.
Det er fint han leger med de hunde han kender, som han har fået et hundegodt forhold til som hvalp.